Recept Jednoduché rohlíky

(Hodnoceno 19x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduché rohlíky

Postup

Do zadelavaci misy preseju mouku, pridam drozdi rozmichane v trosce mleka, sul, cukr, olej a zbytek mleka. Vypracuji poradne testo, vlozim ho zpet do misy, napovrchu ho nariznu do krizku a necham prikryte uterkou kynout asi hodinu (zalezi na tom jake je teplo doma). Kdyz zdvojnasobi, rozdelim ho nejdrive na polovinu. Druhou pulku dam stranou. Z jedne pulky udelam opatrne 2 stejne "ctverce", ktere rozdelim na 4 stejne kusy, z nich pricne vykrojim trojuhelniky. Takto mi vyjde z poloviny testa 16 kusu (rohliku). Kousicky testa hodne vytahuji, takze jsou vickrat stocene. Na plech dam pouze papir na peceni, bez potirani a pokladam na nej rovnou rohliky. Nez je hodim do trouby, potru je vodou, do ktere jsem kapla trochu octa, posypu soli a na vybranou bud makem, nebo drcenym kminem. Pecu v predehrate troube na 250°C asi 15-20 minut. Zatim co se pece prvni varka, pripravim si druhou. Abych nezapomnela, v tomto pripade olej vazim. Manzel mi je krade jeste horke. Rohliky, ktere zbydou, dam do mrazaku a ubiram podle potreby.

Recept je z kategorií: Rohlíky

Nahlásit recept

  • 25.04.08 vloženo
  • 146731x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 32 porcí

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 0,5 l mléka (používám plnotučné)
  • 50 gr droždí
  • 100 gr stolního oleje (ne olivový!)
  • 10 gr cukru
  • 20 gr soli.
  • vodu s kapkou octa na potreni
  • sul, mak, kmin atd. na posypani

Doporučená příloha

  • párky, jitrnice…!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.01.17 10:05

Výborné těsto, které posloužilo i k silvestrovskému pohoštění.
Plněné krabím masem, smetanovým sýrem s majonézou a mozzarellou, ochucené citrónovou šťávou, worcesterovou omáčkou, zelenou cibulkou, česnekem, solí a bílým pepřem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.12.16 13:31

Dnes (vlastně pečeno již včera) poměr mouky: 700 g hladké pšeničné + 300 g žitné chlebové a místo mléka voda.
Peču již pravidelně, občas tedy vyzkouším samozřejmě i nový recept, ale když chci mít jistotu, že se povedou - pokaždé sáhnu po tomto receptu :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

daduuja 23.10.16 20:24

Pekla jsem z poloviční dávky. Těsto jsem rozdělila na 16 kousků, každý kousek rozválela, stočila do rovných rohlíků, nechala chvíli vykynout a podélně rozřízla.
Kečup jsem ochutila feferonkovou pastou, česnekem, osolila a rohlíky potřela. Plátky anglické slaniny jsem rozložila navrch, přidala tymian a strouhaný parmazán. Jsou výborné :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

oldsoft 28.01.16 13:34

Dobrota.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.01.16 17:10

Dnes som urobila 24 rohlíkov.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

dwojceeva 09.01.16 22:23

Právě dopečeno, mňam :) naše první rohlíky, budu dělat pravidelně! Jen aby zbylo k snídani…

Odkaz na uvaření

Syslenka 22.10.15 12:47

Opravdu vynikající i posypané sýrem nebo potřebné kečupem s grilovacím kořením. Točit je zvládly i děti a moc je to bavilo a měly výbornou svačinu do školy.

Odkaz na uvaření

malaceskafarma 16.07.15 08:21

Opravdu moc dobré a jednoduché.

Odkaz na uvaření

Cyhilka 16.05.14 07:52

Já taky chválim, doporučuji :)

Odkaz na uvaření

karamelka 05.02.14 13:43

Nevim co jsem udelala spatne ale postupovala jsem podle recptu.Testo vybehlo krasne ale dal se s nim uz spatne pracovalo,protoze se trhalo. Priste bych dala take mene soli, rohliky se mi zdaly presolene.

Odkaz na uvaření

gaburiatko 18.01.14 19:21

Pridávam sa k ostatným, rohlíčky neskutočne dobréééé. Vynikajúúúce a posúvam ďalej v rodine :)

Odkaz na uvaření

Smise 16.01.14 16:02

Andrea.andrea
Zkus jiné kvasnice. Já kupuji pekařské - mají je v Kauflandu a jsou naprosto báječné.

Odkaz na uvaření

Andrea.andrea 03.11.13 07:59

Chci zeptat - rohlíky jsem dělala podle přesného dávkování, ale po upečení jsem pořád a docela silně kvasice cítila. Čím to můžr být?

Odkaz na uvaření

manini 29.09.13 20:21

Dala jsem část špaldové mouky a taky se rohlíky vydařily. Chuťově jsou výborné i když trochu menší. Možná kvůli kvasnicím z prášku, příště dam čerstvé.

Odkaz na uvaření

hani07 06.08.13 15:10

Také se přidávám jen s chválou k ostatním. Včera jsem rohlíčky upekla a jsou opravdu snadné a výborné. Po srolování neměly moc extra tvar, ale po upečení super, takže se nelekejte. :-) První pokus o domácí rohlík bych řekla dopadl výborně.

Odkaz na uvaření

blesky 09.06.13 14:59

Můj první pokus s kynutým těstem a hned parádní rohlíky. Přisuzuji to hlavně receptu! Dělala jsem již 2× a nikdy nestihly asi pořádně vychladnout ;) ..dělám z poloviční dávky!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.06.13 13:23

Také já se musím přidat ke vší té chvále! Rohlíky super, rychlé a excelentní!
Díky za recept…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

capucino33 06.06.13 16:38

moc dobré :)

Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.03.13 17:18

Do mrazáku nezbylo, tak jsem udělala další, ale zase nezbudou, neboť jsem inovovala. Část rohlíčků jsem naplnila hořkou čokoládou (jednoduše jsem vložila řádek tabulky) a posypala posekanými neloupanými mandlemi.
Noskovice s čokoládou také nemají chybu.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 13.03.13 18:32

Přestože mě posedla hříšná pýcha na ty moje vypasený bubřiny, navrhla jsem právě Noskovice na Nobelovu cenu míru!
Myslím, že demokraticky souhlasíte všichni! A kdo JEŠTĚ NEPEKL, již peče opodál! Bravo, Noskovice! (Soničko, jsou úžasné! Nemám slov.)

Uvaření se již líbí 12 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.02.13 10:03

Do cesta som okrem v recepte uvedeného pol litra mlieka pridala ešte 1 dl vody, pretože bolo príliš husté a ťažko sa miesilo. Potom sa s ním ale robilo dobre. Žeby múka?
Cesto som podľa návodu v recepte rozdelila na 2 časti a z každej časti som vyrobila 16 rohlíkov - z celého cesta ich bolo spolu na dva plechy.

Uvaření se již líbí 11 labužníkům
Odkaz na uvaření

Alis 10.02.13 00:03

Tentokrát s parmazánem do těsta, maličké bulky k předkrmu

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smise 08.02.13 22:31

Tak rohlíky teď peču každé 3 dny. Dělám jich z celé dávky 24 - jsou větší a opravdu báječné. Přikládám pár fotek :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Smise 14.01.13 15:24

Tak je právě peču ;-) první plech je již venku a ochutnávka dopadla skvěle :-) Rohlíčky jsou krásně nadýchané, křupavé, báječně voní - co víc si přát. Teď už jen máslo, nebo marmeládu a je super dobrota 1*

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

eiffel2 07.09.12 10:30

Rohlíky jsou parádní. Když pominu jejich tvar, který se mi nepovedl … Jinak byly i pletýnky a housky. Lepší jsem ještě nejedl a i celá rodina si pochutnala. Děcka chtěla jenom tohle a jen s máslem. Naprostá pochoutka :-).

Odkaz na uvaření

majda5 20.05.12 17:59

jednoduché a velice chutné - vždy se povedou. Zdraví Majda5

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

reladis 09.03.12 09:44

Ahoj Sonicko, recept je vyborny, rohliky se povedly - vyborne, dekuji, mizely rovnou z plechu… prikladam fotky

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Gurmar 04.02.12 12:09

Supr recept.

Odkaz na uvaření

toffo 23.07.11 09:13

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 24.03.11 13:09

Rohlíky ne a ne se podarit, ale jine tvary jsou take dobré :-) Foto napoví :-)
Hlavně je super to těsto !

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 Další »

Diskuse k receptu Jednoduché rohlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 24.03.11 16:15

wydro, já jsem měla z kynutého těsta až donedávna obrovský respekt, tyhle rohlíky jsem se odvážila udělat až po dlouhém rozvažování, teda v mojí hlavě, váha byla vyřešená rychle :-) povedly se na poprvé, myslím, že tím válečkem se ochuzuješ o takový ten postupně vrstvený vnitřek rohlíku… je na to super udělátko, místo válečku na těsto jenom jakoby hůlka tloušťky prstu, parádně se to s tím válí do tenka, je o tom v diskuzi povídání od noskovice :-)
ale tvoje inovace koprem a ořechy je inspirativní…možná to v tvém podání přestávají být jednoduché rohlíky :-D :potlesk:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.11 15:36

Jo, ty s koprem jsem pekla s koprem i s orechama! Valecek je taky rohlik a da min prace :-) Placky mam rada odjakziva a bulky jsou puvabne. Delala jsem jen s pul kg mouky a 4 kolace se zatarem uz sezrala kamoska a ja k salatu. Superlativy rozhodne nesetrim !

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.11 13:48

Já je taky neumím :-(, ale patvary jsou taky dobré :-)
Wydro, ty s koprem jsi pekla s koprem? :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.11 13:09

Rohlíky ne a ne se podarit, ale jine tvary jsou take dobré :-) Foto napoví :-)
Hlavně je super to těsto !

Anitta
521 příspěvků 16.03.11 18:05

Extra virgin - considered the best, least processed, comprising the oil from the first pressing of the olives.
Virgin - from the second pressing.
Pure - undergoes some processing, such as filtering and refining.
Extra light - undergoes considerable processing and only retains a very mild olive flavor.
Virgin, neboli panenske se nemaji pouzivat za tepla, kdezto Pure je k tomu urceny. Chut a vune je slaboucka. :wink:

sveva
751 příspěvků 16.03.11 17:27

Noskovice nevím nevím jestli mluvíte o stejném oleji. Olej EVO (my jej kupujeme přímo od lisu) bych také nepoužila do rohlíků a ani by mne nenapadlo dělat s ním bábovku. Pure oliv oil je něco jiného, odpovídá to spíše, možná, rafinovanému olivovému oleji, bez chutě a vůně.
Cituji z US stránek o klasifikaci oleje:
Pure olive oil is another oil, but the name can be misleading. Pure is actually a blend of either extra virgin or virgin olive oil and olive oils that are refined. It is used mainly when extracted olive oil is of poor quality and the refining process helps it to have a better flavor.
Zdravím Toskánce.

Anitta
521 příspěvků 16.03.11 16:43

Ha ha a taky vyjetej olej :mrgreen: :-) Samozrejme, ze tam mate jine oleje (ziju v USA), delam kolem zdrave vyzivy, tak mam trochu prehled a miluju olivovy olej :-) Rohliky jsem delavala prave s timto Pure olive oil, (jak bylo znamo-v Americe nejsou rohliky-coz uz ted neni pravda) a byly vyborne (mimo jine, tento olej se da pouzit treba i do babovky). Ted jsem presla na chleby z organickych surovin, se seminky a vsim tim zdravym „sajrajtem“, ktere si nejradeji pecu sama :wink:

noskovice
1322 příspěvků 16.03.11 06:50

Anitta, my kromě olio di oliva extra vergine (EVO) jiný olivový olej nebereme vůbec v úvahu. U těch ostatních stačí, že viděly olivy z vlaku. Pak s olivami nemají skoro nic společného. Pure olive oil je právě ten, co je opravdu z oliv a má jejich chuť. Rohlíky si dělej jak chceš a s olejem který chceš. Pak to ovšem nebude můj recept. Existuje taky Mogul. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 15.03.11 21:10

Aha, ale olivovych oleju je nekolik druhu, take existuje Pure olive oil, ktery aromaticky neni a snasi i vyssi teplotu, tak je vhodny i ke smazeni, peceni a pod. :-D

noskovice
1322 příspěvků 12.03.11 09:37

Wydro, až seženu geometra, tak nechám všechno přeměřit, narýsovat a pak pošlu „posta prioritaria“ toužebně očekávanou nápravu! :wink: :-) :-) :-)

Babi, pusť se do toho, jsou výborné. :wink:

Anitto, nedává se olivový olej proto, že je aromatický a byl by tam cítit. Ten se dává do těsta na pizzu. A taky proto, že rohlíky jsou české. :wink: :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.03.11 01:51

Postup pro blby, ale jiz ne pro jeste blbejsi ? :mrgreen: Nevidim ten tvar ze kteryho delas rohlik a nevim jak je velikej. Durazne te zadam o napravu !!! :-) :-) :-)

babi
6360 příspěvků 12.03.11 01:24

Soni, to je nadhera! Takove rohliky…nevim, mam-li se do nich dat hned, nebo az zitra :-D

Anitta
521 příspěvků 11.03.11 16:44

Rohlíky vypadají krásně! Proč ne olivový olej?

blanca.xy
647 příspěvků 11.03.11 10:58

To je bezva, Teri, že se fotopostup vrátil, díky!

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 11.03.11 10:56

Fotopostup doplněn.

Tereza

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.02.11 00:41

:-P To jsou krasny rohlicky, obvzlast vypecene, voni mi monitor!

Alis
2617 příspěvků 25.02.11 22:33

Ačkoli to nebyly jen jednoduché rohlíky, ale i trochu ošizené (nebylo mléko, jen teplá voda), kluci je odmítají konzumovat jako pečivo… Prý je to spíš něco jako zákusek či dezert, chodí na ně jako na laskominu :-)
A já snad abych zítra došla pro obyčejné pečivo :-D

casino
4488 příspěvků 31.12.10 14:01

Milí admini :twisted:
nebyl zde náhodou fotopostup :?:
Uřízl jsem na vyvalování kus násady z vidlí, a nerad bych si večer uřízl i ostudu… :-(
Ty vidle jsou i nadále funkční…, tak bacha na mě :-) :-D :lol: Ale jinak Vám v novém roce přeji vše, za co byste zasloužili :-P

blanca.xy
647 příspěvků 28.09.10 18:58

Já dnes taky s pomocí autorky, musím jen chválit :potlesk: .

Machnacanka
194 příspěvků 28.09.10 18:49

Robila som ho v pekárničke na programe cesto z polovičnej dávky a sú výborné

Xaint
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.09.10 21:59

Recept uspesne pouzivam s mirnou modifikaci a v polovicnim mnozstvi, a s ohromnym uspechem. Moje krupavoucke rohlicky jsou dost vyhledavanetakze dik za recept.
Moje zmeny:

  1. Bohate staci polovicni mnozstvi drozdi, pokud nechas vzejit kvasek.
  2. ja proste vemu mliko, ohreju na vlazno, dam pul lzicky cukru, rozdrobim kvasnice a rozmicham do hladke tekutiny a dam do mirne vyhrate trouby cca 10 minut vzejit. Do velky misy nasypu mouku a sul, na to dam olej(nebo rozpustene maslo), na to naleju kvasek s mlikem (coz je mimochodem i test, jestli kvasnice vzejdou nebo ne) a pak uz se ridim tvym receptem.

Sypu kvalitnim a silnym domacim kminem, k dostani na farmarskych trzich ;-)

noskovice
1322 příspěvků 21.09.10 14:14
Re: Jednoduché rohlíky - rihi

To by v tom byl čert, kdyby se nepovedly! :)
Já dávám plech do prostřední výše trouby.
Zdraví Tě Soňa

rihi
4 příspěvky 21.09.10 13:30
Re: Jednoduché rohlíky

Rohlíčky se povedly, jen musím nějak vyřešit to, že když je něco na dně trouby tak to o hodně méně peče. Ale byl to úspěch. Díky

rihi
4 příspěvky 16.09.10 16:05
Re: Jednoduché rohlíky

Tak tohle vyzkouším, moc děkuji za rady. Dnes se do toho pustím.Pak podám zprávu, ještě jednou díky

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.09.10 21:30
Re: Jednoduché rohlíky-rihi,

mám troubu, která má jenom horký vzduch a peču tvar houska s dvěmi drobnými vylepšeními.
1. Do těsta přidávám práškovou kyselinu ascorbovou (vitamin C), kterou objednávám v lékárně.
2. Vytvarované housky vložím do studené trouby, na její dno dám hluboký plech, do kterého naliji 1 litr právě vroucí vody, a zavřené nechám cca 30 min kynout. Pak bez otvírání zapnu ohřev na 200°C. Po dosažení této teploty nechám péct cca 5 min a pak ji snížím na 160°C a dopékám 10-15 min. Pak teprve troubu otevřu a zkontroluji, zda je upečeno. Část čerstvého pečiva zamrazuji, ale mám vyzkoušeno, že i nezamrazené je po 2 dnech stále jedlé.

noskovice
1322 příspěvků 15.09.10 20:20
Re: Jednoduché rohlíky-rihi,

to máš jenom horkovzdušnou troubu, nebo nejde pouze vypnout horký vzduch? V tom případě by se vyplatilo zavolat opraváře, protože já dělám rohlíky s klasickým programem. Hrnek s vodou do trouby nedávám a jsou vynikající.
Je mi to líto. Doufám, že se ti to podaří. Ale rohlíky do druhého dne nenechávám, já je zmrazím, i když vím, že je budu jíst druhý den, protože žádný rohlík není druhý den stejný. Určitě je jedlý, ale ne křupavý. Tak proto.
Soňa :)

rihi
4 příspěvky 15.09.10 20:06
Re: Jednoduché rohlíky

Díky za rady, kastrůlek jsem zkoušela ale moc to nepomohlo. Zkusím ten plech. Koupila jsem si pekárnu a těšila se na křupavé rohlíčky ale ještě nikdy nebyly jak z obchodu nadýchané a křupavé. Zklamání veliké, včera jsem se zařekla,že už nepeču rohlíky. Ale ještě jednou…to by v tom byl čert.

niivka
79 příspěvků 15.09.10 18:24
Re: Jednoduché rohlíky

rihi,
ja pečiem kysnuté cesto len na teplom vzduchu, ale fakt dávam vodu do rúry je to naozaj lepšie. Ak viem, že ide kysnuté už asi 10 min dopredu dám vodu. Ja mám taký starý plech a na ten nalejem vodu. Plech je celkom na spodu. Vzduch sa zohreje a vďaka vode zostáva vlhký a to kysnutému cestu svedčí. :-) . Skús nabudúce s vodou, ale kôli šetreniu materiálu a práci najskôr na polovičnú dávku.

HelcaK
960 příspěvků 15.09.10 15:50
Re: Jednoduché rohlíky

nezkoušela jsi dát k těm rouhlíkům do trouby kastůlek s vodou? Jestli by to třebas nepomohlo…

rihi
4 příspěvky 15.09.10 15:47
Re: Jednoduché rohlíky

Prosím o radu všechny zručné pekařky. Udělala jsem všechno podle receptu, a nejen tohoto ale rohlíky nejsou nadýchané.Jsou tuhé druhý den na vyhození. Nejsem nováček ale nějak mě to nejde. Těsto vykyne, nechám odpočinout vše OK. Ale mám troubu kde fouká horký vzduch a nejde vypnout. Napadlo mě zda to nemůže být tím. U litých buchet to není problém ale kynuté pečivo mě prostě v této troubě nejde.A nebo dělám chybu někde jinde, jsem z toho smutná protože právě dnes putuje 30 rohlíků na strouhanku.

noskovice
1322 příspěvků 12.01.10 03:29
Re: Jednoduche rohliky
Landospandos
256 příspěvků 12.01.10 02:55
Re: Jednoduche rohliky

Soničko, při představě manžela shrabujícího v předklonu posekanou trávu jsem se musela smát. Ne, neboj, nářadí je stále dost. A skutečně všem, kdož chtějí s písní na rtu válet těsto, doporučuji krátit ná:,–(y!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.01.10 21:54
Re: Jednoduche rohliky

Opět je dělám a jdu s nimi okouzlit sousedku. :D

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.11.09 16:33
Re: Jednoduche rohliky

dag
Určitě je můžeš zadělat v pekárně, je tam program těsto. A s pořadím surovin si hlavu lámat nemusíš. Jestli budeš pouštět pekárnu hned, je to jedno. Jedině při odloženém startu patří tekutiny jako první a droždí až naposled. To aby bylo droždí kvůli předčasnému kynutí co nejdál od tekutých pří:,–(. Sůl opravdu dej dál od droždí a tuk až po malém promíchání.

esmeralda
4813 příspěvků 21.11.09 07:24
Re: Jednoduche rohliky - Soňo,

díky za pozvání. Upaluji na letiště. :-))))))))

noskovice
1322 příspěvků 20.11.09 22:57
Re: Jednoduche rohliky- Esme,

přijeď mi je krást pod rukama ještě teplé a uvidíš, že jsou opravdu jednoduché. Ráda ti je upeču.:-))
Landospandos, když „hrabete“, jste celí ohnutí, nebo si tvůj manžel koupil nové hrábě? :-))
Pa všem, Soňa-

noskovice
1322 příspěvků 20.11.09 22:50
Re: Jednoduche rohliky

Zadělat určitě, ale nevím, jaký by měl být postup, při vkládání ingrediencí. Mám takový dojem, že nejdříve tekutiny a potom zbytek, ale jak kdesi napsal myslím hafča, sůl dál od droždí.
Počkej si na odpověď od povolanějších. :-))

dag
543 příspěvků 20.11.09 22:17
Re: Jednoduche rohliky

jestlipak by šly zadělat v domácí pekárně?

Landospandos
256 příspěvků 20.11.09 16:21
Re: Jednoduche rohliky

Nakonec jsem si pomůcku vyrobila sama. Je to báječná věc, vyvaluju s ní pizzy, jde to perfektmě. Kam se hrabe klasický váleček!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.11.09 13:52
Re: Jednoduche rohliky

Ty doporučené přílohy nejsou vůbec zapotřebí, ztratí se ještě než stihnout vystydnout i bez nich! :)

esmeralda
4813 příspěvků 20.11.09 07:28
Re: Jednoduche rohliky - Soňo,

ty jsou opravdu krásné. Já bych ti je taky brala ještě teplé. Snad dostanu někdy odvahu a pokusím se. Zatím se s nimi budu chodit mazlit do oblíbených receptů.

Já také ráda všechno raději odvážím než odměřím. Je to přesnější a je méně nádobí.

Pro ty co nemají váhy:
100 gr oleje = 135 ml
10 gr cukru = 12,5 ml (2 a půl lžičky)
20 gr soli = 17,5 ml (3 a půl lžičky)

dag
543 příspěvků 20.11.09 05:40
Re: Jednoduche rohliky

To jsou tak krásné rohlíky, až oči přecházejí a vůbec, já jsem si dnes přečetla Soniny recepty a ty všechny znějí jako básně.
Mimo těch o držkách je všechny vyzkouším.Na receptu o rohlíkách je vidět, že to s vařením umí.

jolana
5066 příspěvků 13.11.09 20:38
Re: Jednoduche rohliky

Sono, ja ani neviem ci som ta dnes spominala v dobrom o)) ;-)), ale odkedy som urobila deckam v rodine tieto rohlicky , tak ked sa ohlasia pytaju si Skrucane rohliky, tak ako dnes. A pritom som napiekla kolac!
Uz to kyne! A do stredu si prosia cokoladu!..bo minule som robila malinke a do stredu supla cokoladu.. Skrucane s coko! A vrch kludne potrite zltkom a posypte orieskami, ked sa dakomu chce…potom ich bude robit stale aj ked sa mu nechce ..o)) ;-)) ;))
Rozmyslam , ze by som ta mala pozdravit a popriat vsetko pekne…o)) tak, maj sa krasne, nooo ;)))

noskovice
1322 příspěvků 11.07.09 16:07
Re: Jednoduche rohliky-Landospandos,

tak jsem to změřila. Manžel to řezal od oka a je to přesně 18 a půl cm. Delší to nedělej, hůř se s tím pak pracuje.
Jinak co se týče grifu, neboj se, když jsem to zvládla já, zvládnou to všichni. Opravdu. Zeptej se Mánka, byl u toho. To jenom vypadá bůh ví jak, ale vůbec nic to není. Ještě by mě zajímalo, o koho ty hrábě zlomil?
Ahoj a dobrou chuť, Soňa. :-)

Landospandos
256 příspěvků 11.07.09 07:05
Re: Jednoduche rohliky

Ještě jeden technický dotaz - jak dlouhý je ten váleček? Podle fotky bych to tipla tak na 15 centimetrů. Díky za info!! L.

Landospandos
256 příspěvků 10.07.09 22:17
Re: Jednoduche rohliky

Takže manžel včera zlomil hrábě. Já vyrobím váleček. Pak se pokusím vyrobit rohlíky. Ono to chce stejně ten gríf, moc nevěřím, že se mi povedou tak hezky.

gmp
1603 příspěvků 10.07.09 20:18
Re: Jednoduche rohliky - Mýšo

tos přehnala, s tim by Jirka u r č i t ě nesouhlasil.
A ty ostatně taky ne!

anickav
2904 příspěvků 10.07.09 03:13
Re: Jednoduche rohliky

…niekto sa vedel vydať…

noskovice
1322 příspěvků 10.07.09 00:21
Re: Jednoduche rohliky

Landospandos, zkus ten smeták. Nebo ten Tvůj doma taky zametá? :-)
Míšo, mně nic neprojde. Sleduje mne krok za krokem! :-)

Sylvie
2302 příspěvků 09.07.09 18:56
Re: Jednoduche rohliky

Já si ho můžu prakticky ufiknout z čeho chci. Mně doma projde všechno. :-)

Vložit nový komentář
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 Další »

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz