Recept Jednoduché medové kuře

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V misce smícháme tekutý med, olej, citronovou šťávu, koření a hořčici. Kuře osolíme a potřeme medovou směsí. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky. Kuře dáme do pekáče, obložíme jablky a malinko podlijeme olejem a vodou. Upečeme. Pozor! Med snadno karamelizuje a kuře má tendenci se připalovat. Je potřeba ho víc hlídat. Stejně bude na závěr tmavší než dozlatova.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 06.10.05 vloženo
  • 5600x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka čilli
  • sůl
  • šťáva z 1 citrónu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 nakyslá jablka

Doporučená příloha

  • Rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Jednoduché medové kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jednoduché medové kuře

Zuzka1973
2361 příspěvků 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché medové kuře

Milane, zázvor dávám sušený.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché medové kuře

Nu, tohle bych bral také jako velmi inspirující recept. Mám jenom otázku: mletý zázvor sušený (koupený v obchodě), či mletý zázvor čerstvý (relativně, samozřejmě), umletý ´doma´? Já bych se domníval, že varianta DVĚ je nejspíše ta pravá… jenže kdo ví?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz