Recept Jednoduché medové kuře

(Hodnoceno 1x) Labužník Katka_H02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V misce smícháme tekutý med, olej, citronovou šťávu, koření a hořčici. Kuře osolíme a potřeme medovou směsí. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky. Kuře dáme do pekáče, obložíme jablky a malinko podlijeme olejem a vodou. Upečeme. Pozor! Med snadno karamelizuje a kuře má tendenci se připalovat. Je potřeba ho víc hlídat. Stejně bude na závěr tmavší než dozlatova.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 06.10.05 vloženo
  • 5749x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka čilli
  • sůl
  • šťáva z 1 citrónu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 nakyslá jablka

Doporučená příloha

  • Rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Jednoduché medové kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jednoduché medové kuře

Zuzka1973
2364 příspěvků 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché medové kuře

Milane, zázvor dávám sušený.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché medové kuře

Nu, tohle bych bral také jako velmi inspirující recept. Mám jenom otázku: mletý zázvor sušený (koupený v obchodě), či mletý zázvor čerstvý (relativně, samozřejmě), umletý ´doma´? Já bych se domníval, že varianta DVĚ je nejspíše ta pravá… jenže kdo ví?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz