Recept Jednoduché kuřátko s Tabbouleh (teplé, nebo studené)

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. V ohnivzdorné misce nalít vařící vodu na bulgur, přidat citronovou šťávu, 4 lžíce oleje a 1 1/2 lžičky soli (nebo podle chuti). Přikrýt plastickou fólií a nechat stát při pokojové teplotě asi po 1 hodinu. Položit maso na malý plech a potřít ho olejem. Posolit a opepřit. Péct kuře asi 35-40min., až je upečené. Dát stranou a nechat vychladnout nadotyk. Odstranit kůži, kosti a nakrájet maso na kostičku. Přidat maso k Bulgur. Přidat také cibulky, mátu, petržel, okurek a rajčátka se 2 lžičkami soli a 1 lžičkou pepře (nebo podle chuti). Ihned podávat teplé, nebo uschovat přikryté v chladničce. Chutě se tak pěkně prolnou. Ina Gartner P.S. BULGUR je tradiční potravina Blízkého východu, kde se používá do salátů, pilafu, nádivek atd. Jsou to namočená zrna především tvrdé pšenice, jejichž vlhkost se odtraňuje specielním vysoušecím postupem a potom se zrna hrubě pomelou a roztřídí. Bulgur má lehce oříškovou chuť a může se použít jako náhražka rýže, nebo jako součást jiných pokrmů. (poznámka dle Ekolist po drátě).

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 10.04.05 vloženo
  • 4739x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 375ml vařící vody
  • 250ml bulgur (pšenice)
  • 60ml citronové šťávy (asi ze 2 citronů)
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • 2 kuřecí prsa s kůží a kostí
  • na hrubo pomletý černý pepř
  • 250ml na jemno posekané zelené šalotky, nebo jarní cibulky (bílá i zelená část)
  • 250ml posekané máty
  • 250 posekané petrželky
  • 1 hadí okurka neoloupaná, rozkrojená napůl podélce, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 500ml třešňových rajčátek rozpůlených

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednoduché kuřátko s Tabbouleh (teplé, nebo studené)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jednoduché kuřátko s Tabbouleh (teplé, nebo studené)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché kuřátko s Tabbouleh (teplé, nebo studené).

Lubo to máš pravdu. Já jsem v Kanadě používala izraelský kuskus, který je mnohem větší než marocký a moc nám chutnal. Nevím však, jestli se dostane koupit v ČR, nebo na Slovensku.

Měj se pěkně!

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jednoduché kuřátko s Tabbouleh (teplé, nebo studené).

Netrápte sa so zháňaním bulghuru, kľudne použite couscous, ktorý sa dá bez problémov kúpiť (napr. Delvita, Tesco, Hypernova), ale skúste nájsť stredne veľký (moyen), nie jemný (fine). Aj vo Francúzsku, kde je arabská kuchyňa doma, dostanete veľakrát v obchode tabbouleh urobený z couscousu.
Inak, je to mňam.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz