Recept Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

(Hodnoceno 2x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Postup

Preosiatu muku, sol , kvasnice a teplu vodu zamiesime a dobre vypracujeme. Prikryte nechame vykysnut. Cesto rozdelime asi na 2-3 diely. Kazdy diel vyvalkame na tenku placku, potrieme ju celu olejom a posypeme solou a ciernym korenim alebo mletymi orechmi/mandlami. Pevne zrolujeme do rolady. Roladu pokrajame na rovnake diely asi 7 cm. Kazde dva diely polozime na seba ( spoj trochu potrieme vodou) a cez stred vrchneho dielu zatlacime dost silne drzadlom varesky aby sa nam prehli akoby k sebe a tie okraje sa vypulia. Do hrnca dame vodu a na naparovacie sitko ( plachticku ), ukladame knedlicky dalej od seba (ukladame ked voda vrie). Prikryjeme a v pare varime asi tych 7 -8 minut. Podavame k masitym jedlam s omackou.Su velmi ale naozaj velmi chutne. Dobru chut :) Poznamka:kazda muka je ina a preto vodu pridavat postupne..mozno budete potrebovat vody aj trosku viac ...

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 11721x zobrazeno

Ingredience

  • 500 gr muky
  • 30 gr kvasnic
  • 1/4 l vody
  • 1 lyzicka soli
  • olej na potretie cesta
  • cierne korenie a sol alebo mlete orechy alebo mandle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 09.06.12 13:46

Hned, jak jsem je viděla na obrázku, bylo jasno… ty musím co nejdříve udělat… Okamžitě jsem je ukázala i rodině a též zaznělo jednohlasné: „Ano, udělej je…“
Tak jsem je udělala :)
S těstem se velice dobře pracuje a není to tak složité, jak to vypadá, vlastně je to dost rychlé, když tedy odečtu dobu, po kterou kyne těsto ;)
Než jsem je smotala, dala jsem do nich osmahlou cibulku, neboť k nim připravovaný pokrm po ní tak trochu „volal“ a nedalo se tomu ubránit ;)
Joj… to je dobrota!
To se slovy, ani fotkou, popsat nedá… to se MUSÍ vyzkoušet :)
Já k nim dělala „Variace na moravské vrabce“ zde z Labu, a též odsud: „Špenát“ a dětem, které špenátek moc nemusí, jsem dělala „Hlávkové zelí s křenem“. Se vším tyto knedlíčky náramně dobře ladily :)
přikládám fotky na důkaz, že knedlíkům to na talířích vážně slušelo, ale moc si těch talířů neužily… Hned po vyfocení zmizely v našich žaludcích během několika málo minut…

Jediné, co jsem trochu pozměnila, byl postup: nedávala jsem dva na sebe, ale jen jeden „buclatější“ (nebo jak to napsat) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 12.05.11 13:55

Odkaz na uvaření

wydra 06.04.11 00:01

Jeste jsem neuvarila, ale ten obrazek je maly, je to malo patrne a tak jsem ho vlozila trochu vetsi , ten samy, co Jolana. Az nekdo uvari a vyfoti, odstranim ho ! Treba nekomu ten vetsi obrazek pomuze.
Alis, to se prikusuje misto peciva , to se hulkama neji! :-)

Odkaz na uvaření

jolana 05.04.11 12:58

kdesi cosi som nasla, malinkatu sice, ale posluzi–zaujimave ze je to z netu a este ta od sylvie…uz len kvoli tebe Alis..;).. na idnes.cz pod rubrikou Hobby je navod a video ako na palicky od Tomio..

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 17.05.11 13:33

jj.. Jago, to mas pravdu..ja robim nadychanejsie… ale po prve :hned ich davam na paru..inak podkysnu a uz nie su tak pekne co je vidno aj na foto–bol to posledny a uz paradne podkysol..okrem toho ako a spravne tvrdis, ze sa uz s nimi robi tazsie..mne to zas az tak nevadi– pracu s cestom uz mam v ruke po tolkych rokoch, len aby si dakto nemyslel ze sa samochvalim..prax prax..len..:)

jaga13
399 příspěvků 17.05.11 12:33

Dámy, podlehla jsem diskuzi o tuhosti těchto knedlíčků a podruhé jsem přidala vody, na 30dkg mouky polohrubé výběrové 180ml vlažné vody. Byly nadýchanější a měkčí než podle původního receptu, avšak práci s tímto těstem bych nenazvala kreativní, nýbrž poněkud iritující, musela jsem při vyvalování docela podsypávat moukou a vzhled se z úhledna změnil na nevzhled, zůstanu u původních poměrů :wink:

jolana
5066 příspěvků 13.05.11 15:22

Wydro, tady mas foto jedineho ..neviem co som pobabrala ako som sa ponahlala ale ten jediny je vo fotaku .. s peprem, vlacny a nadychany a dokonca je z tych poslednych uz aj poriadne podkysnuty ..a este nie je napareny…
Nabuduce dodrzim slovo a budem merat..dnes su vsetci doma a to sa neda pracovat a este aj merat ..ani modna prehliadka nevysla..:-)
Pekny den :)

jolana
5066 příspěvků 13.05.11 00:01

..to snad nie..skvarky!…so skvarkami to by bola dobrota, to sa cinanovi ani nemoze snivat o takej dobrote :lol: … ..a tuna jeden stary recept na knedlik so skvarkama a zeli..

http://www.labuznik.com/…a-zelim-pra/

Anitta
521 příspěvků 12.05.11 22:26

Necham to na vikend, casu se mi nedostava :-( Jelikoz jsem segedin delala nedavno, tak premyslim o gulasi pytlaka Jelinka, to je s houbami, jenze co za maso, kdyz hovezi nejim, mozna z kurecich stehynek :-? Knedliky uz jsme nemeli hodne dlouho, moje draha polovicka bude potesena a kocourek si taky lizne, musi vzdy vedet, co mame v taliri… :mrgreen: :-D

jaga13
399 příspěvků 12.05.11 21:37
:-D
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 21:34

Jasne pomuzu, rada! Kamoska urcite taky. Muzeme udelat ruzne druhy, vezmu cibulku! Bentuv recept je na poradu tydne. Taky uz se na ty kulicky tesim. Okorenim trochu jinak, ale kvetak dam a omacku taky udelam. Ale k tomu ja nejradsi ryzi.
Peprove s zampionovou budou super, dej hodne pepre !! Mnam !

jaga13
399 příspěvků 12.05.11 21:27

…wydro,no já právě využiju toho většího objemu omáčky Bentova receptu masovo-květákových smažených kuliček, a ty pepřové budou jistě skvěle chutnat s mým oblíbeným žampionovým dipem, skoro jsem v pokušení připravit na srazu, bude-li zájem a prostor, pomůžeš?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 21:19

Jago, udelej s pestem, bude to super ! Ja mam porad potrebu je necim polejvat ale. Samotne mi prijdou moc suche. Ale treba tu jeste nekdo neco vymysli.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 21:17

No ja nevim, ja segedin bez houskovych knedliku si neumim predstavit. Ale kdybych delala tyhle, tak jednak rozhodne s vic vodou jak pise v diskuzi Jolana a pak bych tam dala tu cibulku pecenou a zeli kysany a skvareny spek…
Verim, ze by byly vynikajici. Zkus to!
Pracne to neni zas az tak. Urcite min, nez vanocni cukrovi ! :-)
A hlavne je to takova hezka, jak pise jaga, kreativni cinnost . Uvar, napis, vyfot i s gulasem a podel se o dojmy !

jaga13
399 příspěvků 12.05.11 21:09

ty cibulkové asi nejvíc a pracné to není, je to kreativní a krásné a dobré, jdi do toho :-D

Anitta
521 příspěvků 12.05.11 21:04

Tohle vypada dooobre :-D Jeste kdyby to tak za me nekdo uvaril :-? Neni to pracny? Hodi se i k segedinu? :wink:

jaga13
399 příspěvků 12.05.11 21:03

wydři, máš je krásné, ony jsou totiž velmi fotogenické,ty moje jsou ještě ve foťáku, ještě to neumím :oops: nenašel se dosud čas mých velmi zaměstnaných dětí na vysvětlování nechápavé matičce… mám stejnou zkušenost jako wydra, jsou drobátko tužší, ale chutnaly skvěle…nápad s cibulkou hodnotím za 1*, v neděli se chystám je udělat s pestem z medvědího česneku

casino
4488 příspěvků 12.05.11 21:00

glama, ten odkaz sedl, jak nahá poklice na hrnec :potlesk:
wydra, proč jste zanevřela na smajlíky :?: :mrgreen:
Viktorko, poprve užívám toho tlačítka tady dole s tím křížkem… :-P

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 20:40

Jiste, ty se musi respektovat. Je to tvoje. Dohadovat se s tebou nebudu . Nemyslela jsem to nijak blbe. Mne se proste diskuze u receptu o mickach nezdaj . Jsi vetrny mlyn a ani s tema ja nebojuju. Te pic.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 20:34

Casino…vy jste neponaučitelné ;-) http://www.youtube.com/watch?…

Žádné přesunování, se mnou nikdo šíbovat nebude!
Stejně jako Alis mám ráda tyhle posuny diskuzí a hooodně mě baví! :-D
:mrgreen:

Alis
2617 příspěvků 12.05.11 20:23

Já nemám jiné, než osobní :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 20:22

Tomu rikam nazor. Kdyz Alis ma „osobni“, tak to je jina.

casino
4488 příspěvků 12.05.11 20:21

Jj, wydra, přesunula :palec:
Třeba SEM :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Alis
2617 příspěvků 12.05.11 20:16

Osobně jsem proti přesouvání kamkoli, pokud proti tomu Jolana nic nemá. To se mi právě na labu líbí, debata, která si jde svou vlastní živoucí cestou. Jsem ráda, že se občas odchýlí a někdo má chuť se podělit i o něco jiného, než o recept :-)

Svato, pohlaď za mě brášku a vyřiď, že mu něco dobrého přivezu :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 20:08

Tak teď jsi mě, Svato, dostala…!
Takhle jsem se už dlouho nezasmála..!
Podrbej ho za mě mezi oušky a dej mu, prosím, něco na zoubek :-) Ať nestrádá :-D
:mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 20:06

Presunula bych diskuzi o kocce „mimo misu“ .........

svato
1421 příspěvků 12.05.11 19:56

Ten chudák je beštia maškrtná a rozmaznaná, poôvodne patril mojej mame a odvtedy je presvedčený, že je môj brat…starší… :roll:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 18:44

Chudák kocour… :wink: :lol:
:mrgreen:

svato
1421 příspěvků 12.05.11 18:40

Ja momentálne variť nemusím, dva týždne mám doma len kocúra. :palec:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 16:03

Ty udelam svato, az k tomu zeli. Tady byla z te cibulky jeste omacka, spenat se smetanou, nejak se mi ta cibule k tomu libila vic. Ale jiste vyborne i se skvarkama, nepochybuji ! Uvar zase ty treba! :-P
Nemela jsem doma nic uplne vhodneho k tem knedlickum delala jsem je neplanovane, tohle jsem vymyslela i s tou omackou a je to vyborne.

Příspěvek upraven 12.05.11 v 16:04

svato
1421 příspěvků 12.05.11 15:51

A čo tak vyskúšať pomleté oškvarky, keď je to k špenátu?

jolana
5066 příspěvků 12.05.11 14:50

Fajn, teda ja sa pokusim ak bude cas..merat aj fotit..aj ked silne pochybujem ze sa zajtra podari fotit..:)
PS:..za tie chute .. som chcela postuchnut.. trosku..za tie chute co tu robis… fotka je ozaj chutna a jedla..
Pekny den :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 14:34

Jolano, priste ano. Tentokrat jsem to udelala podle receptu i kdyz par kubicku vody jsem uz pridala. Prece jenom byly tuzsti nez tuhe, mozna bys do receptu mohla dat 300ml vody a dopsat tam, co ted mne tady do diskuze, co rikas?

Zkus s cibulkou, uzasna vune a chut!

Rybicku a zelenou kyticku = zeleny koriandr a nepozivatelna ryba ? Co jsem ti udelala ? :mrgreen:

p.s. Jolano fotni svoje a jestli muzes, zmer kolik vody davas ty, prosim! odpustim ti ten koriandr s rybou ! :-P

Příspěvek upraven 12.05.11 v 14:39

jolana
5066 příspěvků 12.05.11 14:21

Tak to su obrazky .. :potlesk: :palec: …len chute robite, zajtra budu aj u nas a basta :-)
PS: Wydro, ak zamiesis cesto lahsie, tak budu lahsie…ja viem, mas rada knedliky tuzsie..u nas to je zas naopak–radi knedlik hodne nadychany..takze to len pre tych co budu miesit, ze staci pridavat vodu postupne a mozno aj kvapku viac podla toho ako radi knedlik …
Vdaka :)..mas u nas kyticku zelenuuu vonavu a jednu rybicku :))))

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 14:12

jaga, jeste mas fotky ve fotaku? Stale tu na ne cekam, jsem zvedava !

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 13:55

Tak nevim kdo vsechno uz tyhle knedlicky vyzkousel. Ja je delala po letech, kdy se mi libily v te knizce, teprve dnes. Na zkousku jen obed pro dva, pouze z poloviny uvedenych mnozstvi.
Testo jsem potrela olejem a posypala prazenou cibulkou (viz postup). "Rolady byly hubenejsi, takze knedlicky i mensi. Velice se mi to tak libi, budu delat i nadale. jako prilohu jsem udelala listovy spenat se smetanou a z prazene cibulky, vyvaru a jisky, lehkou omacku na varene, kureci maso ze stehynek.
Knedlicky je potreba delast s necim pikantnim, jinak by byly hodne mdle. A kdo nema rad tuzsi knedliky, at to ani nezkousi ! U nas doma se vzdy varily knedliky tuzsi, tak nam to chutnalo. A s tou cibulkou uz to asi budu delat stale. Fakt dobre! Priste budou s uzenym a se zelim , polite skvarenym spekem … :potlesk:
Jolano, dik za pripomenuti !

Alis
2617 příspěvků 09.04.11 15:48

O.K., přesvědčila jsi mě :-) Jen co dojíme dnešní guláš Zampone, jdu na to :-)

jaga13
399 příspěvků 09.04.11 15:35

Alis, jedli jsme příborem, knedlíčky byly velikosti pěstičky 3-letého děcka a je to dobré horké i studené, teď jsem si jen tak jeden máčela v omáčce od Dandiny číny a je to hodně jedlé, studené jím rukama, je to dobře nalístkované, uvař, neboj se toho :-)

jolana
5066 příspěvků 09.04.11 14:58

Jago, dobru chut :) Vidim, ze u vas ako u nas..tiez to bolo s cinou od Dandy..:)
PS:pre zaujimavost aky je svet maly – dagestanci ich robia tak isto :) ale roladu cesta skrutenu len narezu a paria ich, nie nalezato ale nastojato a plnene orechami..cize to skrutene je dole na paraku a hore..je to ich ludove jedlo a robia k tomu len podusenu slepicu alebo kurca so zemiakmi-zemiaky davaju male cele…
Pekny den :)

Alis
2617 příspěvků 09.04.11 14:11

Už se těším :-) Ještě mi prosím odpověz, jak jste to jedli - rukama??? Horké, teplé, studené?

jaga13
399 příspěvků 09.04.11 14:07

dělala jsem je s pepřem, jenom, fotky jsou zatím v aparátku, jen co se naučím vkládat, přidám, ale nemohla jsem se nepochlubit za čerstva :oops:

Alis
2617 příspěvků 09.04.11 14:05

Jago, to mě těší!!! :-) Jak jsi je dělala? S ořechy, s pepřem, jak jste to jedli? Rukama???? Povídej, přeháněj :-)
A kde je fotka? Sem s ní :-)

Příspěvek upraven 09.04.11 v 14:11

jaga13
399 příspěvků 09.04.11 14:03

jolano, tak jsem se do nich pustila, jsou fantastické :potlesk: začínám být kamarád s kynutým těstem… tohle je tak na pohled krásná příloha, že mně to uspokojuje i po stránce výtvarné :-) dnes jsme je měli k Dandinu http://www.labuznik.com/…u-kchou-zou/ protože masa bylo víc než brambor…takže děvčata, díky vám dnes u nás čínský oběd :-D
P.S. Alis, poprvé jsem vařila těsto na páře, obyčejný hedvábný šátek mi posloužil jako napařovací síťka, nebyly oslizlé ani trochu a je to pěkná, kreativní práce, jdi do toho :wink:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.04.11 00:01

Jeste jsem neuvarila, ale ten obrazek je maly, je to malo patrne a tak jsem ho vlozila trochu vetsi , ten samy, co Jolana. Az nekdo uvari a vyfoti, odstranim ho ! Treba nekomu ten vetsi obrazek pomuze.
Alis, to se prikusuje misto peciva , to se hulkama neji! :-)

jolana
5066 příspěvků 05.04.11 15:15

Alis, knedlicky priprav, budes mat lepsiu predstavu ..u nas nie su ani vlhke ani oslizle.. ale ak sa ti to stava tak poradim, na vlhkost a oslizlost staci po tych 5-6 minutach nadvihnut pokrievku/vrchny hrniec a zas vratit..trochu pary unikne a nebude odpadavat na knedlicky..to iste plati pri parenych knedlach aj pri buchtach na pare(len cas predlzit)..a lesie ked voda vrie a nie klokoce…dobru chut :)
PS: doporucujem s peprem..a snad sa tu objavi daky cinan alebo znalec ponmerov s hulkama pod pazuchou aby odpovedal na dotaz :D

Alis
2617 příspěvků 05.04.11 14:58

Mluvíme každá trošku o něčem jiném. Odpověď na fotografii jsem přidala až na závěr k objasnění, proč tu fotka není, osobně ji nepotřebuji, pamatovala jsem si ji. Ale je fajn, že tu je, pro lepší představu.
Co se týče konzumace, je mi to pořád nejasné. Jestli myslíš tento odkaz: http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?… pak mi moc nepomáhá - myslím, že s hůlkami umím docela obstojně sníst kdeco, kdysi jsme s kluky pořádali závody, kdo sní kompletně jakékoli jídlo do posledního zrnka rýže. Ale jak se jí tyto knedlíky? Horké rukou? Hůlkami, namáčí se a ukusuje? Zajímalo by mě, jak se jedí správně v Číně a stejně tak by mě zajímalo, jak je jíte vy ostatní doma :-)

jolana
5066 příspěvků 05.04.11 12:58

kdesi cosi som nasla, malinkatu sice, ale posluzi–zaujimave ze je to z netu a este ta od sylvie…uz len kvoli tebe Alis..;).. na idnes.cz pod rubrikou Hobby je navod a video ako na palicky od Tomio..

Alis
2617 příspěvků 05.04.11 12:14

Přiznávám, že ve mně tento recept pořád vzbuzuje spoustu otázek. Hmota 2×7 cm - to je přece už docela pořádný knedlík a pokud připočteme objem, o který se zvětší nakynutím v páře… Jak se to potom jí? Asi bych to viděla na samostatné prosté čínské jídlo (snídani?), ale tady se píše, že se knedlíky podávají k masitým jídlům s omáčkou. Pojídá se hůlkami? Dokážu hůlkami sníst kdeco, ale tohle mi připadá přece jen jako velké sousto :-)
Nebo se to okusuje? Jí se to rukou? Vlhké, lehce párou oslizlé knedlíky se přikusují? V omáčce se máchají?
Další otázky by byly ohledně ořechů a mandlí, ale to už radši ani nevyslovuji :-)

P.S. - Fotka tu už není, protože nebyla vlastní, budeš muset při nejbližší příležitosti vyfotit sama. Ještěže je děláváš často, tenhle postup přípravy si fotku zaslouží (potřebuje) jako sůl. :-)

jolana
5066 příspěvků 05.04.11 10:50

..bolo tu foto tychto fantastickych nenarocnych knedlickov od sylvie ..:(

Tereza, jedine Tereza mohla by najit tu fotku knedlickov..:-))

http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 05.04.11 v 11:09

anickav
2904 příspěvků 01.03.09 21:56
Re: Jednoduche Cinske knedlicky,Jolika,

ďakujem, ja som ten obrázok mala zhruba v pamäti…snažila som sa, nemám ich až také pekné, ale na prvýkrát to ujde.
Ahojky!

jolana
5066 příspěvků 01.03.09 19:48
Re:Cinske knedlicky-Anicka,

obrazok…;)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Jézuskote, ne spestřeníčko, ale zpestřeníčko. A já furt, co mi tam nesedí.
Ach ta mateřská…

mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Holky, děkuju strašně moc. Jste hrozně hodný (a šikovný taky:)). Konečně to chápu! A jen, co se dojí kýbl paprik, učiním něco s těmihle knedlíčky. Díky a hezký den.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduche Cinske knedlicky pre labuznikov

Holky, hlavně nedávejte do odkazů diakritiku. Ale Husovi ani muk!!!!
Jsem ráda, že se mi to povedlo, mezi pobíháním s lasagnema na dvůr (dětem na deku) a dopékáním Švédského koláče to bylo jenom takové spestřeníčko. A když jsem řvala ven na manžela, proč mi ten odkaz do prčic nefunguje, řval na mě zpátky, že se mám vykašlat na Husa a pude to. Babička jen kroutila hlavou… :-)

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz