Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kostky necháme povolit, zakapeme citronovou šťávou. Po chvilce jednu stranu kostek osolíme. Zapékací misku vytřeme tatarskou (větší vrstva). Do téhle postýlky položíme filátka osolenou stranou do tatarky. Koření promícháme s hořčicí, smetanou a vzniklou řidší pastu naneseme na rozprostřenou rybu. Zasypeme podrcenými lupínky, na každý kousek dáme ještě lžíci tatarské a zakapeme zbylou smetanou. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C asi 25 min. Pak přepneme na horkovzduch a při 250° necháme zezlátnout. Kdo nemá i tak zapéká do zlatova. Vynikají příloha, restovaná mrkev, zakápnutá worcesterovou omáčkou
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.3.13 13:47
Výborná rybka. Akurát dosť mastná, záprah na žlčník. Nabudúce dám
asi menej tatarky alebo smotany…ale korčička je super! Urobila som k tomu
mrazenú zeleninku z lídlu, nemá chybu
18.4.12 18:31
Pasta z hořčice spolu s lupínky vytvořila křupavou krustu - velmi chutnou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednoduchá zapečená treska
222 příspěvků 10.4.11 19:38
Dneska jsem ji vyzkoušela, moc dobrá. Akorát pustila docela hodně vody do toho sosíku, na to že byla čerstvá a ne mražená. Ale chutnalo nám moc.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
hezky se vpije do ryby, je to vlastně místo másla. Ale chuť je bezvadná. Hezký den i Tobě.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja som zvykla zapekať tresku iba s kyslou smotanou, do nej horčicu a korenie, ale už vidím, že toto je určite lepšie!
Mám dotaz - čo spraví tá tatarka na dne?
Príjemný deň!
A.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Zlatinko, jdu Ti písnout hned. Na odpověď počkám a ráda, třeba si dřív pochutnáme na rybičce podle Tebe…:-))) B.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
díky za důvěru, fakt jsme si šmákli. Ten můj má rybku nejraději smaženou jako řízek, ale kupodivu byl spokojený. Boní písnu, ale až o víkend. Dřív se nedostanu. Pa všem…
Už ho mám taky v oblíbených, mám ještě v mrazáku pangase, vyzkouším ho podle tohoto receptu, vypadá moc lákavě
. Díky, B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tento týden budu zapékat rybu podle Terrinky, už mám všechno nakoupené, takže Tvůj recept bude muset počkat… Ale do oblíbených může hned, že?
Moc Tě zdravím. B.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Když ten receptík si jen tak čtu a jen tak mimochodem zapojím chuťovou představivost, Tak zřejmě tedy určitě neodolám a vyzkouším,možná s pangasiem by to nemělo chybu. Zlato, díky za inspiraci. Zdraví Libuše.