Recept Jednoduchá polévka (co dům dá) Pro Děti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduchá polévka (co dům dá)

Úvod

Do polévky můžete dát jen vajíčko, nebo jen nudle, ale je dobrá i s rýží nebo s vločkami. Prostě co dům dá. Pokud použijete vločky nebo rýži, tak je předem namočte a trochu povařte. Vývar z vloček nebo rýže nedávejte do polévky, aby byla polévka čirá. Můžete dát jakoukoli polévkovou zeleninu, ale jsou lidi, kteří nemohou mouku, hrášek nebo celer a jiné. Můžete dát i česnek. Zkrátka, co vám zdraví a chuť povolí.

Postup

Do většího hrnce dáte vodu, do které dáte kuřecí křídla, skelety nebo biskupy a do hrnce také vložíte pytlíček (Vývar pyramida koření). Přiklopíte poklicí a dáte vařit.
Mezi tím, než se maso uvaří, očistíte mrkev, opláchnete jarní cibulku a vše nakrájíte na tenká kolečka, nebo malé kostičky.
Než se maso uvaří, přidáte do hrnce kostky masoxu a zamícháte. Vaříte tak dlouho, až se masox rozpustí.
Vyndáte maso s pytlíčkem koření a do vroucí vody dáte mrkev s jarní cibulkou. Zeleninu ve vývaru povaříte jen chvíli a přidáte trochu nudlí. Ve sklenici zakvedláte tři vajíčka (jen samotné vajíčka) a za stálého míchání vajíčka pomalu vmícháte do polévky. Vaříte asi 7 minut a mezi tím z kostí oloupete maso. Maso vložíte do polévky, nebo si ho můžete dát s chlebem a hořčicí. Jakmile vajíčko přestane plavat na hladině a klesne, máte uvařeno.
Doporučení:
Na talíři ozdobte nakrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.10.13 vloženo
  • 5633x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60-80 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Kuřecí křídla, skelety nebo biskupy
  • 3 kostky masoxu
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 celé jarní cibulky
  • 1 pytlíček (Vývar pyramida koření) je to směs koření do polévky
  • Nudle
  • 2-3 vajíčka

Doporučená příloha

  • Vývar jde uvařit i z hovězího masa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

dianaknaplt 19.10.13 17:01

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jednoduchá polévka (co dům dá)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 21.10.13 14:13

@rnk Upřímně - nechutná… Proto to beru jako vtip… Přece vývar z křidélek a skeletů je doslova hřích zazdít (hned třemi) masoxy…
Masox je podle mě moc silný, rozhodně bych nedala nikam takové množství a když už bych měla nutkání jej použít, tak asi jen uštípnout kousek kostky, ale do polévky se mi zdá zbytečný, vždyť poctivý vývar (byť jen zeleninový) je nejlepší.
Prostě si myslím, že pro ty kdo vaří poctivě, je masox zbytečný…
Mívám v zásobě malé balení bujonů, ale masox to není jsou to (prý) bio-bujony, nejsou tak chuťově dominantní a navíc je kolikrát ani nestihnu použít do konce jejich doby trvnlivosti, takže je stejně buď dám kamarádce, která je používá, nebo se mi i stalo, že jsem je musela vyhodit :oops:
Když už po nich sáhnu, tak jen proto, abych si kousek uždíbla do výpeku pod maso…
Poctivý vývar je poctivý vývar, a to mi nikdo nevymluví :)
Navíc se dá udělat i do zásoby…
Já, když najdu recept, kde se doporučuje použít masox, jednoduše ten masox automaticky vynechám, je to :)

edit-
doplnění textu, vypadla mi celá věta, nevím, jak se to povedlo :oops:

Příspěvek upraven 21.10.13 v 14:16

 
rnk
31 příspěvků 21.10.13 13:51

To bude tím, že píše 10 porcí.
Odhlédněme od toho, že se nikdy nedozvíme z čeho se ten masox vlastně dělá (tomu co píšou nevěřím), ale vám to chutná? Porovnali jste tu chuť s poctivým hovězím vývarem? Vždyť to je nebetyčný rozdíl! Já, pokud jsem dříve masox do něčeho přidal, vždy to pokazilo chuť.

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 21.10.13 13:38

Mně spíš nejde do hlavy to, že na obrázku je pěkně světlý vývar… Po rozpuštění třech masoxů by musel mít barvu přinejmenším jako černý čaj :think:
Já si pořád myslím, že ty tři masoxy jsou tam napsány jako vtip a autor/ka se za rohem chechtá, kolik lidí skočilo na špek… ehmmm… vlastně na masox ;) :mrgreen:

 
rnk
31 příspěvků 21.10.13 13:31
Možná na pozitivním.

Proti vám nic nemám. Máte sice někdy podivné chutě (guláš s kaší nebo kuskusem), ale jinak v pohodě. Tlačenka je dobré vařené maso. Pokud tomu jídlu nevadí ta česneková a majoránková příchuť tak je to sice nezvyklé použití, ale nic proti ničemu.
Mě vadí takové ty šmakulády z chemických polotovarů a náhražek.

 
casino
4473 příspěvků 21.10.13 12:32
Patrně tedy budu na indexu!

po tomto určitě :oops: ;) :mrgreen:

 
birkana
1668 příspěvků 21.10.13 07:24

Ranní polévka? Jedině česnečka! Vejce dám na talíř se sádlem, česnekem a pepřem. Zaliju vařícím vývarem. Vejce pak jen v polévce rozmíchám. A jak to léčí :mavam: :D

P. S. To už ale zase není pro děti!

 
rnk
31 příspěvků 21.10.13 01:56

Chudinky děti. Takový šmakulády by se tu měly mazat. Já tento server doporučuji svým přátelům… Teď abych jim k tomu dal ještě seznam doporučených autorů receptů!

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.10.13 21:10

Casino, nejjednodušší polévka, milionová, trvá pět minut a je v tom zelenina a nakonec i to vejce do ní nemusejí kloktat a stačí tou polévkou to vejce zalít, trvají-li na této proceduře.
Uklepnu z mražené vlastní směsi nastrouhané zeleniny kousek, vhodím na máslo, zpěním, přidám lžíci dětské krupičky, sůl, třeba i pepř, nakonec i kus nějakého vývaru v kostce si mohou přidat, zaliji vodou, převařím a nakonec vešlehám vajíčko. Ale oni ať si klidně dopřejí syrové.
Fakt pět minut. A napraví i vymačkaný citron.

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 20.10.13 21:09

@casino No… matně si ty „rána flamendrova“ ještě dokážu vybavit :mrgreen: V tom případě máte samozřejmě pravdu :palec:

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 20.10.13 21:06

@tlustá bába Nebrbláš… napsala jsi to přesně. Já si ani nějak neumím představit, že bych si nevzala skleničku s kořením, nenasypala na ruku, nevybrala si ty nejhezčí kuličky či lístečky, nepřivoněla k nim a nehodila je do hrnce…
Když je nutno, použiji pytlíček z gázy vlastnoručně ušitý nebo nerezové čajítko…

 
tlustá bába
1209 příspěvků 20.10.13 20:58

Já se jen divím, že za to lidi vyhazují peníze. Uznávám, že je o nervy lovit třeba ze svíčkové ty kuličky, ale proč vařit nitě a nějakou netkanou textilii, bůhví, kde se to válí… ne, pozor, moc dobře vím, jak přísné hygienické požadavky jsou v potravinářské výrobě! Ale stejně! Nějak mě to nebere. Vidím půvab v tom, že nedám pokaždé stejný počet kuliček. To za chvíli můžeme unifikovaně vařit z unifikovaných polotovarů a nakonec v určitý den všichni stejný unifikovaný unifikát.
Ale neberte mě vážně! Jen si tu brblám.

 
casino
4473 příspěvků 20.10.13 20:56
Jednoduchá polévka ???

Dámy, patrně nevíte jak je vymačkanénu citronu, když se nad ránem vrátí domů… a potřebuje něco teplého do žaludku a kávy už bylo až až 8)
To potom vezmu tento recept…
Křídla, skelety nebo biskupy, mrkev, jarní cibulky, pytlíček a nudle vrátím do špajzu… a masoxem zaliju vejce v šálku. :oops: ;) :P

Tak tomuto já říkám Jednoduchá polévka! :mrgreen:

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 20.10.13 20:41

@Scholastica Aha… tak tohle je ta pyramida :) Tak to vypadá opravdu neškodně, díky za odkaz, já u nás na vsi tyhle novinky ani nestíhám zaregistrovat :D

 
Scholastica
23 příspěvků 20.10.13 20:32

pyramida by snad uškodit neměla :)

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 20.10.13 19:36

No… ty tři masoxy jsou podle mě vtip… Pravda, trochu hloupý… ale vtip je to zcela jistě, alespoň já to jako vtip beru - bo vážně to nemůže být myšleno ani ze srandy ;)
Obsah „pyramidek“ neznám - ty posoudit nemohu, ale když ty nešťastné masoxy vynecháme, vznikne výborný vývar, pokud tedy neuspěcháme jeho přípravu…
Jen neznám ty pyramidky, už jsem v obchodě zahlédla nějaké na rajskou omáčku, ale tyhle věci jdou mimo mě, takže bych vynechala též, ale jak píši - neznám je, nemám právo je odsoudit, nevím co obsahují :think:

edit- stejné talíře máme také :D, jen už jen mělké a dezertní, hluboké nepřežily stěhování :|

Příspěvek upraven 20.10.13 v 19:38

 
Eja
3820 příspěvků 20.10.13 15:37

Já vim!! :mrgreen: :mrgreen:
Ale - já mám polévky podobné ráda - kořenová zelenina na nudličky, prohnat po troše másla, přidat pórek, kostičky brambor, zalít kuřecím vývarem s obraným masem, nebo jen vodou, povařit, přidat třeba uvařené krupky, dochutit česnekem, libečkem, solí, pepřem. + co doma najdu - pár růžiček květáku, trocha hub… kousíček másla nakonec a petrželku/pažitku.

 
birkana
1668 příspěvků 20.10.13 14:16

To byla ironie!!! .{color:red}“

 
Eja
3820 příspěvků 20.10.13 14:11

Jo, ale nedávejme to dětem :cert:

 
birkana
1668 příspěvků 20.10.13 14:07

Mé drahé dámy, v názvu se píše co dům dal 8o

Dům byl štědrý - dal pyramidku, kosti i kostky. Pro jistotu to tam vražme vše, jako pejsek s kočičkou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
Eja
3820 příspěvků 20.10.13 13:07
Jejda

Teď jsem si teprve všimla - " pro děti" :cert:

 
Eja
3820 příspěvků 20.10.13 13:06

A to je tam ještě ta pyramidální záležitost :think: :mrgreen:

 
Frantiska
927 příspěvků 20.10.13 12:03

•3 kostky masoxu??? + ještě kosti… na co proboha oboje

 
svato
1417 příspěvků 19.10.13 18:58

Toto je recept hodný pána Babicu, ale nie Labužníka :nevim:

Příspěvek upraven 19.10.13 v 19:01

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz