Recept Jednoduchá hovězí omáčka na všechno možné
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Smíchat vodu a kostku v kastrolku a vývar trochu zredukovat. Z másla, cibulky a mouky udělat světle hnědou jíšku a zředit ji vývarem. Opepřit a za stálého míchání povařit na středním ohni do zhoustnutí. P.S.: Pochopitelně z domácího vývaru je omáčka ještě lepší.
Recept je z kategorií: Omáčky
- 17.04.03 vloženo
- 18940x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 300ml vody
- 1 malá hovězí vývarová kostka
- 30g mouky
- 30g másla (3 lžíce)
- 1 malá cibule na jemno posekaná
- pepř podle chuti (nesolit, vývarová kostka je vesměs slaná)
Doporučená příloha
Třeba bramborová kaše.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku9.12.15 14:22
K večeři přišla po delší době na
řadu UHO - pro mladší ročníky:
Univerzální Hnědá
Omáčka . Kdysi se hojně podávala ve školních a
závodních jídelnách. Také vojáci základní služby s ní měli své
(zhusta neblahé) zkušenosti.
Tedy musím říci, že pokud je dobře a poctivě vařená, je výborná.
Jenže kdysi bývala v těch vývařovnách i ze spálené cibule a samá
„masoxová“ pasta .
Vařím-li ji, do základu ke smažící se cibuli přidám i kousek drobně krájené mrkve a kmín. Pak samozřejmě mouku a vývar z kostí (nebo i masový, pokud je po ruce), mletý pepř. Řádně provařit a rozmixovat.
Měli jsme s těstovinami a vařeným vejcem, na ozdobu mladá nať celeru a datlová rajčátka.
Poznámka na konec: Tuto jinak dobrou omáčku bych asi nenalila na
brkaši bez ničeho jiného - tak, jak doporučuje jako vhodnou přílohu
autorka receptu . Nějak by mně to připomínalo
kašovitou stravu pro geriatrické oddělení …
.
Diskuse k receptu Jednoduchá hovězí omáčka na všechno možné
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jednoduchá hovězí omáčka na všechno možné
@Eja, během 30 - 40 minut bude další várka. Omáčky je dost
. Dojezeno bude večer.
@birkana jsi říkala, že jsi to uvařila pro nás
tak já nikam nejedu a jdu pokračovat
v pečení
když nám to masožravec
spapal 
@Eja, to abych tu kašulajdu přivařila; masožravec nechal jen po dně v hrnci. Právě dosvačil

@birkana
jedu 
@Eja, @daduuja, ráno v 7 h jsem si na vás vzpomněla a pro vás uvařila UHO s brkaší servírovanou v hlubokém

@birkana tak to vidíš
to jsou takové soukromé kuchařské radosti..
@daduuja to popsala
dokonale 
@Eja a @daduuja
…akorát místo UHO si při gulášovém
hodování usyslím šufáneček gulášové šťávy a druhý den si k tomu
uhotovím brkaši… Taky móóóc velká dobrota je to!

1151 příspěvků 10.12.15 19:00
@Eja, kdybychom se někdy potkaly, tak i mně, prosím, brkaši politou do hlubokého se lžící
Nabírat si malá soustíčka okolo talíře, to
je lahoda 
@birkana jejda, to vůbec ne…
…kdykoli a v jakémkoli množství… a
politou trochou dobré UHO bych si bez čehokoli dalšího dala hned.

Já jsem totiž úchyl a bramborovou kaši můžu skoro ke všemu…ke svíčkové třeba né
Zdůrazňuji, že pouze JÁ, nikomu jinému bych si z důvodů i estetických netroufla něco takového podat
Příspěvek upraven 10.12.15 v 15:53
@Eja, nechtěla bych, aby moje okomentování kašovité konzistence vyznělo jako nevhodná narážka na možnou absenci chrupu či věk některého Labužníka
. Jen jsem tím chtěla naznačit tu
„kašovitost“ bez rozdílu struktury. Mluvím o samotné kaši
s omáčkou
.
Kdybych měla podávat UHO pouze s bramborovou přílohou, tak asi s vařenými bramborami nebo pečenými v troubě - v ne moc malých kouscích. Ať je pokrm „členitý“
. Nebo pak s kusem masa (pečeného, vařeného)
či těmi vejci
.
Není UHO jako UHO
Domácí UHO z kvalitních surovin,
z masového vývaru a ne kostky, dobře dochucené, přiměřené hustoty - na
tom není nic špatného, naopak.
Birkano, sice se na geriatrické oddělení ještě úplně necítím, ale s trochu hustější brkaší bych si UHO dala hned
Taky jsem pamětník a na UHO si moc dobře pamatuju.