Recept Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

Úvod

Rychlá a jednoduchá příprava restovaných drůbežích jater

Postup

Do rozpáleného oleje přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule není zlatavá. Zmírníme plamen hořáku nebo snížíme příkon plotýnky. Přidáme drůbeží játra, okořeníme pepřem a restujeme asi 5 minut. Stále mícháme, aby játra byla opečená ze všech stran a nepřipálila se.

Poté játra přeložíme na talíř nebo do misky, do výpeku přidáme mouku, dobře promícháme, dokud se mouka důkladně nespojí s výpekem. Do takto vzniklé jíšky přidáme kečup, papriku a sůl, promícháme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem.

Několik minut povaříme a na závěr vložíme orestovaná játra, která již jen krátce prohřejeme.

Recept je z kategorií: Drůbež Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.09.11 vloženo
  • 4310x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 70 g rostlinného oleje nebo sádla
  • 1 větší cibule
  • 600 g drůbežích chlazených jater
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1,5 dcl vody
  • sladká paprika, pepř, sůl

Doporučená příloha

  • rýže, různě upravené brambory, chléb, pečivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 17.01.15 16:31

Dovolila jsem si tento receptík doupravit, doplnit o ingredience a zároveň trošku pozměnit technologii. Inspirace zůstala :srdce: . Nepoužila jsem mouku ani kečup (mnohdy pochybného složení), tedy je pokrm dle mé úpravy naprosto bezlepkový .

Původně jsem kuřecí játra (3 balíčky à 500 g) koupila pro naše kočky – povařím, rozemelu a zavařím do sklenic . Pak slouží k „ochucení“ granulí. Nakonec jsem očistila cca 600 g pro nás, primáty a začala - inspirována tímto receptem, tvořit :think: .

Potřebovala jsem tyto ingredience na 600 g jater (2 porce):

  • 1 PL oleje
  • 50 g prorostlého uzeného bůčku
  • 1 menší cibule
  • po ¼ lusku červené, zelené a žluté papriky
  • 1/3 chilli papričky bez semínek
  • 1 velké rajče
  • 250 g pasírovaných rajčat
  • trochu balsamicového octa
  • cca 70 g strouhaného sýra (gouda)
  • sůl
  • mletý pepř

Můj postup:

Na oleji jsem opekla nadrobno pokrájený uzený bok, na něm ještě orestovala cibuli a pokrájené papriky (vč. pálivé :cert: ). Na tomto základu opekla / podusila játra, osolila, opepřila, přidala pokrájené rajče. Zalila pasírovanými rajčaty a krátce podusila. Nepřilévala jsem žádnou tekutinu.

V závěru jsem zastříkla pár kapkami balsamicového octa (asi ½ - ¾ KL). Při servírování jsem posypala strouhaným sýrem. Jako příloha byly brambory pečené v troubě.

Recept již není tak minimalistický, jak jej napsal autor. Nicméně je to základ, který můžeme obměňovat – napadlo mne pro příště – co takhle provensálské bylinky, „Itálie“ s bazalkou a česnekem nebo na způsob zvěřiny? Většinou jsou chuťové nuance o použitém koření.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 18.01.15 07:11
z nouze ctnost ;-)

@Eja, kečup jsem nedávala, anžto jej nemám :,(. S dijonskou hořčicí dobrý tip :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 17.01.15 17:19
Birkano

Tady bych se výjimečně zastala kečupu. Trocha ( 2 PL na 600 g jater dle recepisu) do cibulového základu a ještě důkladně orestovaná, bez mouky, zalitá trochou horkého vývaru. Asi díky obsahu cukru a bůhvíčeho ještě funguje chuťově i konzistencí překvapivě dobře. Se špetkou zázvoru a chilli dokonce velmi dobře, lžička dijonské hořčice hned do základu to taky nezkazí. I ledvinky v tomto sosíku jsou moc dobré.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz