Recept Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

Úvod

Rychlá a jednoduchá příprava restovaných drůbežích jater

Postup

Do rozpáleného oleje přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule není zlatavá. Zmírníme plamen hořáku nebo snížíme příkon plotýnky. Přidáme drůbeží játra, okořeníme pepřem a restujeme asi 5 minut. Stále mícháme, aby játra byla opečená ze všech stran a nepřipálila se.

Poté játra přeložíme na talíř nebo do misky, do výpeku přidáme mouku, dobře promícháme, dokud se mouka důkladně nespojí s výpekem. Do takto vzniklé jíšky přidáme kečup, papriku a sůl, promícháme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem.

Několik minut povaříme a na závěr vložíme orestovaná játra, která již jen krátce prohřejeme.

Recept je z kategorií: Drůbež Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.09.11 vloženo
  • 4391x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 70 g rostlinného oleje nebo sádla
  • 1 větší cibule
  • 600 g drůbežích chlazených jater
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1,5 dcl vody
  • sladká paprika, pepř, sůl

Doporučená příloha

  • rýže, různě upravené brambory, chléb, pečivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 17.01.15 16:31

Dovolila jsem si tento receptík doupravit, doplnit o ingredience a zároveň trošku pozměnit technologii. Inspirace zůstala :srdce: . Nepoužila jsem mouku ani kečup (mnohdy pochybného složení), tedy je pokrm dle mé úpravy naprosto bezlepkový .

Původně jsem kuřecí játra (3 balíčky à 500 g) koupila pro naše kočky – povařím, rozemelu a zavařím do sklenic . Pak slouží k „ochucení“ granulí. Nakonec jsem očistila cca 600 g pro nás, primáty a začala - inspirována tímto receptem, tvořit :think: .

Potřebovala jsem tyto ingredience na 600 g jater (2 porce):

  • 1 PL oleje
  • 50 g prorostlého uzeného bůčku
  • 1 menší cibule
  • po ¼ lusku červené, zelené a žluté papriky
  • 1/3 chilli papričky bez semínek
  • 1 velké rajče
  • 250 g pasírovaných rajčat
  • trochu balsamicového octa
  • cca 70 g strouhaného sýra (gouda)
  • sůl
  • mletý pepř

Můj postup:

Na oleji jsem opekla nadrobno pokrájený uzený bok, na něm ještě orestovala cibuli a pokrájené papriky (vč. pálivé :cert: ). Na tomto základu opekla / podusila játra, osolila, opepřila, přidala pokrájené rajče. Zalila pasírovanými rajčaty a krátce podusila. Nepřilévala jsem žádnou tekutinu.

V závěru jsem zastříkla pár kapkami balsamicového octa (asi ½ - ¾ KL). Při servírování jsem posypala strouhaným sýrem. Jako příloha byly brambory pečené v troubě.

Recept již není tak minimalistický, jak jej napsal autor. Nicméně je to základ, který můžeme obměňovat – napadlo mne pro příště – co takhle provensálské bylinky, „Itálie“ s bazalkou a česnekem nebo na způsob zvěřiny? Většinou jsou chuťové nuance o použitém koření.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jednoduchá a rychlá drůbeží játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 18.01.15 07:11
z nouze ctnost ;-)

@Eja, kečup jsem nedávala, anžto jej nemám :,(. S dijonskou hořčicí dobrý tip :mavam:

 
Eja
3808 příspěvků 17.01.15 17:19
Birkano

Tady bych se výjimečně zastala kečupu. Trocha ( 2 PL na 600 g jater dle recepisu) do cibulového základu a ještě důkladně orestovaná, bez mouky, zalitá trochou horkého vývaru. Asi díky obsahu cukru a bůhvíčeho ještě funguje chuťově i konzistencí překvapivě dobře. Se špetkou zázvoru a chilli dokonce velmi dobře, lžička dijonské hořčice hned do základu to taky nezkazí. I ledvinky v tomto sosíku jsou moc dobré.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz