Recept Jebyho polévka z mořských plodů

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Původně jsem chtěl vařit polévku Tom Yum, ale zjistil jsem, že na ni nemám doma potřebné suroviny. A tak jsem začal improvizovat a dopadlo to tak, že byla hned pryč.

Postup

Do většího kastrolu dáme olej, do něj rozmícháme pastu Tom Yum ( za studena, jinak to bude hodně prskat ) a přimícháme polovinu cibule nadrobno nakrájené. Za stálého míchání začneme smažit na poloviční teplotu. Jakmile se směs začne přichytávat ke dnu, tak přidáme nadrobno nakrájené čili papričky, zázvor a přilijeme víno. Zvýšíme teplotu a tekutinu necháme odpařit. Poté přidáme 2 kostky hovězího vývaru a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme chvilku povařit a přilijeme kokosovou smetanu. Opět necháme projít varem a přidáme celý obsah Vietnamského salátu, mořské plody a 2. polovinu cibule, tentokrát nakrájenou na větší kousky. Přidáme rybí omáčku a zastříkneme citronovou šťávou. Ubereme teplotu a asi 5 minut povaříme. Cibule musí zůstat křupavá, ale nesmí mít už cibulovou chuť. Po vypnutí přidáme čerstvě namletý pepř, promícháme a můžeme podávat do misek.

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 3477x zobrazeno

Čas přípravy

  • Max 30 minut

Ingredience

  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 2 lžíce pasta Tom Yum
  • 1 velká cibule
  • cca 10 cm nadrobno nakrájeného zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • 1 l hovězího vývaru z kostky
  • 400 ml kokosové smetany
  • 2 balení mražených mořských plodů
  • 1 sklenička Vietnamského salátu ( koupíte např. v Albertu )
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • citronová nebo limetová šťáva
  • čili papričky nebo nějaká pálivá omáčka
  • drcený pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jebyho polévka z mořských plodů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz