Recept Jazyk v sekané, pečené v síťce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jazyk v sekané, pečené v síťce

Úvod

K napsání receptu mě inspiroval labužník parles.
 Díky!

Postup

Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špišce.
Síťku namočíme do vlažné vody.
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dosklovita.
Nakrájené rohlíky namočíme v mléce.

V míse smícháme mleté maso s vejci, vychladlou cibulí, česnekem utřeným se solí, kořením, vymačkanými rohlíky a hmotu zpracujeme rukama. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.
Míšeninu dáme na rozprostřenou síťku, zavineme do ní jazyk a to celé zamotáme do síťky.
Sekanou vložíme do pekáče (vymaštěného, nebo vyloženého papírem na pečení) trošku podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po chvilce snížíme teplotu asi na 175°C (horkovzduch) pekáč zakryjeme a pečeme asi 60 minut. Občas poléváme výpekem a na závěr sekanou odkryjeme a pozlatíme.
Před servírováním necháme pečeni chvíli odpočinout.

Nejlepší je postudenu!

Hračičkové mohou uvařit oboje jazyky (každý zvlášť) a vyhrát si při skládání mozaiky (šachovnice), kterou obklíčí sekanou… :-)

Recept je z kategorií: Maso Směsi mas

Nahlásit recept

  • 14.08.12 vloženo
  • 2767x zobrazeno

Ingredience

  • 1 uzený hovězí jazyk (nebo 3 vepřové syrové jazyky a hodně - asi 5x více než dáváte na vývar - celého divokého koření a pár hřebíčků)
  • 1 000 g vepřového mletého (bůček)
  • 500 g hovězího mletého (libového)
  • 1 ks síťka (pobřišnice)
  • sádlo
  • 2 cibule
  • 4 zoubky česneku
  • 4 vejce
  • 4 rohlíky
  • mléko
  • pepř
  • majoránka
  • kmín (nemusí být)
  • sůl
  • strouhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 18.08.12 21:13

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk v sekané, pečené v síťce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.08.12 23:08

Na venkovní sezení občas dělám plněnou sekanou, aby bylo co zakousnout, než se ugriluje. Jak píše casino, hmotu dělám řidší než obvykle, ale sekanou balím do pečícího papíru a nasucho peču na plechu. Pod papírem se vytvoří zlatohnědá kůrčička a sekaná je šťavnatá. Díky pečení nasucho vypadá na míse elegantně :-)

Ačraj
697 příspěvků 18.08.12 22:58

OK!!! :P - casino, myslím, že ani vy se bez vajec neobejdete… :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 19.08.12 v 10:52

di
2451 příspěvků 18.08.12 22:12

Casino: ta vajíčka mě taky hned napadla, ještě před tím, než jsem si přečetla vaši odpověď. ;-)

casino
4482 příspěvků 18.08.12 22:07

Chápu, madam raději vajíčka, neníližpravda :mrgreen:

Ačraj
697 příspěvků 18.08.12 22:00
Jazyk

Jazyk, ani náhodou, protože už to měl někdo v „ústech“… ;)

casino
4482 příspěvků 18.08.12 21:59
Dnes mozaika realizována

Konečně jsem recept prakticky provedl a nafotil výsledek…
Přicházím na chuť použití „síťky“ S fáší zabalenou do síťky se lépe pracuje a protože se nemusí tolik zahušťovat strouhankou, tak i kvalita sekané je vyšší :palec:
Síťka je běžně ke koupi v řeznictvích. Na množství masa uvedeného v receptu (na dvě středně velké šišky sekané) stačí 1ks síťky za 5,– Kč

Příspěvek upraven 18.08.12 v 22:00

parles
302 příspěvků 14.08.12 23:33

Casino :potlesk: :palec:! Tohle jo!!! To musí být super!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Cibulačka Cibulačka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz