Recept Jazyk v sekané, pečené v síťce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jazyk v sekané, pečené v síťce

Úvod

K napsání receptu mě inspiroval labužník parles.
 Díky!

Postup

Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špišce.
Síťku namočíme do vlažné vody.
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dosklovita.
Nakrájené rohlíky namočíme v mléce.

V míse smícháme mleté maso s vejci, vychladlou cibulí, česnekem utřeným se solí, kořením, vymačkanými rohlíky a hmotu zpracujeme rukama. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou.
Míšeninu dáme na rozprostřenou síťku, zavineme do ní jazyk a to celé zamotáme do síťky.
Sekanou vložíme do pekáče (vymaštěného, nebo vyloženého papírem na pečení) trošku podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po chvilce snížíme teplotu asi na 175°C (horkovzduch) pekáč zakryjeme a pečeme asi 60 minut. Občas poléváme výpekem a na závěr sekanou odkryjeme a pozlatíme.
Před servírováním necháme pečeni chvíli odpočinout.

Nejlepší je postudenu!

Hračičkové mohou uvařit oboje jazyky (každý zvlášť) a vyhrát si při skládání mozaiky (šachovnice), kterou obklíčí sekanou… :-)

Recept je z kategorií: Maso Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.08.12 vloženo
  • 2683x zobrazeno

Ingredience

  • 1 uzený hovězí jazyk (nebo 3 vepřové syrové jazyky a hodně - asi 5x více než dáváte na vývar - celého divokého koření a pár hřebíčků)
  • 1 000 g vepřového mletého (bůček)
  • 500 g hovězího mletého (libového)
  • 1 ks síťka (pobřišnice)
  • sádlo
  • 2 cibule
  • 4 zoubky česneku
  • 4 vejce
  • 4 rohlíky
  • mléko
  • pepř
  • majoránka
  • kmín (nemusí být)
  • sůl
  • strouhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 18.08.12 21:13

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk v sekané, pečené v síťce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  18.08.12 23:08

Na venkovní sezení občas dělám plněnou sekanou, aby bylo co zakousnout, než se ugriluje. Jak píše casino, hmotu dělám řidší než obvykle, ale sekanou balím do pečícího papíru a nasucho peču na plechu. Pod papírem se vytvoří zlatohnědá kůrčička a sekaná je šťavnatá. Díky pečení nasucho vypadá na míse elegantně :-)

 
Ačraj
697 příspěvků 18.08.12 22:58

OK!!! :P - casino, myslím, že ani vy se bez vajec neobejdete… :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 19.08.12 v 10:52

 
di
2451 příspěvků 18.08.12 22:12

Casino: ta vajíčka mě taky hned napadla, ještě před tím, než jsem si přečetla vaši odpověď. ;-)

 
casino
4463 příspěvků 18.08.12 22:07

Chápu, madam raději vajíčka, neníližpravda :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 18.08.12 22:00
Jazyk

Jazyk, ani náhodou, protože už to měl někdo v „ústech“… ;)

 
casino
4463 příspěvků 18.08.12 21:59
Dnes mozaika realizována

Konečně jsem recept prakticky provedl a nafotil výsledek…
Přicházím na chuť použití „síťky“ S fáší zabalenou do síťky se lépe pracuje a protože se nemusí tolik zahušťovat strouhankou, tak i kvalita sekané je vyšší :palec:
Síťka je běžně ke koupi v řeznictvích. Na množství masa uvedeného v receptu (na dvě středně velké šišky sekané) stačí 1ks síťky za 5,– Kč

Příspěvek upraven 18.08.12 v 22:00

 
parles
299 příspěvků 14.08.12 23:33

Casino :potlesk: :palec:! Tohle jo!!! To musí být super!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz