Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
K napsání receptu mě inspiroval labužník parles.
Díky!
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou vodou je sloupneme od kořene ke špišce. Síťku namočíme do vlažné vody. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dosklovita. Nakrájené rohlíky namočíme v mléce. V míse smícháme mleté maso s vejci, vychladlou cibulí, česnekem utřeným se solí, kořením, vymačkanými rohlíky a hmotu zpracujeme rukama. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Míšeninu dáme na rozprostřenou síťku, zavineme do ní jazyk a to celé zamotáme do síťky. Sekanou vložíme do pekáče (vymaštěného, nebo vyloženého papírem na pečení) trošku podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po chvilce snížíme teplotu asi na 175°C (horkovzduch) pekáč zakryjeme a pečeme asi 60 minut. Občas poléváme výpekem a na závěr sekanou odkryjeme a pozlatíme. Před servírováním necháme pečeni chvíli odpočinout. Nejlepší je postudenu! Hračičkové mohou uvařit oboje jazyky (každý zvlášť) a vyhrát si při skládání mozaiky (šachovnice), kterou obklíčí sekanou… :-)
Recept je z kategorií: Maso Směsi mas
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jazyk v sekané, pečené v síťce
Na venkovní sezení občas dělám plněnou sekanou, aby bylo co zakousnout, než se ugriluje. Jak píše casino, hmotu dělám řidší než obvykle, ale sekanou balím do pečícího papíru a nasucho peču na plechu. Pod papírem se vytvoří zlatohnědá kůrčička a sekaná je šťavnatá. Díky pečení nasucho vypadá na míse elegantně
OK!!!
- casino, myslím, že ani vy se bez
vajec neobejdete…

Příspěvek upraven 19.08.12 v 10:52
2452 příspěvků 18.8.12 22:12
Casino: ta vajíčka mě taky hned napadla, ještě před tím, než jsem si přečetla vaši odpověď.
Chápu, madam raději vajíčka, neníližpravda
Jazyk, ani náhodou, protože už to měl někdo v „ústech“…
Konečně jsem recept prakticky provedl a nafotil výsledek…
Přicházím na chuť použití „síťky“ S fáší zabalenou do síťky se lépe pracuje a protože se nemusí tolik zahušťovat strouhankou, tak i kvalita sekané je vyšší
Síťka je běžně ke koupi v řeznictvích. Na množství masa uvedeného v receptu (na dvě středně velké šišky sekané) stačí 1ks síťky za 5,– Kč
Příspěvek upraven 18.08.12 v 22:00
Casino
! Tohle jo!!! To musí být super!