Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lassienka Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jazyky uvaříme v osolené vodě s veškerou zeleninou. Z uvařených ořežeme kůži. Kuře opatrně vykostíme na plát, okořeníme, osolíme, opepříme. Dovnitř k sobě položíme oba jazyky a svineme. Převážeme a pečeme výhradně na másle, vůbec nepodleváme! Necháme vystydnout a podáváme krájené na tenké plátky spolu s plátky bagety mazané vypečeným máslem. Ačkoli tohle jídlo vypadá podivně, je velmi dobré. Vařila jsem ho zatím jen jedinkrát, na Silvestra, těsně před tím, než shořel dům, kde jsme bydleli...
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.7.12 09:57
Tentokrát s uzeným hovězím jazykem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jazyk v kuřeti
2452 příspěvků 10.3.13 09:16
Gmp:
Copak vejce, ale špenát…
2452 příspěvků 10.3.13 09:03
Esme: vzpomněla jsem si na starší debatu zde na podobné téma a na to, jak správně odpovědět - a vejce jíš?
4813 příspěvků 9.3.13 23:27
Kdybychom se dívali na veškerou potravu v původním stavu, asi bychom nejedli skoro nic. Žádný jazyk nevypadá vábně. Moje rodina dokonce tvrdí že nebudou jíst nic co už mělo nějaké hovado v hubě.
Má to své výhody. Já jazyk miluji a když si ho uvařím, vím že je jen a jen můj.
A nebo, jestli nemá problém s tím - jak to pojmenoval. To se taky stává. Pro mě je to roláda, na studený nářez jak dělaná.
Chľľľapčee, jestli Ty sis nenašel hooodněě špatňńoooučký strááánečky
1 příspěvek 9.3.13 21:46
Velmi neestetická, svlečený falus s husí kůží na první pohled.
Říkám, že dvojčata… v 19.10 hod. jsem rozbila „květináčovou“ kočičku, kterou dělaly postižené děti… a to bych si fakt nakopala!
A to nic není, chystám se vložit dnešní vařbu a to se mi taky dost vedlo. Mám pechfóglí týden. Možná, že chytnu i ty neštovice od sousedů. Stačí Ti to?
Anežko, nic tak člověka nepotěší jako povidání vo cizim neštěstí. Piš častějc, hnedka je mi lepčí po dušičce.
…baby jsem vyhnal
a pozval si kamarády 
Příspěvek upraven 08.03.13 v 22:01
Omyl, za největšího žvanila jsem tu teď já.
Ale musím se odreagovat, pilně připravuji zítřejší dvojitou oslavu a dost se mi nedaří, rolády se nerolují, jahody hnijou před očima, vývar se kalí a všude bordel jako v tanku.
Myslím, že jejich šišatý placky jsou, min. z estetického hlediska, o třídu výš.
Včera jsem si rozbila salátovou mísu a dnes ráno jsem nechala v květinářství 1.250 Kč, domů jsem si přinesla jednu malou kytku a krabici střepů keramiky, co se mi tam podařilo shodit na dlažbu.
Oni mi tak můžou vykládat něco o nezdarech!
Patrně bylo přecasinováno


Když vidím ve statistikách labužníků, že jsem v množství komentářů na špici, tak zašlajfuju!
Odpověď: Kuře jedno a přebytky
Tak aby neřekli, tak se jim taky svěřím. Protože mi neodpověděli, tak jsem ta kuřata pořídila dvě, abych neměla málo. Co jsem nepořídila, byl ten uzený jazyk. Tak teď už několik hodin přemýšlím, co budu rolovat. Taky si umím přidělat práci, ne že ne.
Ty kuřata dvě? Nebo jsou přebytky?
Vypadá to, že na kuřecím jazyku tu ujíždím jedině já

Tentokrát v kuřeti uzený hovězí jazyk s vepřovým jazykem
…máslo, a jen a pouze máslo je nezbytné

Grilovací koření je zbytné
Ale neznám moc delikates, které předčí uzený hovězí jazyk (vařený, pečený)
Dnes byl loupán od kořene ke špičce! Ne
vždy se to takto krásně povede 
Často ho nemíváme, takže vžycky zapomenu odkud se má loupat
Mám odzkoušeno, je to výborné! Pozn. k receptu:" Z uvařených ořežeme kůži."-kůže z jazyků se loupe, někdy líp, někdy hůř. Tady na tom moc nezáleží, ale ořezaný jazyk vypadá otřesně (např. na studené míse)
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Mánku, já se nezlobím
. Prostě takový je život… Od té doby vím,
že když nejde o život, jde o… (víš co, viď…)
Tak to mně mrzí, já to nemyslel zle…
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Mánku, od elektrického zkratu…Shořel celý bytový dům. Začínali jsme úplně znovu s tím, že jsme byli s dvouletou dcerou a zůstaly nám jen doklady a auto, které stálo před domem. A oblečení, co jsme měli na sobě. Jinak vůbec nic…
Doufám, že ne od toho vaření…
Dávám do oblíbených a počkám na odpověď!