Recept Jazyk s pikantní omáčkou
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Namočit jazyk do vody přes noc. Slít, ponořit ho do studené vody a přidat bylinky a další 4 ingredience. Pomalu vařit do měkka, asi 3 hodiny. Nechat chladnout ve vývaru po 1/2 hodiny. Odříznout kořen jazyka a oloupat ho. Uschovat 1 hrnek čistého vývaru. Rozpustit 2 lžíce másla, sundat s ohně a zamíchat dovnitř mouku. Vrátit na pomalý oheň a smažit za stálého míchání po 1 min. Sejmout s ohně a zamíchat dovnitř vývar z jazyka a pomerančovou šťávu Dobře promíchat, vrátit na oheň a pomalu dusit, až se omáčka zredukuje na 1 1/2 hrnku. Sem tam zamíchat. Přidat kůry, sherry a rosol. Zamíchat a vařit další 1/2 minuty. Přelít přes síto a zamíchat dovnitř zbývající máslo. Nakrájet jazyk diagonálně a podávat ho s omáčkou.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
- 05.04.03 vloženo
- 9536x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1.3kg hovězího jazyka
- studená voda
- bylinky svázané do kytičky (petrželka tymián a bobkový list)
- 3 celé hřebíčky (zapíchnuté do cibule)
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 hrnku mrkví, nakrájených na plátky
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce mouky
- 1 hrnek vývaru z jazyka
- 1 hrnek pomerančové šťávy
- 1 lžíce nastrouhané kůry z vosku zbaveného pomeranče
- 1/2 lžičky kůry z vosku zbaveného citronu
- 2 lžíce suchého sherry vína
- 1 lžíce rosolu z červeného rybízu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jazyk s pikantní omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jazyk s pikantní omáčkou