Recept Jazyk na česneku

(Hodnoceno 1x) Labužník Anďa03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jazyk na česneku

Postup

Jazyk umyjeme a uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, cibulí a kořením. Uvařený horký jazyk ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme na plátky. Na pánvičce si rozpustím máslo - nešetřím, přidám prolisovaný česnek ( množství záleží na vaší chuti), nakrájený jazyk a část vývaru z jazyka. Promíchám, přikryji pokličkou a nechám chvilku podusit. Máslo s česnekem a vývarem se spojí ve výbornou šťávu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 23.08.05 vloženo
  • 14094x zobrazeno

Ingredience

  • vepřový jazyk - množství záleží na apetitu strávníků
  • cibule
  • kořenová zelenina
  • 1 bobkový list, celý černý pepř, pár kuliček nového koření, sůl
  • máslo
  • česnek

Doporučená příloha

  • Jazyk podávám s dušenou mrkví a vařeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 23.1.14 08:21

Česnek jsem jen rozmačkala nahrubo a výslednou šťávu (omáčku) jsem jemně zaprášila moukou - na můj vkus byla příliš tekutá. Na 1 jazyk jsem použila 3 větší stroužky česneku.

Mrkev je přírodní, nezahuštěná (tuk, cibule, mrkev, sůl, mletý pepř, 2× strouhnout muškátový oříšek), brambory vařené.

K nafocení je na talíři celý 1 jazyk, 2 větší dušené mrkve a symbolické množství brambor. Věřte - nevěřte, jazyk a mrkev jsem snědla, půl brambor zůstalo ;-) Pochutnala jsem si a jakmile budu mít v kuchyni vepřové jazyky, upravím je tímto způsobem. Doporučuji milovníkům vepřových drobů

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jazyk na česneku

karaim
12 příspěvků 9.3.13 12:54

Jak dlouho se jazyk vaří?

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Joli, Tebe to páli, okamžite Ti zapne…
Ja robím jazyk na smotane - ako plúcka…(plíce vepř.)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

…v kazdom pripade to je samochvala, ze jo ?!…o)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku, Muchacho,

tak nevím, jestli jsem to pochopila správně - ten koupenej nebo Tvůj vlastn?!?!

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku-Muchacho...

…sa nevychvaluj a daj do placu na posudenie…:-)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

zbyl mi jeden uvařený jazyk takto jsem ho udělal a moc dobrý !! ale žeprej nejleší je můj.

Labužník Anďa03
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Díky za další nápady . Jazyk u nás miluje celá rodina. Tomu kdo ho má rád, bych chtěla doporučit " Hovězí jazyk nadívaný nastudeno" už je tady v labužníkovi - autor Pepino. Dá to trochu práce, ale výsledek je výborný. Každá návštěva je nadšená. Při přípravě dávám přednost vepřovému jazyku.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Já jazyk miluju a u nás to nikdo nejí. :-(((( Ale to nevadí. Udělám si ho jenom pro sebe. Aspoň se nebudu muset s nikým dělit.

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

U nás se z jazyka taky dělá řízek jako u spanny, nebo s bílou křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem, ale nejčastěji jako ,,ovar" s jablečným křenem. Takhle z česnekem to rozhodně vyzkouším.

spanny
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

My taky milujeme veprovy jazyk a tento recept definitivne uvarim. Ja uvareny zchladly jazyk obalim ve strouhance a smazim, podavam s varenym nebo restovanym bramborem, tatarskou omackou a s michanym salatem.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Jazyk milujeme a děláme na různé způsoby - tento jsem ale ještě nezkoušela. Děkuji za inspiraci. Nejčastěji nakrájím špek a vyškvařím, přidám cibulku, tymián, pepř, nové koření a malinko podmoučím hladkou moukou. Zaliji vývarem, provařím a přidám uvařený, oloupaný a nakrájený jazyk. K tomu nejčastěji rýži. :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz