Recept Jazyk na česneku

(Hodnoceno 1x) Labužník Anďa03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jazyk na česneku

Postup

Jazyk umyjeme a uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, cibulí a kořením. Uvařený horký jazyk ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme na plátky. Na pánvičce si rozpustím máslo - nešetřím, přidám prolisovaný česnek ( množství záleží na vaší chuti), nakrájený jazyk a část vývaru z jazyka. Promíchám, přikryji pokličkou a nechám chvilku podusit. Máslo s česnekem a vývarem se spojí ve výbornou šťávu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 23.08.05 vloženo
  • 15494x zobrazeno

Ingredience

  • vepřový jazyk - množství záleží na apetitu strávníků
  • cibule
  • kořenová zelenina
  • 1 bobkový list, celý černý pepř, pár kuliček nového koření, sůl
  • máslo
  • česnek

Doporučená příloha

  • Jazyk podávám s dušenou mrkví a vařeným bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 23.1.14 08:21

Česnek jsem jen rozmačkala nahrubo a výslednou šťávu (omáčku) jsem jemně zaprášila moukou - na můj vkus byla příliš tekutá. Na 1 jazyk jsem použila 3 větší stroužky česneku.

Mrkev je přírodní, nezahuštěná (tuk, cibule, mrkev, sůl, mletý pepř, 2× strouhnout muškátový oříšek), brambory vařené.

K nafocení je na talíři celý 1 jazyk, 2 větší dušené mrkve a symbolické množství brambor. Věřte - nevěřte, jazyk a mrkev jsem snědla, půl brambor zůstalo ;-) Pochutnala jsem si a jakmile budu mít v kuchyni vepřové jazyky, upravím je tímto způsobem. Doporučuji milovníkům vepřových drobů

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jazyk na česneku

karaim
12 příspěvků 9.3.13 12:54

Jak dlouho se jazyk vaří?

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Joli, Tebe to páli, okamžite Ti zapne…
Ja robím jazyk na smotane - ako plúcka…(plíce vepř.)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

…v kazdom pripade to je samochvala, ze jo ?!…o)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku, Muchacho,

tak nevím, jestli jsem to pochopila správně - ten koupenej nebo Tvůj vlastn?!?!

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku-Muchacho...

…sa nevychvaluj a daj do placu na posudenie…:-)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

zbyl mi jeden uvařený jazyk takto jsem ho udělal a moc dobrý !! ale žeprej nejleší je můj.

Labužník Anďa03
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Díky za další nápady . Jazyk u nás miluje celá rodina. Tomu kdo ho má rád, bych chtěla doporučit " Hovězí jazyk nadívaný nastudeno" už je tady v labužníkovi - autor Pepino. Dá to trochu práce, ale výsledek je výborný. Každá návštěva je nadšená. Při přípravě dávám přednost vepřovému jazyku.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Já jazyk miluju a u nás to nikdo nejí. :-(((( Ale to nevadí. Udělám si ho jenom pro sebe. Aspoň se nebudu muset s nikým dělit.

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

U nás se z jazyka taky dělá řízek jako u spanny, nebo s bílou křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem, ale nejčastěji jako ,,ovar" s jablečným křenem. Takhle z česnekem to rozhodně vyzkouším.

spanny
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

My taky milujeme veprovy jazyk a tento recept definitivne uvarim. Ja uvareny zchladly jazyk obalim ve strouhance a smazim, podavam s varenym nebo restovanym bramborem, tatarskou omackou a s michanym salatem.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jazyk na česneku

Jazyk milujeme a děláme na různé způsoby - tento jsem ale ještě nezkoušela. Děkuji za inspiraci. Nejčastěji nakrájím špek a vyškvařím, přidám cibulku, tymián, pepř, nové koření a malinko podmoučím hladkou moukou. Zaliji vývarem, provařím a přidám uvařený, oloupaný a nakrájený jazyk. K tomu nejčastěji rýži. :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz