Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
HelcaK Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Paštiku nakrájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm, na každou nandáme trochu rybízové marmelády a zasypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Propíchneme párátkem a je hotovo. Snadné jednohubky, které překvapí neobvyklou, ale vyváženou kombinací chutí. Zdroj: František PON, kniha Kočkám chutná kaviár
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Játrové kostky s křenem
no, já přeci něco pamatuju, záleží však, jak se to vezme ;o)))
Ivo, ty ses mě jednou ptal, jak vypadá špek v plátu pro terrinku… přesně tak jako je ten, co je v něm zabalen ¨Játrový sýr¨......
Zdravím,
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to Játrový sýr neboli Játrák, který se dá úžasně krájet na kostky a ji se i v plátku na chleba.;-) Játrová paštika je klasičká paštika mazací a moc se z ní kostky dělat nedají.
Kamarád dělal Kalorické bomby a říká, že to jedli na vojně před nějakou fyzickou námahou. Na kolečko trvanlivého suchého salámu se dá marmeláda a posolí se to. Nikdy jsem to nejedla a ani jsem mu nevěřila, že to může být jedlé. On říkal, že to není vůbec špatný, ale je starej vtipálek, tak jsem si to nelajzla.:-)
ano, ano…to co popisuješ se kdysi jmenovalo Játrový sýr (Babi si to správně pamatuje), ale jak se to zove dnes, to nevím také.....ale recept, který jsi uveřejnila vypadá nádherně - to musím vyzkoušet
jó, to já nevím, jestli ho myslím, neb nevím, co je játrový sýr
. Myslím to, co se prodává v lahůdkách, má
to tvar jako menší biskupský chlebíček, kolem toho je pláteček slaniny a
celé je to v alobalu, odkrajují z toho plátky nebo větší kusy… ale
použít jde určitě jakákoli PEVNĚJŠÍ paštika.
tou paštikou ve staniolu, nemyslíš náhodou ¨játrový sýr¨? Jinak je to výborný nápad…
Měj se!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
to je velice dobrý nápad.
V mrazáku mám paštiku ve tvaru takového malého buřtíku, tak ji nakrájím na kolečka.
Asi na to dám brusinky. Z ČR jsem si sice přivezla džem „Rybíz“ od firmy Hamé.
Je to ale podvod a teprve teď mi došlo proč je slovo rybíz v uvozovkách.
Je ho tam pouhých 15%. Zbytek jsou jablka.
No, člověk nemůže mít všechno… tvůj recept přesto vyzkouším.