Recept Játrová pomazánka - paštika (na lokše)

anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Slaninu i pečienku pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme trochu cesnaku. Dáme do pohárov, zaviečkujeme a sterilizujem asi 1 hod. pri 80 stupňoch. Ak chceme možno po 48 hodinách ako ostatné masové výrobky ešte raz sterilizovať. Máme v zásobe hotový výrobok, ktorý možno použiť na natieranie zemiakových lokší, príp. aj na chleba. Skúšala som aj iné ochutenie - iné koreniny - ale takýto spôsob nám vyhovuje najviac - zachová sa chuť pečienky.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 7871x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g játra (pečienka = pečeň) kuracia alebo i bravčová
  • 800 g slanina- na vytápanie masti
  • soľ
  • čierne korenie - pepř
  • 3-4 strúčiky cesnaku - podľa chuti

Doporučená příloha

  • lokše, kyslá kapusta, feferónka, vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová pomazánka - paštika (na lokše)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz