Recept Játrová paštika

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

asi 250 g telecích nebo vepřových jater se namočí na několik hodin do mléka. Pak se zbaví všech žláz, umělou na masovém strojku, zároveň s 20 dkg namočenými a vymačkanými žemlemi. Lžíce sádla se utře se 2 žloutky, osolí se, opepří, přidá trochu strouhané cibule, sekané zelené petrželky, přidají se pomletá játra, trochu nového koření a majoránky a dobře se promíchá. Asi litrový kastrol se vymaže sádlem, kaše se do něj vloží a asi 45 minut se v páře uvaří. Po vychladnutí se maže na chléb.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 16527x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g telecích nebo vepřových jater
  • 2 dcl mléka
  • 3 žemle
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • petrželová nať
  • nové koření
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz