Recept Játrová paštika

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

asi 250 g telecích nebo vepřových jater se namočí na několik hodin do mléka. Pak se zbaví všech žláz, umělou na masovém strojku, zároveň s 20 dkg namočenými a vymačkanými žemlemi. Lžíce sádla se utře se 2 žloutky, osolí se, opepří, přidá trochu strouhané cibule, sekané zelené petrželky, přidají se pomletá játra, trochu nového koření a majoránky a dobře se promíchá. Asi litrový kastrol se vymaže sádlem, kaše se do něj vloží a asi 45 minut se v páře uvaří. Po vychladnutí se maže na chléb.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 16977x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g telecích nebo vepřových jater
  • 2 dcl mléka
  • 3 žemle
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • petrželová nať
  • nové koření
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová paštika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz