Recept Játrová paštika zabíjačková

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tuto paštiku dělala moje babička vždy po zabíjačce aby bylo celý rok čas od času co nachystat k večeři.

Postup

Na sádle nechám zesklovatět cibuli , přidám na kostky nakrájený bůček a dusím za občasného míchání do úplného změknutí.Mezi tím si pomelu játra a až je maso hotové tak pomelu maso 2-3krát aby bylo co nejjemnější.Všechno smíchám,podle chuti okořením a nechám ještě asi 10 minut dusit za stálého míchání. Hotovou paštiku naplním do čistých skleniček asi 2 cm pod okraj a steriluji 1 hodinu při 100°C. Nechám stát do druhého dne v teple v kuchyni a znovu steriluji 1 hodinu na 100°C. Moje babička po otevření paštiku smíchala se sádlem,protože jich bylo ke stolu devět a víc.Já osobně mám ráda jen tak jak se otevře sklenička. Česneku dát jen trochu, nebo se může úplně vynechat aby nepřerazil chuť paštiky. Paštiku mažu na chleba nebo pečivo a podle chuti přidám cibuli, okurky,rajčata,papriku a podobně.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 04.09.10 vloženo
  • 34109x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřových jater
  • 1,25 kg oloupané cibule
  • 3 kg bůčku bez kosti(může být i tučnější)
  • česnek
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl
  • sádlo pod cibuli

Doporučená příloha

  • pečivo,chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová paštika zabíjačková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Játrová paštika zabíjačková

M.Suskova
206 příspěvků 18.2.13 11:43

Chci jen vytáhnout jako reakci na NEJJEDNODUŠŠÍ PAŠTIKU, protože v podobných receptech se tato nezobrazila.

Padre
194 příspěvků 7.2.11 14:54

Milá M. Sušková, tak jsem konešně vyzkoušel Tvou paštiku a je opravdu moc dobrá. Dělal jsem ji na zkoušku z cca 1/3 ingrediencí. Chutnala i dcerkám a dnešní mládež bývá náročná! Dokonce mi to připomíná tu skvělou paštiku, co jsme baštili v dětství a po které jsem tolik toužil… Dal jsem dávku i rodičům, tak jsem zvědav, co na to řeknou. Díky a hezký den!

casino
4494 příspěvků 19.9.10 18:15
Re: Játrová paštika zabíjačková

M.Suskova, děkuji za poslední komentář; souhlasím :) Možná nečesnekovou alternativu doplnit do receptu…
Já paštiky uchovávám ve zmrazeném stavu. Pokud předpokládám spotřebu do cca šesti týdnů, tak smíchané se sádlem.
Tady je odzkoušený univerzální recept na České paštikové koření. Vím, není to na typickou „zabíjačkovou“ paštiku, ale změna je život :-)))

M.Suskova
206 příspěvků 18.9.10 20:03
Re: Játrová paštika zabíjačková

Ještě jsem si vzpoměla na jednu maličkost Toho česneku nedávat moc nebo nedat jej vůbec,aby jeho chuť nepřerazila chuť paštiky.

Padre
194 příspěvků 18.9.10 04:13
Re: Játrová paštika zabíjačková

Děkuji. Tak vyzkúšáme. To věřím, že to dobře chutná. Kdyby mi to tak připomnělo tu skvělou chuť zabíjačkové paštiky, kterou taťka občas dostal od svého kamaráda, když jsme byli malí… Třeba to bude ono!

M.Suskova
206 příspěvků 18.9.10 03:07
Re: Játrová paštika zabíjačková

Nejenže to vypadá lákavě, ale i chutná, aspoň v naší rodině. Ten bůček dávám bez kůže.Kůže jsou při zabíjačce potřebné do tlačenky a na huspeninu,tak do paštiky nepřijdou.

Padre
194 příspěvků 16.9.10 15:59
Re: Játrová paštika zabíjačková

To vypadá lákavě, rád bych vyzkoušel. Milá M.Suskova, bůček dáváš i s kůží bebo bez? Děkuji a přeji hezký den!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz