Recept Játrová omáčka od Evči

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Játrová omáčka od Evči

Úvod

játrová omáčka s knedlikem, rýží, těstovinama nebo i bramborem

Postup

Olej a osmažíme zlehka cibulku a přidáme slaninu i játra, které jsme očistili, odblanili, nakrájeli na menší kousky.
Smažíme a občas mícháme cca 15 - 25 minut.
Přidáme česnek i trochu vegety.

Necháme trošku vychladnout a celou směs osmaženou i s olejem pomeleme v masovém mlýnku a trošku játer odložíme , na dozdobení,
dáme pomleté do hrnce a přidáme smetanu na vaření a cca půl deci až 1 deci vody a 1 kostku masoxu. Vaříme na mírném ohni aby se omáčka nepřipálila !!! Pokud je potřeba můžeme ještě zahustit moukou ( záklechtkou ).
Odložené játra bud ještě nakrájíme na drobné tenké plátky nebo je necháme už v celku v omáčce. Osolíme dle chuti, petrželku na ozdobu a podáváme s přílohou na kterou máme právě chutˇ :-) Dobrou chuť


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.16 vloženo
  • 1848x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 - 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velkou cibulku na drobno nakrájet
  • olej na smažení, 7 polevkových lžic nebo dle potřeby
  • cca půl kg - 1 kg játra, kuřecí, krůtí, jakýkoliv, ( já nejradši krůtí )
  • vegeta dle chuti
  • česnek dle chuti
  • slanina cca 10 dkg, nakrájet na kostičky nebo anglickou, lepší je slanina
  • dále pak budeme potřebovat :
  • 1 smetanu na vaření
  • sůl na dochucení
  • masox 1 kostku
  • můžeme v případě řídké omáčky dohustit ( voda+mouka)
  • petrželku na ozdobu

Doporučená příloha

  • Knedlik, rýže, těstoviny i brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 18.08.16 16:44

Jsem taky Eva, játrovou omáčku jsem nedělala ani napamatuji, tak dnes. Je jich na Labu asi pět. Ghí, slanina, cibule, pak játra- kuřecí, špetička tymiánu a rozmarýnu, pepř, doměkka, zalila jsem vařící vodou, jen trošku. Trochu jater jsem nechala vcelku. Zbytek tyčákem dohladka, trochu smetany, přejít varem. Osolit. Jako příloha brambory šťouchnuté a trochou smetany a spoustou petrželky. Dobré.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Játrová omáčka od Evči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
548 příspěvků 19.08.16 21:18
Pár připomínek...

Smažit játra až 25 min. a pak ještě vařit, no to pěkně ztvrdnou. Proto asi to krájení na tenké lupínky. Ochucovat omáčku masoxem, vegetou a ještě snad i sůl, to je také trochu moc. A zahušťovat smetanovou omáčku vodou s moukou, to snad ne. Přece si do smetany zašlehám mouku a pokud je to moc husté, naředím plnotučným mlékem. :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz