Recept Játrová omáčka od Evči

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Játrová omáčka od Evči

Úvod

játrová omáčka s knedlikem, rýží, těstovinama nebo i bramborem

Postup

Olej a osmažíme zlehka cibulku a přidáme slaninu i játra, které jsme očistili, odblanili, nakrájeli na menší kousky.
Smažíme a občas mícháme cca 15 - 25 minut.
Přidáme česnek i trochu vegety.

Necháme trošku vychladnout a celou směs osmaženou i s olejem pomeleme v masovém mlýnku a trošku játer odložíme , na dozdobení,
dáme pomleté do hrnce a přidáme smetanu na vaření a cca půl deci až 1 deci vody a 1 kostku masoxu. Vaříme na mírném ohni aby se omáčka nepřipálila !!! Pokud je potřeba můžeme ještě zahustit moukou ( záklechtkou ).
Odložené játra bud ještě nakrájíme na drobné tenké plátky nebo je necháme už v celku v omáčce. Osolíme dle chuti, petrželku na ozdobu a podáváme s přílohou na kterou máme právě chutˇ :-) Dobrou chuť


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.16 vloženo
  • 1963x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 - 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velkou cibulku na drobno nakrájet
  • olej na smažení, 7 polevkových lžic nebo dle potřeby
  • cca půl kg - 1 kg játra, kuřecí, krůtí, jakýkoliv, ( já nejradši krůtí )
  • vegeta dle chuti
  • česnek dle chuti
  • slanina cca 10 dkg, nakrájet na kostičky nebo anglickou, lepší je slanina
  • dále pak budeme potřebovat :
  • 1 smetanu na vaření
  • sůl na dochucení
  • masox 1 kostku
  • můžeme v případě řídké omáčky dohustit ( voda+mouka)
  • petrželku na ozdobu

Doporučená příloha

  • Knedlik, rýže, těstoviny i brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 18.08.16 16:44

Jsem taky Eva, játrovou omáčku jsem nedělala ani napamatuji, tak dnes. Je jich na Labu asi pět. Ghí, slanina, cibule, pak játra- kuřecí, špetička tymiánu a rozmarýnu, pepř, doměkka, zalila jsem vařící vodou, jen trošku. Trochu jater jsem nechala vcelku. Zbytek tyčákem dohladka, trochu smetany, přejít varem. Osolit. Jako příloha brambory šťouchnuté a trochou smetany a spoustou petrželky. Dobré.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Játrová omáčka od Evči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
551 příspěvků 19.08.16 21:18
Pár připomínek...

Smažit játra až 25 min. a pak ještě vařit, no to pěkně ztvrdnou. Proto asi to krájení na tenké lupínky. Ochucovat omáčku masoxem, vegetou a ještě snad i sůl, to je také trochu moc. A zahušťovat smetanovou omáčku vodou s moukou, to snad ne. Přece si do smetany zašlehám mouku a pokud je to moc husté, naředím plnotučným mlékem. :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz