Recept Játrová omáčka babičky Růženky

(Hodnoceno 1x) blueska Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Játrová omáčka babičky Růženky

Postup

Játra poctivě našrábeme na jemno (nebo pomeleme), na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, přidáme játra a mícháme až zešednou. Zalijeme 1l mléka, přidáme zátřepku ze šlehačky, necháme řádně provařit, osolíme, opepříme a okyselíme octem.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 23.07.05 vloženo
  • 22063x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod

Ingredience

  • 1/2 kg vepřová játra
  • sádlo
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL ocet
  • 1l mléko
  • 1/4l smetana ke šlehání
  • PL hladké mouky

Doporučená příloha

  • knedlík houskový nebo chléb nebo nic :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.2.16 14:10

Poprvé jsem vařila játrovou omáčku s mlékem a na kyselo. Moc jsem k receptu důvěru neměla, ale vyzkoušet se má všechno :think: .

Na půl kila jater jsem vzala ¾ dávky mléka a smetany (mouky přiměřeně). I tak bylo omáčky dost; dala bych i víc jater, máme rádi „masovější“ chuť.

Měli jsme s rýží a omáčka mně chutnala. Sice u nás doma neobvyklá chuť, ale zajímavá.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Játrová omáčka babičky Růženky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Játrová omáčka babičky Růženky

birkana
1738 příspěvků 27.2.16 07:36

@Zuzka1973, @Eja, ony takové vepřové nebo skopové droby připravené na způsob loveckého práva, k tomu krokety nebo ten brknedlík do zlatava opečený ;) :think: jedna báseň :lol: :mavam:

Zuzka1973
2370 příspěvků 26.2.16 18:44

@birkana Jen fantazíruj… moc pěkně se to čte, ještě lépe představuje a úplně nejlepší to bude na talíři :kytka:

birkana
1738 příspěvků 26.2.16 17:39

@Eja, zítra je taky den :lol: :lol: :lol:

Eja
3883 příspěvků 26.2.16 17:34

@birkana ale to určitě ne, navíc nejde jen o fotku, ale u mne „jestli bych si to dala“

Ale tu s tóny do divoka s opečeným brknedlíkem…tak tu bych si dala, hned…ne, už pro játra nejdu :mrgreen:

birkana
1738 příspěvků 26.2.16 17:29

@Eja, přece nesbíráme body „líbí se mi“ :mavam:.

Játrová omáčka bez masa není nijak fotogenická - já tam přidala na focení snítky rozmarýnu kvůli „barvičkám“. A jeho vůně by se k dochucení hodila - tak trochu na divokou notu, to drobům sluší :palec:.

@Zuzka1973, se smetanou to byla moje premiéra + na kyselo. Je fakt, že to není ta klasická játrová omáčka k vařenému hovězímu, jak ji známe. Slušelo by tomu víc tónů do divoka - zelenina + koření. a k tomu opečený brknedlík a rybíz kompot. Prokrindáčka, já zase fantazíruju :andel:

Příspěvek upraven 26.02.16 v 17:29

Zuzka1973
2370 příspěvků 26.2.16 17:10

Já to jedla kdysi u tety - ta ji jinak nedělala, ony by to bez té smetany sestřenice nejedly :) A pamatuju, že to chutnalo i mně :)
Je to určitě ono - já to pak dělala dětem, když byly malé, ale z drůbežích jatýrek…
Ukládám a musím zase po tolika letech zkusit uvařit :)

Eja
3883 příspěvků 26.2.16 17:00

Jsem už skoro měla prst na „líbí se mi“…ale nějak nevím.
Mám ráda játra, jako minutku a skoro ještě radši dušená s voňavou omáčkou s rýží…
Pořád přemýšlím, tohle je takové babičkovské jídlo, ale jen matně se mi vybavuje játrová omáčka mojí babičky, určitě ji dělala a určitě jako všechno od ní mi chutnala…ale na 99% nebyla smetanová. Budu to muset zkusit uvařit :think:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz