Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
blueska Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Játra poctivě našrábeme na jemno (nebo pomeleme), na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, přidáme játra a mícháme až zešednou. Zalijeme 1l mléka, přidáme zátřepku ze šlehačky, necháme řádně provařit, osolíme, opepříme a okyselíme octem.
Recept je z kategorií: Omáčky
knedlík houskový nebo chléb nebo nic
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.2.16 14:10
Poprvé jsem vařila játrovou omáčku s mlékem a na kyselo. Moc jsem
k receptu důvěru neměla, ale vyzkoušet se má všechno .
Na půl kila jater jsem vzala ¾ dávky mléka a smetany (mouky přiměřeně). I tak bylo omáčky dost; dala bych i víc jater, máme rádi „masovější“ chuť.
Měli jsme s rýží a omáčka mně chutnala. Sice u nás doma neobvyklá chuť, ale zajímavá.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Játrová omáčka babičky Růženky
@Zuzka1973, @Eja, ony takové vepřové nebo skopové droby připravené na způsob loveckého práva, k tomu krokety nebo ten brknedlík do zlatava opečený
jedna báseň

@birkana Jen fantazíruj… moc pěkně se to čte, ještě lépe představuje a úplně nejlepší to bude na talíři
@Eja, zítra je taky den

@birkana ale to určitě ne, navíc nejde jen o fotku, ale u mne „jestli bych si to dala“
Ale tu s tóny do divoka s opečeným brknedlíkem…tak tu bych si dala, hned…ne, už pro játra nejdu
@Eja, přece nesbíráme body „líbí se mi“
.
Játrová omáčka bez masa není nijak fotogenická - já tam přidala na focení snítky rozmarýnu kvůli „barvičkám“. A jeho vůně by se k dochucení hodila - tak trochu na divokou notu, to drobům sluší
.
@Zuzka1973, se smetanou to byla moje premiéra + na kyselo. Je fakt, že to není ta klasická játrová omáčka k vařenému hovězímu, jak ji známe. Slušelo by tomu víc tónů do divoka - zelenina + koření. a k tomu opečený brknedlík a rybíz kompot. Prokrindáčka, já zase fantazíruju
Příspěvek upraven 26.02.16 v 17:29
Já to jedla kdysi u tety - ta ji jinak nedělala, ony by to bez té smetany sestřenice nejedly
A pamatuju, že to chutnalo i mně 

Je to určitě ono - já to pak dělala dětem, když byly malé, ale z drůbežích jatýrek…
Ukládám a musím zase po tolika letech zkusit uvařit
Jsem už skoro měla prst na „líbí se mi“…ale nějak nevím.
Mám ráda játra, jako minutku a skoro ještě radši dušená s voňavou omáčkou s rýží…
Pořád přemýšlím, tohle je takové babičkovské jídlo, ale jen matně se mi vybavuje játrová omáčka mojí babičky, určitě ji dělala a určitě jako všechno od ní mi chutnala…ale na 99% nebyla smetanová. Budu to muset zkusit uvařit