Recept Játra zdobená hruškami

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Játra zdobená hruškami

Postup

Játra nakrájíme na tenké řízky, trošku opepříme, obalíme hladkou moukou a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Játra vyjmeme a položíme na teplý talíř. Do zbylého výpeku vlijeme část brusinkového kompotu s trochou vody a dobře promícháme. Prohřáté přelijeme přes játra, která až nyní osolíme. Játra ozdobíme hruškami, předvařenými v horké, citronem okyselé vodě. Vydlabané půlky hrušek naplníme zbývajícím brusinkovým kompotem. Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Ovoce a zelenina z naší zahrádky (1997).

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 09.10.04 vloženo
  • 3807x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • pepř
  • hladká mouka na obalení
  • 2 PL oleje
  • 4 půlky zralých hrušek
  • brusinkový kompot
  • sůl.

Doporučená příloha

  • opečené nebo vařené brambory a opečená klobása

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játra zdobená hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz