Recept Játra v alobalu II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje, poklademe plátky slaniny, na ni kolečka cibule, pak plátky opepřených jater, opět kolečka cibule a plátky slaniny. Prázdnou polovinu alobalu přiklopíme na porci a začneme dělat malé faldíky nejdříve na delší straně, pak na kratších bočních stranách. Alobal musí být minimálně třikrát přehnutý a nesmí se nikde propíchnout. Psaníčka poskládáme na rozehřátou plotýnku nebo na plech. Teplotu nastavíme tak, aby se nám asi po 3 min. alobal nafouknul. Psaníčko otočíme přes okraj, kde nejsou faldíky, propíchneme špičkou nože a ještě 3 minuty pečeme. Psaníčka v horní části rozřízneme a obsah včetně šťávy servírujeme na talíř. Pak játra posolíme a dle chuti pokapeme kečupem a worchestrem, případně zalejeme tatarskou omáčkou. Podáváme se zeleninovou oblohou a různě upravenými brambory.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 18.05.04 vloženo
  • 4727x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřových jater
  • 150 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 lžičky oleje
  • pepř
  • sůl
  • worchester
  • kečup
  • tatarská omáčka
  • alobal

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játra v alobalu II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra v alobalu II

Na tramp jak dělané, řadím si do své sbírky..Díky Kamilac..

Labužník Hanule02
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra v alobalu II

No, mě to tedy také zaujalo, v mrazáku kousek jater mám, takže jdu na ně! Díky za inspiraci!

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra v alobalu II

Tak to musí být teda dobrota!!!!! Mňam!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz