Recept Játra sekaná nejen na topinky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zprudka opečeme játra na rozpálené pánvi s tukem, popř. je tam mrsknem necháme z jedné strany zavadnout, podlijeme troškou vody, aby se pustily, otočíme a postup opakujeme. Hned jak krátce opečeme přidáme protlak s trochou vody nebo šťávu z rajčat, promícháme a přídáme koření. ..kari kořením nešetříme, páč je to to, co dává pokrmu tu lahodnou a specificou chuť! Solíme až máme sundané ze zdroje tepla a nebo každý sám. PS: Když jsme to všechno udělali bez tuku, tak si zasloužíme aspoň pivu bez alkoholu. ..minimálně.:-D

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 24.07.07 vloženo
  • 6717x zobrazeno

Čas přípravy

  • v cuku letu

Ingredience

  • Játra jakákoliv
  • tuk, který máte rádi nebo i bez, jen podlít vodou
  • rajský protlak či šťáva
  • grilovací koření
  • hódně kari koření
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Opečené topinky, na sucho. ..lze i počesnekovat.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játra sekaná nejen na topinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R)

A co zelenina a ovoce nahoněné dusičnanama. ..to by člověk nejedl nic a umřel hladem.;-)

goralka
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R)

Všimli ste si aj vy koľko ľudí je už tak zmanipulovaných, že sa boja prirodzených potravín? Nie je to len mäso, stačí spomenúť surové vajíčka a niektorým vstávajú dupkom vlasy na hlave. :-) Stokrát radšej si dám hocičo surové, ako umelé vraj „vitamíny“!

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R)

Fajn, tak to si mě uklidnila, díky! Už jsem měla mnohdy nepříjemný pocit když se „TO“ na mě třeba mezi známými provalilo:-). „Ty jíš něco, co je odpaďákem těla plným jedů? No fuj,“ kroutili hlavou. No nic, někdo má rád vdolky, jiný zase játra…

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R) - Roomanka

Sirová játra jednou za rok (a podle mě i častěji) nejsou vůbec nezdravá, když nemluvíme o tom, že jsou špatná nějakou nemocí. V sirovém stavu se doporučují jako nejlepší zdroj železa. Moje mamka je prej do sebe cpala, když jsem se jí narodila (po porodu měla právě málo toho železa). ..já ráda ochutnávám před vařením směs na játrovou rýži. ..o tataráku ze svíčkový nemluvě. Však ono syrové maso je pro tělo stravitelnější.;-) ..a když si dělám játra, tak nejraději na přírodní řízek a nechávám je uvnitř krvavá.:-P ..i játra v receptíku Játra sekaná nejen na topinky jsou dobrá, když se vezmou jen zlehka a uvnitř jso šťavnatá.
Roomanko, vůbec neváhej s receptem, jen tak játra trochu pohoň po pánvi a už se cpi.;-) ..dobrou chuť. ..sakra asi udělám dneska játra.:-)))

goralka
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R)

Nezdravé? A prečo?

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra sekaná nejen na topinky (R)

Může to být dobré, vyzkouším. Při pohledu na titulek jsem se zaradovala, že se konečně někdo přiznal k tomu, že mu chutnají syrová naškrabaná očesnekovaná játra na vece nebo topince! Přiznám, že je to moje úchylka, dcera to okoukala a obě si tak jednou do roka tento nezdravý až jedovatý pokrm vychutnáme. To že ochutnáváme játrovou zavářku po lžících, se do toho nepočítá!!:-) Ostatně - mletá játra mazaná na zabíjačkovou buchtu se podávala, myslím v jižních Čechách, jako první jídlo po zabití pašíka…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz