Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
I kdyz recept zni trosinku nezvykle, opravdu pracuje diky sve smesi sladkych hroznu a karamelizovane cibule s kyselou chuti octa. Delikatni jatra zde vyniknou prijemne ochucene rozmarynou.
Nekolik hodin dopredu jatra odblanit, ocistit je a nakrajet na tenke platky (kureci rozkrojit napul). Namocit je v mlece a v uzavrene nadobe je uschovat v chladnicce. Na horke panvi (asi 30 cm velke) rozehrat do peny 1 lzici masla a 2 lzice oleje. Pridat cibuli, polovinu soli, pepre a rozmaryny a na strednim ohni vse usmazit asi po 30 - 35 minut do zlatova. Behem te doby nekolikrat vse zamichat. Prendat na talir a zlehka prikryt alobalem. Vyjmout jatra z mleka. Kuchynskym papirovym ubrouskem je osusit a lehce je obalit v mouce. Na stejne panvi rozehrat zbytek masla a oleje na stredne vysokem ohni a osmazit jatra tak 2 minuty na kazde strane. Jatra maji byt uvnitr jeste ruzova. Prendat jatra k cibuli a znovu vse prikryt. Na stejnou panev nasypat na pulky rozkrojene hrozny a minutu za staleho protrepavani panvi je podusit (saute). Prilit ocet, uvolnit pripek a pridat zbyvajici sul a pepr. Mezitim na nahrate talire na jednu stranu navrsit zkaramelizovanou cibuli, na ni nekolik platku jater a nakonec vse zalit omackou s hrozny z panve. Vedle udelat kopecek ze sirokych maslovych nudli. Ozdobit snitkou rozmaryny a ihned podavat.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
maslove siroke nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Játra s karamelizovanou cibulkou a hrozny
casino, Vase poznamka je opozdena a tim padem nevim o co Vam jeste jde. Tak jsem se sekla s poctem salotek…bylo jich o tri vic! Pri vareni vesmes pouzivam vahy a vaha cibule v recepte byla. Co se tyce karamelizovani salotky…ta se musi smazit pomalu. Pri rychlem smazeni na vysokem ohni salotka zhorkne (ale to zhorkne takrka vsechno).
Casino, možné je všechno, ačkoli, v té zemi co o ní píšeš zas mají největší trpaslíky na světě.
babi:recept je velmi zajímavý i s tou cibulí je to v pořádku, jak píšeš, prostě 600g a basta, záleží na každém jakou použije, mě narostly tyto giganty, od 400g-500g, jmenuje se Globo, je výborná na chuť-jemná, křehká, není moc na uskladnění, spíše na rychlejší spotřebu, ale do této dobroty od tebe, se určitě hodí.

Babi, dala ses na foceni ? Krasne, vypovidající fotky
Pokračuj !
Četl jsem ggdesi: „Při smažení by šalotka neměla zhnědnout, protože tím získá hořkou chuť“

No, jeden nesmí věřit všemu, co se píše…; podobné je to i s těmi šalotkovými giganty (asi 7 salotek (tak 600 g)
Ale, vím já, zda za oceánem už nedohnali a nepředehnali zemi, kde zítra již znamenalo včera, a kde bylo vše nej…?
Acraj, maz zarucene pravdu, ze cibule a take hnede salotky mohou mit ruznou vahu a proto jsem v recepte nechala pouze jejich vahu, ktera tam je od zacatku
Kdyz pouziji cibuli, tak to je vesmes
cervena…je sladsi. Rada vsak pouzivam salotky.
glama:Tak moje jedna šalotka váží 50g a jedna cibule 500g, možná, že to vyzkouším, játra mám také ráda, tak jednu cibuli a jednu šalotku k tomu, to bude akorát?
Diky glamo…je to brzy na stole a musim rict, ze to dobre chutnalo. Varila jsem z telecich jater, ale drubezi se take mohou uspesne pouzit
Příspěvek upraven 06.11.11 v 22:20
Fotka je bezva…!
Hned bych se do toho pustila! Játra mám moc ráda a v téhle kombinaci…dokonalé !
svato i ten sherry ocet je dobry a v puvodnim recepte jej mam uvedeny. Nemohu si vsak vzpomenout, kde jsem recept vzala, ale vypada to na smes kuchyne italske a francouzske
glamo, diky, nejspis tam necham jenom tu vahu. Mela jsem obrovske salotky
Fotka neni zrovna moc lakava, ale opravdu jsem si pochutnala…
1437 příspěvků 6.11.11 21:02
Tak to skôr, balzamikový ocot je skôr sladkokyslý, než naozaj kyslý.
Příspěvek upraven 06.11.11 v 21:02
Cit: „2 velke cibule, nebo asi 7 salotek (tak 600 g) rozkrojenych napul podelce a potom nakrajene na tluste platky“

Myslím, že tohle neodpovídá. 2 cibule nebo 7 šalotek snad neváží 600g…? Nebo…jo?
Mně se sbíhají všechny sliny…!
babicko-svato
. Neni…proto jsem napsala takovy uvod
k receptu a jak vidis bylo uvareno vcera… Dulezite je vsak, jaky ocet se
pouzije. Jedna lzice je 15 ml. V podstate jsem vcera pouzila balsamicky ocet
pomerne dobre kvality (drive sherry ocet). Dopisi to do receptu 
Zdravim…
1437 příspěvků 6.11.11 20:23
Tento spôsob prípravy, ale s jabĺčkami, máme veľmi radi, iste je to výborné aj s hroznom, len jedna vec sa mi tak trochu nezdá, nie je toho octu príliš veľa?