Recept Játra s jablky II

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Játra očistit a nakrájet na plátky, omočit v mouce a usmažit na 100 g sádla z obou stran. Na zbytku sádla lehce orestovat cibuli nakrájenou na plátky, vyjmout, a na tom samém tuku osmažit na plátky nakrájená oloupaná a odjádřená jablka. Do rendlíku vložit játra i s omastkem, ve kterém se smažila, přidat cibuli a jablka, ochutit solí a pepřem, eventuálně majoránkou, podlít nevelkým množstvím bujónu a chvíli dusit přikryté pokličkou. Podávat ihned teplé s vařenými brambory. *Poznámky* 1. Játra s jablky je též možné pokropit malým množstvím vermutu nebo vína svařeného s kořením. 2. Recept je přeložen z polského originálu, ve kterém se navíc přidává 50 g marinády. Jestli má někdo z labužníků tušení, o jakou marinádu se jedná, může se s námi podělit v diskuzi. Děkuji :-)

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 15.12.05 vloženo
  • 3571x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g drůbežích jater
  • 1 velká cibule
  • 2-3 jablka
  • 150 g sádla
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • bujónová kostka.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játra s jablky II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz