Recept Játra podle tety
lvice Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Játra na několik hodin dáme v chladu odležet nebo rozmrznout do mléka. Před úpravou mléko oželíme a vylijeme, játra propláchneme vodou a pokusíme se je osušit z nejhoršího.Stejně to bude prskat. Na rozpáleném oleji , za stálého míchání smažíme skoro do hotova. Přidáme kečup, očištěné a nakrákené žampiony a zastříkneme sojovkou. Promícháme, ztlumíme plotýnku, přiklopíme a necháme asi ještě 10 min. dojít. Dochutíme solí a pepřem. Prskání drůbežích jater při smažení částečně zabráníme tak, že je před smažením obalíme v mouce. Kdo zná něco lepšího, uvítám radu.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
- 22.04.04 vloženo
- 14189x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min.
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 1/2 kg krůtích jater (kuřecích, vepřových)
- 2-3 pol. lžíce kečupu
- 3-4 ks žampionů střední velikosti
- sůl,pepř a sojová omáčka na dochucení
- olej na smažení
- mléko na naložení jater
Doporučená příloha
hranolky nebo rýže nebo chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Játra podle tety
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Játra podle tety
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Problémy s prskáním řeším dvěma způsoby. Jednak drátěnou pokličkou, kterou pak strčím jednoduše do myčky - opatrně ke kraji, aby nepřekážela mycímu ramenu. Jenomže jsou recepty (jako zrovna tento), které vyžadují stálé míchání. V tom případě místo pánve používám wok. Ani jedno nezabrání prskání dokonale, ale je to přece jenom veliký rozdíl.
148 příspěvků 25.1.09 03:43
To mléko trochu stáhne z drůbeřích jater hořkost a zjemní chuť.
Drátěnou pokličku znám, strašně nerada ji myju. Ale uznávám že lepší pokličku než celou kuchyň.
Ano,jsem narozená ve znamení lva. Zdravím.
Lvice, to je super. To s tím mlékem neznám, nikdy jsem ještě játra nepřipravovala, jelikož jsem k nim měla chuťový odpor. Ale už si zvykám a můj chlapík je má moc rád a hlavně tyhle různé kečupové a rajčatové pačulády, to je v sedmém nebi. Díky za tip.
PS: nejsi ve znamení Lva? Když jsi lvice? (já ano)
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Žiadnu múdru radu proti prskaniu nemám, ale ja to riešim tým, že panvicu zakryjem drôtenou pokličkou (vyzerá ako ploché husté sito s umelohmotonou rúčkou). Ono to prská naďalej, ale už nie na nás, aj keď občas trošku vyletí cez sito. Výhodou je, že sa mäso smaží, nie dusí, lebo para bez problémou vychádza von.
Prajem pekný deň