Recept Játra podle tety

lvice Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra na několik hodin dáme v chladu odležet nebo rozmrznout do mléka. Před úpravou mléko oželíme a vylijeme, játra propláchneme vodou a pokusíme se je osušit z nejhoršího.Stejně to bude prskat. Na rozpáleném oleji , za stálého míchání smažíme skoro do hotova. Přidáme kečup, očištěné a nakrákené žampiony a zastříkneme sojovkou. Promícháme, ztlumíme plotýnku, přiklopíme a necháme asi ještě 10 min. dojít. Dochutíme solí a pepřem. Prskání drůbežích jater při smažení částečně zabráníme tak, že je před smažením obalíme v mouce. Kdo zná něco lepšího, uvítám radu.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 22.04.04 vloženo
  • 13494x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 kg krůtích jater (kuřecích, vepřových)
  • 2-3 pol. lžíce kečupu
  • 3-4 ks žampionů střední velikosti
  • sůl,pepř a sojová omáčka na dochucení
  • olej na smažení
  • mléko na naložení jater

Doporučená příloha

  • hranolky nebo rýže nebo chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játra podle tety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Játra podle tety

Aussie
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Játra podle tety

Problémy s prskáním řeším dvěma způsoby. Jednak drátěnou pokličkou, kterou pak strčím jednoduše do myčky - opatrně ke kraji, aby nepřekážela mycímu ramenu. Jenomže jsou recepty (jako zrovna tento), které vyžadují stálé míchání. V tom případě místo pánve používám wok. Ani jedno nezabrání prskání dokonale, ale je to přece jenom veliký rozdíl.

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Játra podle tety

To mléko trochu stáhne z drůbeřích jater hořkost a zjemní chuť.
Drátěnou pokličku znám, strašně nerada ji myju. Ale uznávám že lepší pokličku než celou kuchyň.
Ano,jsem narozená ve znamení lva. Zdravím.

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Játra podle tety

Lvice, to je super. To s tím mlékem neznám, nikdy jsem ještě játra nepřipravovala, jelikož jsem k nim měla chuťový odpor. Ale už si zvykám a můj chlapík je má moc rád a hlavně tyhle různé kečupové a rajčatové pačulády, to je v sedmém nebi. Díky za tip.

PS: nejsi ve znamení Lva? Když jsi lvice? (já ano)

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Játra podle tety

Žiadnu múdru radu proti prskaniu nemám, ale ja to riešim tým, že panvicu zakryjem drôtenou pokličkou (vyzerá ako ploché husté sito s umelohmotonou rúčkou). Ono to prská naďalej, ale už nie na nás, aj keď občas trošku vyletí cez sito. Výhodou je, že sa mäso smaží, nie dusí, lebo para bez problémou vychádza von.
Prajem pekný deň

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz