Recept Játra po S"čchuansku

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Játra po S

Postup

Játra nakrájíme na tenké plátky o velikosti sousta.Obalíme je ve škrobové moučce a za stálého míchání opečeme na oleji.Pokrájíme máčené houby na kousky, česnek na plátky, mladé cibulky na 2cm kousky a přidáme k opečeným játrům.Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sojovou omáčku, vývar ,víno, glutasol a krátce povaříme.Nakonec přidáme vařené nebo sterilované lusky pokrájené na třícentimetrové kousky.Prohřejeme promícháme a stáhneme z ohně.Opečená játra mají zůstat křehká proto je nutná rychlá příprava.Místo fazolek je možné použít zeleninovou tykev, špenát, pórek, zelí, kedlubnu nebo celer, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou)

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.02.04 vloženo
  • 7419x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jater, škrobová moučka, 5 lžic oleje, hrstka máčených sušených hub, 1 stroužek česneku, 4 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule), lžička cukru, hrst zelených fazolek, 1/2 lžičky zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 dl vývaru, 2 lžíce desertního vína, lžička glutasolu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.15 14:31

Nejdřív jsem v rozpáleném oleji osmahla játra, tak aby byla uvnitř růžová a scedila.
Na lžíci oleje v čistém woku jsem osmahla proužky cibule, dva pokrájené stroužky česneku, pokrájenou chilli papričku a kousek nakrájeného zázvoru, přidala játra, okořenila mletým koriandrem, pepřem, cukrem, světlou sojovkou, čínským vínem a octem, přidala pokrájené papriky a spojila škrobem. Na závěr jsem zakápla tmavým sezamovým olejem. Výborné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Játra po S"čchuansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Játra po S"čchuansku

daduuja
1145 příspěvků 20.11.15 17:10

@birkana My ještě Ještědské bílé, kupovalo se v lékárně, vychlazené s ledem a citronem jako aperitiv, byli jsme za světáky :-)
A Tesavela na vandrech se svářela s rumem, jooo, to byly časy :-) :mavam:

birkana
1687 příspěvků 20.11.15 15:40

@daduuja, uvařila jsi je hezky :palec: :mavam:. Připomněla jsi mi, že když jsme se počátkem 80-tých let snažili napodobit čínská jídla a nemaje čínské víno, lili jsme tam dezertní Tesavelu coby náhražku :think: :oops: :roll:

jana2_02
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra po S´čchuansku

Mila Fany, s jakymi jatry mas nejlepsi zkusenost. U nas neni mozne koupit veprova jatra, ale myslim, ze teleci jsou k mani. Hovezi jatra jsem nedavno dusila 3 hodiny. S telecimi nemam zkusenost. Ale teleci maso plati za fainove masicko. Toto ma byt minutka, narada bych z toho udelala hodinovku. Myslis ze to mam zkusit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz