Recept Játra po S"čchuansku

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Játra po S

Postup

Játra nakrájíme na tenké plátky o velikosti sousta.Obalíme je ve škrobové moučce a za stálého míchání opečeme na oleji.Pokrájíme máčené houby na kousky, česnek na plátky, mladé cibulky na 2cm kousky a přidáme k opečeným játrům.Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sojovou omáčku, vývar ,víno, glutasol a krátce povaříme.Nakonec přidáme vařené nebo sterilované lusky pokrájené na třícentimetrové kousky.Prohřejeme promícháme a stáhneme z ohně.Opečená játra mají zůstat křehká proto je nutná rychlá příprava.Místo fazolek je možné použít zeleninovou tykev, špenát, pórek, zelí, kedlubnu nebo celer, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou)

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.02.04 vloženo
  • 7224x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jater, škrobová moučka, 5 lžic oleje, hrstka máčených sušených hub, 1 stroužek česneku, 4 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule), lžička cukru, hrst zelených fazolek, 1/2 lžičky zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 dl vývaru, 2 lžíce desertního vína, lžička glutasolu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.15 14:31

Nejdřív jsem v rozpáleném oleji osmahla játra, tak aby byla uvnitř růžová a scedila.
Na lžíci oleje v čistém woku jsem osmahla proužky cibule, dva pokrájené stroužky česneku, pokrájenou chilli papričku a kousek nakrájeného zázvoru, přidala játra, okořenila mletým koriandrem, pepřem, cukrem, světlou sojovkou, čínským vínem a octem, přidala pokrájené papriky a spojila škrobem. Na závěr jsem zakápla tmavým sezamovým olejem. Výborné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Játra po S"čchuansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 20.11.15 17:10

@birkana My ještě Ještědské bílé, kupovalo se v lékárně, vychlazené s ledem a citronem jako aperitiv, byli jsme za světáky :-)
A Tesavela na vandrech se svářela s rumem, jooo, to byly časy :-) :mavam:

birkana
1687 příspěvků 20.11.15 15:40

@daduuja, uvařila jsi je hezky :palec: :mavam:. Připomněla jsi mi, že když jsme se počátkem 80-tých let snažili napodobit čínská jídla a nemaje čínské víno, lili jsme tam dezertní Tesavelu coby náhražku :think: :oops: :roll:

jana2_02
49 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Játra po S´čchuansku

Mila Fany, s jakymi jatry mas nejlepsi zkusenost. U nas neni mozne koupit veprova jatra, ale myslim, ze teleci jsou k mani. Hovezi jatra jsem nedavno dusila 3 hodiny. S telecimi nemam zkusenost. Ale teleci maso plati za fainove masicko. Toto ma byt minutka, narada bych z toho udelala hodinovku. Myslis ze to mam zkusit?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz