Recept Játra na víně s hruškami Bezlep

Igor Š. Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Játra na víně s hruškami

Úvod

Kombinace, která vás možná překvapí, ale určitě příjemně.

Postup

Játra nakrájím na kousky velikosti sousta, hrušku na podobnou velikost, možná o něco menší. Objemově by mělo být kostek hrušky čtvrtina až třetina oproti játrům. Na pánvičce rozpálím sádlo a játra opeču nechám zatáhnout, pak přidám kostky hrušky a podleju vínem. Jako ideální víno bych viděl suché možná i polosuché Rulandské šedé. Přikryju pokličkou a cca 5 minut dusím. Pak pokličku oddělám a zredukuji na požadované množství šťávy. Osolím a podávám s bagetou nebo chlebem a sklenkou vína, které bylo použito při přípravě. Foto je pouze ilustrační, snědl jsem to dřív než jsem si uvědomil, že bych to mohl vyfotit. :-)

Nahlásit recept

  • 05.02.21 vloženo
  • 385x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • játra králičí nebo drůbeží
  • čerstvá hruška
  • bílé víno
  • sůl
  • sádlo

Doporučená příloha

  • bageta, chleba, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Igor Š. 5.2.21 13:21

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Játra na víně s hruškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Játra na víně s hruškami

parles
306 příspěvků 1.3.21 11:21

Tak vyzkoušeno a pochvala!
Dobré, jednoduché a rychlé jídlo ve kterém si lze vychutnat všechny přítomné ingredience, které spolu dobře ladí. Já jsem si ještě nad svojí porcí dvakrát otočil pepřovým mlýnkem. :potlesk:

svato
1440 příspěvků 7.2.21 19:55

S jablkami máme (úspešne) vyskúšané, tak prečo neskúsiť aj hrušky.

Příspěvek upraven 07.02.21 v 19:56

parles
306 příspěvků 6.2.21 08:44

Tak to se mi moc líbí! Určitě vyzkouším.
Konečně je tu něco labužnického - myslím tedy nového. Labužnických receptů pro gurmány a gurmety je tu z dřívějška plno, ale bohužel jsou zakryty nánosem všelijakých diet a dělené stravy, což s původním posláním Labužníka nemá nic společného. :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz