Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Igor Š. Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kombinace, která vás možná překvapí, ale určitě příjemně.
Játra nakrájím na kousky velikosti sousta, hrušku na podobnou velikost, možná o něco menší. Objemově by mělo být kostek hrušky čtvrtina až třetina oproti játrům. Na pánvičce rozpálím sádlo a játra opeču nechám zatáhnout, pak přidám kostky hrušky a podleju vínem. Jako ideální víno bych viděl suché možná i polosuché Rulandské šedé. Přikryju pokličkou a cca 5 minut dusím. Pak pokličku oddělám a zredukuji na požadované množství šťávy. Osolím a podávám s bagetou nebo chlebem a sklenkou vína, které bylo použito při přípravě. Foto je pouze ilustrační, snědl jsem to dřív než jsem si uvědomil, že bych to mohl vyfotit. :-)
bageta, chleba, víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Játra na víně s hruškami
Tak vyzkoušeno a pochvala!
Dobré, jednoduché a rychlé jídlo ve kterém si lze vychutnat všechny přítomné ingredience, které spolu dobře ladí. Já jsem si ještě nad svojí porcí dvakrát otočil pepřovým mlýnkem.
1440 příspěvků 7.2.21 19:55
S jablkami máme (úspešne) vyskúšané, tak prečo neskúsiť aj hrušky.
Příspěvek upraven 07.02.21 v 19:56
Tak to se mi moc líbí! Určitě vyzkouším.
Konečně je tu něco labužnického - myslím tedy nového. Labužnických receptů pro gurmány a gurmety je tu z dřívějška plno, ale bohužel jsou zakryty nánosem všelijakých diet a dělené stravy, což s původním posláním Labužníka nemá nic společného.