Recept Jaternicová zabíjačková polévka

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdříve uvaříme kroupy, které propláchneme a necháme okapat. Uvařené kroupy smícháme s procezenou vepřovou krví. Na polévku použijeme část vepřového laloku nebo i kousek plecka. Nakrájené maso uvaříme doměkka spolu s játry. Máme-li vývar, kde se vařily jitrnice nebo ovar, tak do něj zavaříme směs masa, jater, krve a krup. Neustále polévku mícháme, aby se krev dobře zavařila a přitom nesrazila. Polévku osolíme, dochutíme utřeným česnekem, pepřem, novým kořením, mletým zázvorem a majoránkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 25.03.02 vloženo
  • 8151x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g vepřových jater
  • 100 g vepřového masa
  • 1,5 l vody nebo vývaru
  • 2,5 dl krve
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 50 g cibule
  • 30 g krup
  • 10 g soli
  • 0,5 g mletého pepře
  • 0,5 g majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka nového koření
  • špetka mletého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jaternicová zabíjačková polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Mrkvový salát Mrkvový salát
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz