Recept Jaternicová zabíjačková polévka

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdříve uvaříme kroupy, které propláchneme a necháme okapat. Uvařené kroupy smícháme s procezenou vepřovou krví. Na polévku použijeme část vepřového laloku nebo i kousek plecka. Nakrájené maso uvaříme doměkka spolu s játry. Máme-li vývar, kde se vařily jitrnice nebo ovar, tak do něj zavaříme směs masa, jater, krve a krup. Neustále polévku mícháme, aby se krev dobře zavařila a přitom nesrazila. Polévku osolíme, dochutíme utřeným česnekem, pepřem, novým kořením, mletým zázvorem a majoránkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 25.03.02 vloženo
  • 7665x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g vepřových jater
  • 100 g vepřového masa
  • 1,5 l vody nebo vývaru
  • 2,5 dl krve
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 50 g cibule
  • 30 g krup
  • 10 g soli
  • 0,5 g mletého pepře
  • 0,5 g majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka nového koření
  • špetka mletého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jaternicová zabíjačková polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz