Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1.Žemle nakrájíme na kostičky velké 1 cm a na rozehřátém másle je osmažíme dozlatova. 2. Vejce rozšleháme v mléce. Jaternicový prejt nakrájíme na malé kousky a přidáme s kostičkami žemle k vaječnému mléku. Vydatně osolíme, opepříme, okmínujeme a ochutíme majoránkou. 3. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm dokřupava opečeme čtvrtinu slaniny, přidáme čtvrtinu pokrájené cibule a zpěníme. Přidáme čtvrtinu žemlové hmoty a pečeme. Opatrně obrátíme a pečeme po druhé straně. Uchováme teplé. Pak stejným způsobem postupně upečeme další 3 omelety.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Podáváme s míchaným salátem z čerstvé zeleniny.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jaternicová omeleta