Recept Jarní zavitky s čínským zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní zavitky s čínským zelím

Postup

1. Nudle přelijeme vroucí vodou a necháme asi 20 min. stát, scedíme a necháme dobře okapat. 2. Houby namočíme ve vodě. Tofu necháme okapat a nakrájí­me na kostičky. Zázvor oloupeme a posekáme. Čínské zelí omyjeme, nařízneme silnější žebra listů a listy nakrouháme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechny připrave­né suroviny a pažitku smícháme, osolíme a ochutíme sezamo­vým olejem. 3. Plátky těsta rozpůlíme. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Na spodní polovinu těstových plátků dáme trochu zeleniny, překryjeme ji, potřeme rozmíchaným solamylem a svineme závitky. Smažíme 2 - 3 min. v oleji, vyjmeme a necháme okapat.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 07.07.04 vloženo
  • 13101x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 2300 kJ, 12 g bílkovin, 39 g tuků, 35 g sacharidů
  • 25 g skleněných nudlí
  • 10 g sušených hub
  • 100 g tofu
  • 1 kousek zázvoru velikosti třešně
  • 150 g čínského zelí
  • 80 g mrkve
  • 80 g lahůdkových cibulek
  • 2 lžíce pokrájené pažitky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl
  • • 14 plátků nudl. těsta (21,5 x 21,5)
  • 1 lžíce solamylu
  • olej na fritování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní zavitky s čínským zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

Já bych asi použila klasické nudlové těsto, jen bych ho rozválela na hodně tenko.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

holky a co takhle udělat normální klasické nudlové těsto..čili vejce, voda a mouka?

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Kari

na lasagne je asi tlustší

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

Ještě poznámku: tady by šlo asi použít nudlové těsto na lasagne, což je běžně dostupné. Ale nevím, zda jen spařením změknou, ale asi ano, tím 20minutovým máčením. :-)

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

Recept na jarní závitky jsem už jednou hledala, protože jsem to ochutnala u Číňanů a je to hrozně moc mňam. To nudlové těsto se zřejmě prodává, pravděpodobně zmražené, alespoň Babi a Pepíček mají podobných receptů na jarní závitky na Labužníku více. Nevím, zda je k dostání třeba v ČR, ale časem se z toho určitě stane „módní záležitost“. Zatím jsem v supermarketech viděla jen rýžové těsto, které se dá také použít. Někde jsem četla, že se může použít i listové těsto, ale především mne zaujal recept na přípravu wontonových těstovin , kde Babi píše, že se dají použít například na jarní závitky. Nic jsem z toho zatím nezkoušela, ale chystám se. Je to dobrota.

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
A pepíček se neozývá

aby upřesnil, co to má v receptu za čtvercové placky:)

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

ja nevim, segra mela spolubydlici na koleji Cinanku a Vietnamku a ty jednou soutezily, ktera udela lepsi jarni zavitky a obe pouzivaly ryzove placky. Kulate… jenom se do nich nesmi cpat tolik naplne, pak se pekne nekolikrat zarolujou a vypadaji buclate, i kdyz nesou tak velke.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

Irenko, to těsto na závitky asi není rýžové, ale z vajec a mouky. To rýžové se používá také na závitky, ale vietnamské. Ty se jen zarolují ale nesmaží.

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Trikolko

nezdá se Ti, že vypadají hubenější?

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Trikolko

mě zmíátl ten rozměr, já měla kruhové. A možná jsem tam náplně dávala moc. Jinak vypadaly asi takto

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím - ireno,

podle obrazku jsou to ty tenky (teda zadny tenci jsem u nas na vietnamskym trhu nenasla), musis delat hubenejsi zavitky, aby se to nekolikrat obalilo, pak az se to upece, tak to vypada takhle (tlustejsi). Zavitky delam jednou do mesice, proto se odvazuju radit :) Musis pracovat svizne, ono to testo je takovy srandovni a ma rado, kdyz se u toho clovek neflaka. :)

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Trikolko

to jo, ale asi jsem je potirala moc, protože se pak až trhaly. Tyhle pepíčkovy vypadají silnější.

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní zavitky s čínským zelím

Ireno, ryzove placky musis potirat vodou, nez s nima pracujes. pak by se nemeli deravet.

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku

to nudlové těsto si mám vyrobit, nebo se něco prodává? Pokoušela jsem se je dělat z kupovaných (asi rýžových ) placek (suchých, tenkých, kulatých), ale nešlo mi to moc dobře, různě se mi i proděravěly.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz