Recept Jarní zavitky s čínským zelím
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Nudle přelijeme vroucí vodou a necháme asi 20 min. stát, scedíme a necháme dobře okapat. 2. Houby namočíme ve vodě. Tofu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Zázvor oloupeme a posekáme. Čínské zelí omyjeme, nařízneme silnější žebra listů a listy nakrouháme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechny připravené suroviny a pažitku smícháme, osolíme a ochutíme sezamovým olejem. 3. Plátky těsta rozpůlíme. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody. Na spodní polovinu těstových plátků dáme trochu zeleniny, překryjeme ji, potřeme rozmíchaným solamylem a svineme závitky. Smažíme 2 - 3 min. v oleji, vyjmeme a necháme okapat.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
- 07.07.04 vloženo
- 14954x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 550 kcal, 2300 kJ, 12 g bílkovin, 39 g tuků, 35 g sacharidů
- 25 g skleněných nudlí
- 10 g sušených hub
- 100 g tofu
- 1 kousek zázvoru velikosti třešně
- 150 g čínského zelí
- 80 g mrkve
- 80 g lahůdkových cibulek
- 2 lžíce pokrájené pažitky
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl
- • 14 plátků nudl. těsta (21,5 x 21,5)
- 1 lžíce solamylu
- olej na fritování
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jarní zavitky s čínským zelím
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jarní zavitky s čínským zelím
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Já bych asi použila klasické nudlové těsto, jen bych ho rozválela na hodně tenko.
holky a co takhle udělat normální klasické nudlové těsto..čili vejce, voda a mouka?
597 příspěvků 25.1.09 03:43
na lasagne je asi tlustší
Ještě poznámku: tady by šlo asi použít nudlové těsto na lasagne, což je běžně dostupné. Ale nevím, zda jen spařením změknou, ale asi ano, tím 20minutovým máčením.
Recept na jarní závitky jsem už jednou hledala, protože jsem to ochutnala u Číňanů a je to hrozně moc mňam. To nudlové těsto se zřejmě prodává, pravděpodobně zmražené, alespoň Babi a Pepíček mají podobných receptů na jarní závitky na Labužníku více. Nevím, zda je k dostání třeba v ČR, ale časem se z toho určitě stane „módní záležitost“. Zatím jsem v supermarketech viděla jen rýžové těsto, které se dá také použít. Někde jsem četla, že se může použít i listové těsto, ale především mne zaujal recept na přípravu wontonových těstovin , kde Babi píše, že se dají použít například na jarní závitky. Nic jsem z toho zatím nezkoušela, ale chystám se. Je to dobrota.
597 příspěvků 25.1.09 03:43
aby upřesnil, co to má v receptu za čtvercové placky:)
383 příspěvků 25.1.09 03:43
ja nevim, segra mela spolubydlici na koleji Cinanku a Vietnamku a ty jednou soutezily, ktera udela lepsi jarni zavitky a obe pouzivaly ryzove placky. Kulate… jenom se do nich nesmi cpat tolik naplne, pak se pekne nekolikrat zarolujou a vypadaji buclate, i kdyz nesou tak velke.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Irenko, to těsto na závitky asi není rýžové, ale z vajec a mouky. To rýžové se používá také na závitky, ale vietnamské. Ty se jen zarolují ale nesmaží.
597 příspěvků 25.1.09 03:43
nezdá se Ti, že vypadají hubenější?
597 příspěvků 25.1.09 03:43
mě zmíátl ten rozměr, já měla kruhové. A možná jsem tam náplně dávala moc. Jinak vypadaly asi takto
383 příspěvků 25.1.09 03:43
podle obrazku jsou to ty tenky (teda zadny tenci jsem u nas na vietnamskym trhu nenasla), musis delat hubenejsi zavitky, aby se to nekolikrat obalilo, pak az se to upece, tak to vypada takhle (tlustejsi). Zavitky delam jednou do mesice, proto se odvazuju radit
Musis pracovat svizne, ono to testo je takovy
srandovni a ma rado, kdyz se u toho clovek neflaka. 
597 příspěvků 25.1.09 03:43
to jo, ale asi jsem je potirala moc, protože se pak až trhaly. Tyhle pepíčkovy vypadají silnější.
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Ireno, ryzove placky musis potirat vodou, nez s nima pracujes. pak by se nemeli deravet.
597 příspěvků 25.1.09 03:43
to nudlové těsto si mám vyrobit, nebo se něco prodává? Pokoušela jsem se je dělat z kupovaných (asi rýžových ) placek (suchých, tenkých, kulatých), ale nešlo mi to moc dobře, různě se mi i proděravěly.