Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkvičku si pokrájíme na kolečka cca 0,5 cm, zprudka osmahneme na kousku másla a poté podlijeme vývarem (hovězí nebo kuřecí). Dusíme do měkka. Mezitím si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku a necháme vyhchladnout. Když je mrkvička měkká, přidáme jíšku, přisolíme, přisladíme (pokud je třeba) a ještě cca 20 minut provaříme, až se nám vytvoří jemná omáčka. Když máme na chalupě jarní zeleninku, dělám toto dohromady s mladými kedlubnami nebo i s kapustou. Je to výtečné a lehké jídlo. Pro milovníky masa: Uvařte si hovězí nebo kuřecí či krůtí maso a vývar použijte. Nakonec ho naskládejte na talíř, zalijte zadělávanou zeleninkou a podávejte s brambůrkami, nejlépe novými.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Vařené brambory, nejlépe nové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jarní zadělávaná mrkvička
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušel jsem a doporučuji.