Recept Jarní zadělávaná mrkvička

chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mrkvičku si pokrájíme na kolečka cca 0,5 cm, zprudka osmahneme na kousku másla a poté podlijeme vývarem (hovězí nebo kuřecí). Dusíme do měkka. Mezitím si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku a necháme vyhchladnout. Když je mrkvička měkká, přidáme jíšku, přisolíme, přisladíme (pokud je třeba) a ještě cca 20 minut provaříme, až se nám vytvoří jemná omáčka. Když máme na chalupě jarní zeleninku, dělám toto dohromady s mladými kedlubnami nebo i s kapustou. Je to výtečné a lehké jídlo. Pro milovníky masa: Uvařte si hovězí nebo kuřecí či krůtí maso a vývar použijte. Nakonec ho naskládejte na talíř, zalijte zadělávanou zeleninkou a podávejte s brambůrkami, nejlépe novými.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 3173x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4-5 středních mrkví
  • vývar
  • máslo
  • sůl
  • 2 PL hladké mouky
  • 1-2 kostky cukru

Doporučená příloha

  • Vařené brambory, nejlépe nové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní zadělávaná mrkvička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jarní zadělávaná mrkvička

Pipostu
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jarní zadělávaná mrkvička

Vyzkoušel jsem a doporučuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Cuketové placky Cuketové placky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz