Recept Jarní salát řepa – kopřiva Dia Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní salát řepa – kopřiva

Úvod

Poslední dobou jej jím obden :dance: a pořád si na něm pochutnávám. Díky sušeným třešním má zajímavou až exotickou chuť a při tom je připraven z obyčejných a laciných surovin (pokud nám rostou kopřivy za plotem, řepu a třešně máme z vlastních zdrojů). Určitě by byl chutný i se sušenými švestkami – ty už nemám, tudíž jsem nezkoušela.

Z uvedeného množství surovin je přibližně kg salátu.

Postup

"Kopřivy spaříme ve vroucí vodě (necháme přejít varem cca 1 minutu), oddělíme tuhé části stonku. Z lístků jemně vymačkáme přebytečnou vodu a najemno pokrájíme. Smícháme s ostatními připravenými surovinami, osolíme, okořeníme a necháme uležet aspoň 1 hodinu – pokud to vydržíme. .{color:purple}" :lol: . "Můžeme podávat jen tak nebo s vhodným pečivem. .{color:purple}"

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 29.04.17 vloženo
  • 2931x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • asi 400 g mladých kopřiv (malé umyvadlo)
  • 300 g nahrubo strouhané vařené červené řepy (váha po uvaření a očištění)
  • 2 natvrdo vařená vejce krájená na kostky či plátky
  • 2 stroužky česneku – rozetřené
  • 125 g nízkotučné citrónové majonézy nebo obyčejná majonéza, jogurt, smetana + citrónová šťáva
  • 65 g drobně krájeného čedaru
  • hrst sušených třešní bez pecek, drobně pokrájených
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • nic nebo pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 29.04.17 13:11

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jarní salát řepa – kopřiva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 29.04.17 18:57

@Eja, dík za pochvalu. S těmi třešněmi to byla naprostá improvizace. Já se totiž inspirovala spoustou receptů na saláty. Na ruskojazyčných stránkách (russianfood.com) hojně do různých salátů (rybí i bramborové) používají právě ty sušené švestky. Já je neměla, tak jsem tam šoupla třešně. A ono to vyšlo! Ty višně - dobrý nápad :kytka:. Budu je muset letos nasušit i když je to děsně umatlaná práce (vypeckovávání).

Řekla bych, že se švestkami by salát nemusel být špatný, ale chuť by byla obyčejnější, tuctovější, prostě už ne tak neobvyklá :nevim:. S majonézou je sice salát poněkud tučnější, ale to se dá snadno vyřešit jogurtem :idea:.

Eja
3858 příspěvků 29.04.17 16:23

Krása :potlesk:
Dovolila bych si nesouhlasit s nahražením třešní švestkami, podle mne kombinace s třešněmi je lepší - a co teprve s višněmi!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cuketové placky Cuketové placky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz