Recept Jarní salát řepa – kopřiva Dia Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní salát řepa – kopřiva

Úvod

Poslední dobou jej jím obden :dance: a pořád si na něm pochutnávám. Díky sušeným třešním má zajímavou až exotickou chuť a při tom je připraven z obyčejných a laciných surovin (pokud nám rostou kopřivy za plotem, řepu a třešně máme z vlastních zdrojů). Určitě by byl chutný i se sušenými švestkami – ty už nemám, tudíž jsem nezkoušela.

Z uvedeného množství surovin je přibližně ¾ kg salátu.

Postup

Kopřivy spaříme ve vroucí vodě (necháme přejít varem cca 1 minutu), oddělíme tuhé části stonku. Z lístků jemně vymačkáme přebytečnou vodu a najemno pokrájíme. Smícháme s ostatními připravenými surovinami, osolíme, okořeníme a necháme uležet aspoň 1 hodinu – pokud to vydržíme. :lol: .

Můžeme podávat jen tak nebo s vhodným pečivem.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.04.17 vloženo
  • 1446x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • asi 400 g mladých kopřiv (malé umyvadlo)
  • 300 g nahrubo strouhané vařené červené řepy (váha po uvaření a očištění)
  • 2 natvrdo vařená vejce krájená na kostky či plátky
  • 2 stroužky česneku – rozetřené
  • 125 g nízkotučné citrónové majonézy nebo obyčejná majonéza, jogurt, smetana + citrónová šťáva
  • 65 g drobně krájeného čedaru
  • hrst sušených třešní bez pecek, drobně pokrájených
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • nic nebo pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 29.04.17 13:11

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jarní salát řepa – kopřiva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1659 příspěvků 29.04.17 18:57

@Eja, dík za pochvalu. S těmi třešněmi to byla naprostá improvizace. Já se totiž inspirovala spoustou receptů na saláty. Na ruskojazyčných stránkách (russianfood.com) hojně do různých salátů (rybí i bramborové) používají právě ty sušené švestky. Já je neměla, tak jsem tam šoupla třešně. A ono to vyšlo! Ty višně - dobrý nápad :kytka:. Budu je muset letos nasušit i když je to děsně umatlaná práce (vypeckovávání).

Řekla bych, že se švestkami by salát nemusel být špatný, ale chuť by byla obyčejnější, tuctovější, prostě už ne tak neobvyklá :nevim:. S majonézou je sice salát poněkud tučnější, ale to se dá snadno vyřešit jogurtem :idea:.

 
Eja
3712 příspěvků 29.04.17 16:23

Krása :potlesk:
Dovolila bych si nesouhlasit s nahražením třešní švestkami, podle mne kombinace s třešněmi je lepší - a co teprve s višněmi!!!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Cibulačka Cibulačka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz