Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
martin_etzl Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tuhle polévku máme moc rádi, ale nejíme ji jako polévku, ale s topinkou jako lehký oběd nebo rychlou večeři. Voní na celý dům, tak ji sem musím napsat, abyste si také zavoněli.
Všechnu zeleninu velmi drobně rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a asi deset minut vaříme. Nikdy neopékáme na tuku jako starou kořenovou zeleninu, ztratila by jarní vůni. Zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a sběračkou teplé polévky (to aby se smetana nesrazila). Polévku ještě chvíli povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky. Natě usekáme a dáme do polévky až po odstavení z ohně. K polévce podáváme chlebové topinky upečené na sucho a malinko potřené máslem a čaj. Nebo třeba hrnek kozího mléka.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jarní polévka
Obdobnou vařím, jen bez brambor a z vývaru po chřestu, jsem lakomá, ani jeden chřestík tam nenakrájím. Také jsem nedala smetanu ani jogurt, což ráda vyzkouším, jako lehký oběd či večeře se mi zamlouvá
. Přidávala jsem kopřivu, sedmikrásky na
ozdobu, ale do vývaru, se smetanou už by nevynikla.
Do hotové polévky si umím představit lžičku rozpuštěného másla + domácí chlebík, díky za inspiraci
(Místo mouky lze použít škrob, pokud sníme hned a nevaříme „kotel“ na dva dny, škrob trucuje při ohřívání)
Jeden špargl
1437 příspěvků 4.5.10 03:18
čo je to pazošek? (Doteraz som myslela, že česky celkom dobre rozumiem.):-(