Recept Jarní polévka s pažitkou (pro Berany)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory opereme, oloupáme a podle velikosti je buď půlíme nebo rozkrájíme na čtvrtky, jež by měly být pokud možno stejně veliké. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Pažitku opláchneme, protřepeme a jemně ji nakrájíme. Vejce uvaříme naměkko, opláchneme je studenou vodou a oloupáme. Uvařené brambory scedíme, vodu, v níž se vařily, slijeme do hrnce. Brambory prolisujeme, přimícháme k nim smetanu a tolik vývaru z brambor, aby vznikla krémovitá polévka. Přivedeme ji k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Polévku rozdělíme do dvou talířů, na jejichž dno jsme nasypali pažitku. Do polévky vložíme po dvou půlkách vařených vajec. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 3597x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 2 svazečky pažitky
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní polévka s pažitkou (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz