Recept Jarní polévka II

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jarní polévka II

Postup

1. Mladé lístky bylinek přebereme, očistíme, dobře omyjeme, petrželku a pažitku dáme stranou, zbylé bylinky zalijeme vývarem z kostí, povaříme a poté scedíme. Vychladlé bylinky najemno posekáme a vložíme zpět do vývaru. 2. Polévku necháme přejít varem, osolíme a okoře­níme muškátovým květem. Vlijeme žloutky rozšle­hané ve smetaně a polévku už nevaříme, aby se žloutky nesrazily. 3. Housku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Těsně před podáváním ji přidáme do po­lévky spolu s posekanou petrželkou či pažitkou Polévku můžeme zjemnit smetanou a do každého talne přidat dvě čtvrtky natvrdo uvařeněho vejce.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 6181x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • hrst jarních bylinek (listy fialek, mladé kopřivy, jahodové listí, lístky pampelišky)
  • petrželka
  • pažitka
  • 1 1/4 l vývaru z kostí (popř. z masoxu)
  • 2 žloutky
  • 125 ml smetany
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • 1 houska
  • 40 g čerstvého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní polévka II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz