Recept Jarní polévka II

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jarní polévka II

Postup

1. Mladé lístky bylinek přebereme, očistíme, dobře omyjeme, petrželku a pažitku dáme stranou, zbylé bylinky zalijeme vývarem z kostí, povaříme a poté scedíme. Vychladlé bylinky najemno posekáme a vložíme zpět do vývaru. 2. Polévku necháme přejít varem, osolíme a okoře­níme muškátovým květem. Vlijeme žloutky rozšle­hané ve smetaně a polévku už nevaříme, aby se žloutky nesrazily. 3. Housku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Těsně před podáváním ji přidáme do po­lévky spolu s posekanou petrželkou či pažitkou Polévku můžeme zjemnit smetanou a do každého talne přidat dvě čtvrtky natvrdo uvařeněho vejce.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 30.03.02 vloženo
  • 5591x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • hrst jarních bylinek (listy fialek, mladé kopřivy, jahodové listí, lístky pampelišky)
  • petrželka
  • pažitka
  • 1 1/4 l vývaru z kostí (popř. z masoxu)
  • 2 žloutky
  • 125 ml smetany
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • 1 houska
  • 40 g čerstvého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní polévka II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz