Recept Jarní hrášková polévka "Potage Saint-Germain"

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Osmažit slaninu a slít její tuk. Přilít olej a když je horký tak přidat cibuli, pórek, celer a pepř. Snížit teplotu a smažit zeleninu asi po 15min., až změkne, ale není hnědá. Přilít vývar, přidat rozmarýn a přikryté dusit po 15min. Vyjmout rozmarýn a po částech rozmixovat polévku. V osoloné vodě uvařit hrášek po 3min. Ke konci vhodit dovnitř petrželku. Slít, vymačkat petrželku a vložit ji s hráškem do mixeru. Přilít trochu uschované polévky a rozmixovat vše na hladkou kaši (pracovat po částech, nikdy nepřeplnit mixér, zvláště ne horkou tekutinou a zakrýt povrch mixéru utěrkou, tak aby pára mohla unikat, ale tekutina nevystřikla ven). Přepasírovat polévku a ochutit solí a pepřem, je-li zapotřeby. Povařit po 5 min. Zamíchat dovnitř máslo a smetanu těsně před podáváním.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 02.04.03 vloženo
  • 5863x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 plátky slaniny, na drobno nakrájené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru, ne jemné plátky nakrájeného
  • 1 malá cibule, rozkrojená napůl a potom na tenké plátky
  • 1 pórek, pouze bílá čast, pořádně umytý, nakrájený na plátky
  • 2l kuřecího vývaru, pokud možno, tak se sníženým obsahem soli
  • 1 snítka rozmarýnu, nebo 1 lžička sušeného
  • 900g sladkého zeleného hrášku
  • 1/2 svazku petrželky, posekané
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 120ml sladké 35% smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní hrášková polévka "Potage Saint-Germain"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Tatranské kuře Tatranské kuře
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz