Recept Jarní avgolemono s hráškem Veg
zébulon Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Velikonoční variace na tradiční řeckou polévku.
Postup
Mrkev, celer a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a trochu olivového oleje. Osmahneme nakrájeno zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kůru, ostrouhanou z citrónu a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rýži a hrášek a vaříme dalších 15 minut. Mezitím rozšleháme vejce se šťávou z citrónu, přidáme naběračku horké polévky. Směs za stálého míchání nalijeme do polévky a odstavíme. Polévka získá krásně krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a ihned podáváme. Dobrou chuť!
- 30.03.13 vloženo
- 2283x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 mladá mrkev
- 3 řapíky celeru (nebo kousek bulvy)
- 1 mladý pórek
- 200 g vyloupaného hrášku
- 1 velký citrón
- 4 lžíce rýže
- 2 vejce
- 1 l zeleninového vývaru
- máslo, olivový olej
- súl, pepř
- čerstvá pažitka nebo kopr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jarní avgolemono s hráškem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jarní avgolemono s hráškem
Skvělé. Posnídala jsem poslední kousky nádivky a mezitím vařila tuhle polévku. Doporučuji pažitku a ne kopr ( který jinak můžu skoro do všeho), pažitka k té lehce citronové chuti podle mne jde výrazně lépe.
Už tomu pomalu nevěřím, že něco budeme škubat ze záhonku. Za oknem to vypadá, že zas začne sněžit!
Velmi milý pozdrav jara! A což teprve, až to budeme škubat ze záhonku! Paráda, ukládám.