Recept Jarní avgolemono s hráškem Veg

zébulon Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jarní avgolemono s hráškem

Úvod

Velikonoční variace na tradiční řeckou polévku.

Postup

Mrkev, celer a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a trochu olivového oleje. Osmahneme nakrájeno zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kůru, ostrouhanou z citrónu a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rýži a hrášek a vaříme dalších 15 minut. Mezitím rozšleháme vejce se šťávou z citrónu, přidáme naběračku horké polévky. Směs za stálého míchání nalijeme do polévky a odstavíme. Polévka získá krásně krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a ihned podáváme. Dobrou chuť!

Nahlásit recept

  • 30.03.13 vloženo
  • 2283x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mladá mrkev
  • 3 řapíky celeru (nebo kousek bulvy)
  • 1 mladý pórek
  • 200 g vyloupaného hrášku
  • 1 velký citrón
  • 4 lžíce rýže
  • 2 vejce
  • 1 l zeleninového vývaru
  • máslo, olivový olej
  • súl, pepř
  • čerstvá pažitka nebo kopr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 30.3.13 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Jarní avgolemono s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jarní avgolemono s hráškem

Eja
3887 příspěvků 1.4.13 10:32

Skvělé. Posnídala jsem poslední kousky nádivky a mezitím vařila tuhle polévku. Doporučuji pažitku a ne kopr ( který jinak můžu skoro do všeho), pažitka k té lehce citronové chuti podle mne jde výrazně lépe.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.3.13 18:14

Už tomu pomalu nevěřím, že něco budeme škubat ze záhonku. Za oknem to vypadá, že zas začne sněžit!

tlustá bába
1212 příspěvků 30.3.13 17:35

Velmi milý pozdrav jara! A což teprve, až to budeme škubat ze záhonku! Paráda, ukládám. :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz