Recept Jarní avgolemono s hráškem Veg

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní avgolemono s hráškem

Úvod

Velikonoční variace na tradiční řeckou polévku.

Postup

Mrkev, celer a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a trochu olivového oleje. Osmahneme nakrájeno zeleninu, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kůru, ostrouhanou z citrónu a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rýži a hrášek a vaříme dalších 15 minut. Mezitím rozšleháme vejce se šťávou z citrónu, přidáme naběračku horké polévky. Směs za stálého míchání nalijeme do polévky a odstavíme. Polévka získá krásně krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a ihned podáváme.

Dobrou chuť!


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.03.13 vloženo
  • 1591x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 mladá mrkev
  • 3 řapíky celeru (nebo kousek bulvy)
  • 1 mladý pórek
  • 200 g vyloupaného hrášku
  • 1 velký citrón
  • 4 lžíce rýže
  • 2 vejce
  • 1 l zeleninového vývaru
  • máslo, olivový olej
  • súl, pepř
  • čerstvá pažitka nebo kopr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 30.03.13 17:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Jarní avgolemono s hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3811 příspěvků 01.04.13 10:32

Skvělé. Posnídala jsem poslední kousky nádivky a mezitím vařila tuhle polévku. Doporučuji pažitku a ne kopr ( který jinak můžu skoro do všeho), pažitka k té lehce citronové chuti podle mne jde výrazně lépe.

 
zébulon  30.03.13 18:14

Už tomu pomalu nevěřím, že něco budeme škubat ze záhonku. Za oknem to vypadá, že zas začne sněžit!

 
tlustá bába
1204 příspěvků 30.03.13 17:35

Velmi milý pozdrav jara! A což teprve, až to budeme škubat ze záhonku! Paráda, ukládám. :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz