Recept Japonský steak se Sunomono

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sunomono: Vložit okurek do cedníku, posypat solí a nechat stát po 20min. Vymačkat tekutinu a propláchnout vodou. Opět vymačkat. Smíchat ocet s cukrem a míchat tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přidat řetkvičky, okurek a mrkev. Přikrýt a dát do chladničky na 30min.-2hodiny. Sem tam zamíchat. Položit steak na mělký talíř. Smíchat sójovou omáčku, víno, sezamový olej, zázvor a česnek. Nalít směs na steak, přikrýt ho a dát do chladničky na 30min.-2hodiny. Sem tak steak otočit. Ogrilovat steak, nebo jej osmažit na pánvi do bodu hotovosti, jak máte steak rádi (osobně mém ráda steak růžový uvnitř). Nakrájet steak proti vláknu na plátky asi 1.2-1.5cm. Podávat s naloženým Sunomono. P.S.: Sunomono (vyslovovat sú-nó-mó-nó), je výraz pro rychle naloženou, japonskou zeleninu (syrovou, nebo uvařenou) v octě. Podobný pokrm lze připravit z mořských živočichů a jiného masa.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 25.03.03 vloženo
  • 8231x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g steaku z hovězího hrudí asi 8-9cm vysokého
  • 4 žíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína, nebo suchého sherry vína
  • 1 lžička tmavé sójivé omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • Sunomono:
  • 1 střední okurek, oloupaný a semínek zbavený (semímka se nejlépe odstraní pomocí kávovo lžičky) a na velice jemno nakrájený
  • 1/2 lžičky soli
  • 8 lžic octa z rýžového vína, nebo jablečného
  • 250ml na jemné plátky nakrájených řetkviček
  • 110ml na ¨sirky¨nakrájené mrkve (julienned)

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonský steak se Sunomono

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz