Recept Japonské okurkové stuhy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krouhátkem na zeleninu ¨naloupat¨ tenké dlouhé stuhy z okurky (vždy na stejné straně i se slupkou). Smíchat v míse se sezamovými semínky, zelenou šalotkou a zalít zálivkou. Lehce promíchat a před podáváním nechat v chladničce asi 15 minut vychladit. Zálivka: Do skleničky s těsným uzávěrem vložit ocet, cukr, zázvor a koření. Skleničku uzavřít a dobře vše protřepat. TIP: Semínka mohou být i černá, pěkně to vypadá. Katsujo Kobajashi

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 17.03.03 vloženo
  • 5873x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 okurky (až 1 kg nejlépe hadích, anglických, libanonských, nemají velká semínka)
  • 1 lžíce i víc sezamových semínek na sucho opražených
  • 4 zelené šalotky diagonálně nakrájené
  • 2 lžičky oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 4 lžíce octa z rýžového vína
  • 1/2 lžičky cukru, nebo medu
  • japonské koření sedmi vůní (togarashi) z labužníka, nebo sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské okurkové stuhy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - Dando,

zatím jenom díky moc ;o)

Zdraví,

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy.Babi,

nebuď smutná :-), mluvím pouze o receptu :-), ale ještě naposledy a k jinému tématu : myslím si, že po tak dlouhé době tvého putování po celém světě a krajinách tak exotických a pro mnohé úplně nedostupných, máš nepřeberné množství zcela autentických svých fotografií, protože by byl přímo hřích nefotit :-))
Nebylo by tedy lepší přidávat k receptům své vlastní fotografie, a věř, že pohrávat si s fotkou je daleko větší zážitek, než psát pouze recept :-), nehledě na to, že se člověk v tu chvíli vrátí do do milých vzpomínek :-) a zároveň tak každý recept ,,okořenit" svojí vzpomínkou, zážitkem…? :-)
Bylo by po problému s pravostí fotek ( a já se přiznám, že jsem na to háklivá a myslím si, že i když se stáhne foto z veřejného webu, měl by se jasně a čitelně uvést zdroj, protože autor si to zaslouží a stahovat fotky z placeného webu, to je pro mne zlotřilost hodná potrestání ) a my všichni ( já tedy moc ano ) bychom se určitě rádi podívali na záběry, které třeba ještě nikdo nikdy nikde nepublikoval.
Tak mi, babi, odpust tento poslední komentář, slibuji, že už nikdy nebudu…:-))))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - Gab,

dovol, abych Tě za sebe a labužníky jako jsem já přivítala na Labu. Doufám, že se Ti zde bude líbit navzdory několika lidí, jako je di. Je zde plno dobrých lidí a zdatných kuchařek a kuchařů s výbornými recepty a nápady ;o)

Přeji Ti příjemný víkend!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - Dando,

možná jsem to tak očekávala, avšak doufala v něco jiného…škoda :)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy. Babi :-)

Možná máš pravdu, nevím, na toto jsem nikdy nemyslela, i v kuchařkách, časopisech jako je Apetit, Gurmán apod. se objevují recepty, které mám už hodně let vystřižené třeba z novin a zde jsou prezentované pouze v novém, jiném kabátě. Četla jsem tvůj i bedly recept, ten bedly je pro mne sympatičtější, protože je jeho postup ( pro mne ) stručnější, nakonec jsi sama viděla jak jsem se ,, ztratila :-) " u Opéry. A na tomto serveru je tolik místa, že se sem dva stejné, a kdyby jen dva :-), recepty určitě vejdou a vzhledem k tomu, že nejste ani jedna originální autorkou, tak si myslím, že není co řešit :-))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - Dando,

alespoň 30 let jsem několikrát do roka jezdila na služební cesty do Japonska, což Ti může vysvětlit můj zdroj a nakonec pod receptem je i jeho autor. Ale o zdroj zde vůbec nejde. Jesli-že někdo přidá recept a někdo jiný po letech napíše ne podobný, ale ten stejný, tak z etického důvodu (pochopitelně i těch praktických) ten pozdejší by se měl smazat. Mohu snad na to upozornit! Musím se Ti však přiznat, že mi na tom již upřímně nezáleží…

Příjemný víkend!

Gab
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy- di

No TO se ti teda povedlo ! Pri cteni tvych komentaru se bohuzel dojmu NEGATIVNIHO vuci tobe ja ubranit nemuzu. To se radeji dal nezucastnuj ;-), pokud nemas pripominku k receptu.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - dando...

ha ha…to jenom…já vystřihovala, už od roku 1963, kdyxž to chce trochu jiný přístup, tak nevím, zda to mám vystřihovat zleva nebo zprava.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy.

A možná, že máte ten recept obě dvě ze stejného zdroje - novinových výstřižků:-)

di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - babi.

No vidíte, Vy se pořád dívíte, jak jsou ti Češi zlí a jak Vás nemají rádi, ale přečtěte si prosím po sobě to, co píšete. Jak jsem si tak za poslední dobu stačila všimnout, jediný, kdo sem vnáší nějaké sváry, jste bohužel Vy, je mi to líto, ale je to tak… Hlavně kvůli Vám se diskusí pod recepty už skoro neúčastním, zbytečné hádky kvůli ničemu opravdu nemám zapotřebí. Normální člověk uzná svou chybu a opraví se (a že těch chyb všemožně máte dost), Vy urážíte druhé. Podotýkám - tohle není osobní, neznám Vás, necítím k Vám žádnou zášť, ani v nejmenším - je to jen shrnutí dojmů z diskusí pod různými recepty tu.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy - bedlo,

před nějakou dobou se mi podařilo napsat stejný recept na bochánek jako Ty. Po upozornění jsem svůj recept ihned přepsala na něco jiného. Avšak to nejspíš chce trochu jiný přístup, než máš Ty, nebo spiser! Osobně hledám dvakrát. Jednou podle jména a podruhé zadáním několika základních ingrediencí a potom otevírám recepty jeden po druhém.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Japonské okurkové stuhy.

Proč ta ironie? Vyhledávač nic neukázal, ani já jsem to v té záplavě nenašla, zase další dvoják…kterých je tu dost.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: stuhy/stužky - bedlo,

to přece není takový rozdíl. Připomíná Ti něco tento recept? Proč ho opakovat po čtyřech letech?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz