Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Japonci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ich chuti, napriklad z cinskych slizov sa stalo ich narodne jedlo Ramen. Tak isto prebrali cinske jarne rolky a pomenili ich. Takze pridali trosku sake aj shitaki hriby a mame „Haru“ -jar a „maki“ zrolovat. Jarne japonske rolky.
1-Do vlaznej vody dame namocit susene shitaki hriby (stonky nepouzivame) min. 30 minut. Ked su "napucane", nakrajame ich na velmi drobne kusky alebo podla chute na sliziky. Fazulove slize (haruse) alebo priesvitne slize dame uvarit podla navodu, zlejeme a odlozime na stranu a posekame na kratsie kusky cca 3-4 cm. 2-Mlete bravcove posypeme maizenou a poriadne premiesame. Do woku si dam trochu oleja, rozhrejeme a pridame zazvor a oprazime. Pridame mlete maso a "stir fry" prepecieme a miesame pridame shitake, fazulove klicky a bambusove vyhonky (originalny recept - su chrumkave). Nemali sme, nahradili sme jullien mrkvou tak isto chrumkave... a stir fry 1 minutu. Pridame sojovu omacku, sake, trosku cukru a podlejem vyvarom a rychlo dostaneme do varu a rychlo podusime. Ked sa vari cca 1 minutu, pridame lyzicku maizeny rozrobenej v lyzici vody a prevarime, zahustime. 3-Na ryzove papiere poukladame prevarenu zmes, prelozime okraje a zrolujeme. Preto prikladam tuto vzorku s youtube. Je to jednoduchsie vidiet, aj ked je to na vietnamske rolky, postup je ten isty, len napl je ina... Enjoy. 4- Ja som ich vyprazal na etapy v rozohriatom voku , vseobecne v azii pouzivaju vyssiu teplotu na vyprazanie treba na to olej s vyssou dymivostou ako napriklad arasidovy ( olivovy je uplne nevhodny) .Ked vyprazame na nizkej teplote ostanu nam mastne a malo chrumkave.Odlozil na stranu a dal na servitku vysusit. 4-Servirujeme s "dipping sauce" s omackou na namacanie je to zmes 1:1 sojova omacka najlepsie japonska Kikkoman a ryzovy ocot. http://www.youtube.com/watch?v=8Fk4VaLhbuc
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Japonské jarní závitky Harumaki
Ivabozi, jedine co mozem poradit vyskusat v azijskej predajni iny druh ryzoveho papiera( tenuckeho) a davat si pozor aby sa nam neobsusil, mat radsej viac oleja friteza je este lepsia. Tu prikladam krok za krokom postup
Vesele skusanie v Novom 2015
http://steamykitchen.com/…-recipe.html
1 příspěvek 30.12.14 20:58
Mohl by mi prosím někdo prozradit, jak docílit takovýchto hladkých závitků? Vždycky jsou plné bublin a takové nevzhledné. Jsou vůbec smažené na oleji? Nebo je použitý jiný obal? moc díky za odpověď, iva
Jeste to musim vychytat, ale smes uvnitr je uplne jina. Nebyl cas a hlavne maso a chtela jsem mit zavitky na dnesek. Je to vyborne Bento! Na youtube jsem ziskala dalsi poznatky , fajn recept a dobry navod!
Bohuzel, zazvor mi jeste nekvete, tak jsem upekla par ruzi .......
Příspěvek upraven 20.02.11 v 01:53
casino, vazne je v poslednom case problem neviem ci je to tym ze som vymenil system na Windows 7 ale vela krat dokoncim a vyhodima ked chcem pridat fotku a ziada aby som sa znova registroval…zacat od znova
Podle všech komentářů se srolované rolky v tomto případě následně osmaží?
Ale pochopila, Wydři…žádný blábol není pro casino dost velký na to, když si chce rejpnout do svých oblíbených terčů..


A z tohotu důvodu se rád i neznalým učiní…Neb co se mu nehodí k rejpání, to ignoruje
A přitom, liška jedna podšitá, moc dobře ví, co se tady kde šustne…
co takhle Wydří závitky?
Příspěvek upraven 18.02.11 v 19:04
Glamo, nepochopilas Casinuv zamer ? On dobre vi co se tady kde pise !
Jak se budou zavitky jmenovat, kdyz do nich zabalim cockovou smes s tema nudlema? Abych neudelala nejaky fopak ?
Žádný pud sebezáchovy ani jiný blábol.. Je to daleko prozaičtější… http://www.labuznik.com/…rveru-42776/
babi píše:
Bento, fascinuje me, ze take mas problem s pripojenim na Labu…me to moje ostraha neschvaluje…mozna zmenili Domain? Napsala jsem nekolik komentaru a ani jeden zde neni
Měl jsem podobný problém v době, kdy připoután k PC jsem reagoval na kdejakou maličkost na Labužníku. Když bylo „přecasinováno“, tak systém mé komentáře neakceptoval…
babi, možná to není Vaše ostraha, ale obranný mechanizmus Labužníka, chránící se před zahlcením „zbytečnými“ komentáři.

Mě fascinuje, že i stroje mají pud sebezáchovy…
Bento, to je krásný recept a i zajímavé odkazy na zázvor, zase jsem o něco chytřejší
. Nikdy mě nenapadlo, jak vlastně vypadá
nad zemí.
Wydro, co psát, když mi tečou sliny? Musím si dát klávesnidlo stranou.
esmeralda, ja uz ich tak skoro robit nebudem, len ked pride navsteva.Mam ten isty problem neviem kedy prestat .Teple , chrumkave ,

Midlo, koukam, ze ti posledni dobou dochazi dech ? Nebo snad sily, ci pismena ?
4813 příspěvků 18.2.11 00:42
Nedělejte mi to…
Závitky mohu jarní, letní, podzimní i zimní, japonské thajské čínské, zkrátka všechny.
Ten modrý zázvor je moc krásný, nikdy jsem ho neviděla. Nám tady roste jen ten obyčejný s červenými květy.
http://lh4.ggpht.com/…+blossom.jpg
Bento, fascinuje me, ze take mas problem s pripojenim na Labu…me to moje ostraha neschvaluje…mozna zmenili Domain? Napsala jsem nekolik komentaru a ani jeden zde neni
Jasne ze
, mne sa nedalo vobec pripojit a opravit recept
aj teraz mam problemy stale ma vyhadzuje a ukazuje error. 
ale sveva zacala 
Tak k tym kytkam nechcel som uplne provokovat su tam dve o tej druhej som bol ticho
Tak tie modre kvietky je ako sa tu hovori „zazvor“ ( len listky nie je vidiet) „Dichorisandra thyrsiflora“
http://www.gardenexpress.com.au/ginger-blue/
A tie "purple " listky su …
daaka hluchavka ??
perilla nankinensis "ceske meno neviem
http://www.guineapigcages.com/…s-herbs.html
Příspěvek upraven 17.02.11 v 22:10
Bento, Gabi má pravdu jedno písmenko je jistě překlep. Harumaki se to nazývá.
Ta kytka vlastně není vůbec zázvor, jen se tomu tak říká. Jsou krásné a ty jsi šťastlivec, že ti rostou na zahradě.
Zdravím
551 příspěvků 17.2.11 16:05
Bento, a nepomylil si sa v nazve o jedno klavesnicove pismenko?
Jej,
zabudol som pridat dopisem , 1:1
zmiesat sojovu omacku Kikkoman a ryzovy ocot.
Moc som obzeral tie rozlicne zazvory je ich tak vela
http://www.tytyga.com/…ts+and+Bulbs
Jo taaaak, cili prusvitne, ryzove nudle?!
Videa jsou bezvadna !
Mas Bento i recept na tu omacku, do ktere to namaceji, nebo si vyrobim sama nejakou ze sake a sladke chilli a sojovky?
Tie slize sa volaju Harusame su bud z fazuloveho alebo bramboroveho skrobu ale su podobne tym co kupis v azijskych obchodoch pood menom "celofanove -priesvitne "
http://japanesefood.about.com/…-Picture.htm
Ten zazvor naozaj kvitne na " elektricku modru "
http://floreznursery.blogspot.com/…-ginger.html
gabi asi je, ale mne sa pacilo toto video ze ukazuju velmi jasne sposob rolovania jarnej rolky
Nadherny recept, prekrasna fotka (jako vzdy ) .
Vsechno bych na pripravu mela, ale Bento, co jsou slize z fazuloveho skrobu?
Ten kvetouci zazvor vidim prvne, krasny!!
Příspěvek upraven 17.02.11 v 13:54
551 příspěvků 17.2.11 13:47
Bento, ak das do vyhladavaca spravny nazov jedla „Harumaki“ najdes na youtube urcite aj japonske zavitky
Bento…nádhera!!

Mít klobouk, smekám..
Pre zahradnikov
tie krasne modre kvietky su zo zahrady kvitne
zazvor.