Recept Japonské jarní závitky Harumaki

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Japonské jarní závitky Harumaki

Úvod

Japonci si oblubily vela cinskych jedal a ich perfektne prisosobili ich chuti, napriklad z cinskych slizov sa stalo ich narodne jedlo Ramen. Tak isto prebrali cinske jarne rolky a pomenili ich. Takze pridali trosku sake aj shitaki hriby a mame „Haru“ -jar a „maki“ zrolovat. Jarne japonske rolky.

Postup

1-Do vlaznej vody dame namocit susene shitaki hriby (stonky nepouzivame) min. 30 minut. Ked su „napucane“, nakrajame ich na velmi drobne kusky alebo podla chute na sliziky. Fazulove slize (haruse) alebo priesvitne slize dame uvarit podla navodu, zlejeme a odlozime na stranu a posekame na kratsie kusky cca 3-4 cm.

2-Mlete bravcove posypeme maizenou a poriadne premiesame. Do woku si dam trochu oleja, rozhrejeme a pridame zazvor a oprazime. Pridame mlete maso a „stir fry“ prepecieme a miesame pridame shitake, fazulove klicky a bambusove vyhonky (originalny recept - su chrumkave). Nemali sme, nahradili sme jullien mrkvou tak isto chrumkave… a stir fry 1 minutu. Pridame sojovu omacku, sake, trosku cukru a podlejem vyvarom a rychlo dostaneme do varu a rychlo podusime. Ked sa vari cca 1 minutu, pridame lyzicku maizeny rozrobenej v lyzici vody a prevarime, zahustime.

3-Na ryzove papiere poukladame prevarenu zmes, prelozime okraje a zrolujeme. Preto prikladam tuto vzorku s youtube. Je to jednoduchsie vidiet, aj ked je to na vietnamske rolky, postup je ten isty, len napl je ina… Enjoy.

4- Ja som ich vyprazal na etapy v rozohriatom voku , vseobecne v azii pouzivaju vyssiu teplotu na vyprazanie treba na to olej s vyssou dymivostou ako napriklad arasidovy ( olivovy je uplne nevhodny) .Ked vyprazame na nizkej teplote ostanu nam mastne a malo chrumkave.Odlozil na stranu a dal na servitku vysusit.

4-Servirujeme s „dipping sauce“ s omackou na namacanie je to zmes 1:1 sojova omacka najlepsie japonska Kikkoman a ryzovy ocot.

http://www.youtube.com/watch?…

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.11 vloženo
  • 16205x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g bravcove maso mlete
  • 1 hrncek fazulove klicky
  • 3 shitake huby suche
  • 2 lyzice ryzove vino sake
  • 1 lyzica sojova omačka
  • 1 hrncek bambusové výhonky (nahradil mrkvou)
  • 1 lyzicka zazvor cerstvy nastruhany
  • slize z fazuloveho skrobu harusame (alebo priesvitne)
  • 1/2 hrnceka vyvar na podliatie
  • 1 lyzicka cukor
  • 1 lyzica sezamový olej
  • 10 ryzovy papier na rolky
  • 1 lyzicka maizena
  • 1 lyzica voda
  • olej rastlinny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 20.02.11 01:44

Diskuse k receptu Japonské jarní závitky Harumaki

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 01.01.15 13:27

Ivabozi, jedine co mozem poradit vyskusat v azijskej predajni iny druh ryzoveho papiera( tenuckeho) a davat si pozor aby sa nam neobsusil, mat radsej viac oleja friteza je este lepsia. Tu prikladam krok za krokom postup
Vesele skusanie v Novom 2015 :kytka:
 http://steamykitchen.com/…-recipe.html

 
ivabozi
1 příspěvek 30.12.14 20:58

Mohl by mi prosím někdo prozradit, jak docílit takovýchto hladkých závitků? Vždycky jsou plné bublin a takové nevzhledné. Jsou vůbec smažené na oleji? Nebo je použitý jiný obal? moc díky za odpověď, iva

 
wydra  19.02.11 23:44

Jeste to musim vychytat, ale smes uvnitr je uplne jina. Nebyl cas a hlavne maso a chtela jsem mit zavitky na dnesek. Je to vyborne Bento! Na youtube jsem ziskala dalsi poznatky , fajn recept a dobry navod!
Bohuzel, zazvor mi jeste nekvete, tak jsem upekla par ruzi .......

Příspěvek upraven 20.02.11 v 01:53

 
Bento
794 příspěvků 18.02.11 19:43

:oops: :oops: alis, dopisem…
casino, vazne je v poslednom case problem neviem ci je to tym ze som vymenil system na Windows 7 ale vela krat dokoncim a vyhodima ked chcem pridat fotku a ziada aby som sa znova registroval…zacat od znova :twisted: :twisted: .Bolo by dobre aby sa daako dalo „docastne save“ pocas pridavanie.Nie az ked clovek strati vela casu.

 
Alis
2617 příspěvků 18.02.11 19:09

Podle všech komentářů se srolované rolky v tomto případě následně osmaží? :-)

 
glama  18.02.11 19:01

Ale pochopila, Wydři…žádný blábol není pro casino dost velký na to, když si chce rejpnout do svých oblíbených terčů.. :wink:
A z tohotu důvodu se rád i neznalým učiní…Neb co se mu nehodí k rejpání, to ignoruje ;-)
A přitom, liška jedna podšitá, moc dobře ví, co se tady kde šustne… :mrgreen:

 
blanca.xy
647 příspěvků 18.02.11 16:22

co takhle Wydří závitky? :lol:

Příspěvek upraven 18.02.11 v 19:04

 
wydra  18.02.11 16:21

Glamo, nepochopilas Casinuv zamer ? On dobre vi co se tady kde pise ! :-P

 
wydra  18.02.11 16:19

Jak se budou zavitky jmenovat, kdyz do nich zabalim cockovou smes s tema nudlema? Abych neudelala nejaky fopak ? :lol:

 
glama  18.02.11 16:10

Žádný pud sebezáchovy ani jiný blábol.. Je to daleko prozaičtější… http://www.labuznik.com/…rveru-42776/

 
casino
4466 příspěvků 18.02.11 16:03

babi píše:
Bento, fascinuje me, ze take mas problem s pripojenim na Labu…me to moje ostraha neschvaluje…mozna zmenili Domain? Napsala jsem nekolik komentaru a ani jeden zde neni :twisted:

Měl jsem podobný problém v době, kdy připoután k PC jsem reagoval na kdejakou maličkost na Labužníku. Když bylo „přecasinováno“, tak systém mé komentáře neakceptoval… :potlesk:

babi, možná to není Vaše ostraha, ale obranný mechanizmus Labužníka, chránící se před zahlcením „zbytečnými“ komentáři. :wink:
Mě fascinuje, že i stroje mají pud sebezáchovy… :mrgreen:

 
blanca.xy
647 příspěvků 18.02.11 15:05

Bento, to je krásný recept a i zajímavé odkazy na zázvor, zase jsem o něco chytřejší :-D . Nikdy mě nenapadlo, jak vlastně vypadá nad zemí.

 
midla
266 příspěvků 18.02.11 12:35

Wydro, co psát, když mi tečou sliny? Musím si dát klávesnidlo stranou. :lol:

 
Bento
794 příspěvků 18.02.11 12:13

esmeralda, ja uz ich tak skoro robit nebudem, len ked pride navsteva.Mam ten isty problem neviem kedy prestat .Teple , chrumkave , :wink: :palec:

 
wydra  18.02.11 11:44

Midlo, koukam, ze ti posledni dobou dochazi dech ? Nebo snad sily, ci pismena ? :-P

 
midla
266 příspěvků 18.02.11 11:09
:potlesk:
 
esmeralda
4813 příspěvků 18.02.11 00:42

Nedělejte mi to…
Závitky mohu jarní, letní, podzimní i zimní, japonské thajské čínské, zkrátka všechny.
Ten modrý zázvor je moc krásný, nikdy jsem ho neviděla. Nám tady roste jen ten obyčejný s červenými květy.
 http://lh4.ggpht.com/…+blossom.jpg

 
babi
6360 příspěvků 18.02.11 00:24

Bento, fascinuje me, ze take mas problem s pripojenim na Labu…me to moje ostraha neschvaluje…mozna zmenili Domain? Napsala jsem nekolik komentaru a ani jeden zde neni :twisted:

 
Bento
794 příspěvků 17.02.11 21:59

Jasne ze :oops: :oops: :oops: , mne sa nedalo vobec pripojit a opravit recept aj teraz mam problemy stale ma vyhadzuje a ukazuje error. :twisted:
Tak k tym kytkam nechcel som uplne provokovat su tam dve o tej druhej som bol ticho :wink: ale sveva zacala :palec:
Tak tie modre kvietky je ako sa tu hovori „zazvor“ ( len listky nie je vidiet) „Dichorisandra thyrsiflora“
 http://www.gardenexpress.com.au/ginger-blue/

A tie "purple " listky su …
"perilla nankinensis "ceske meno neviem :oops: daaka hluchavka ??
 http://www.guineapigcages.com/…s-herbs.html

Příspěvek upraven 17.02.11 v 22:10

 
sveva
751 příspěvků 17.02.11 17:31

Bento, Gabi má pravdu jedno písmenko je jistě překlep. Harumaki se to nazývá.
Ta kytka vlastně není vůbec zázvor, jen se tomu tak říká. Jsou krásné a ty jsi šťastlivec, že ti rostou na zahradě.
Zdravím

 
gabi
551 příspěvků 17.02.11 16:05

Bento, a nepomylil si sa v nazve o jedno klavesnicove pismenko? :)

 
Bento
794 příspěvků 17.02.11 14:54

Jej, :oops: zabudol som pridat dopisem , 1:1 zmiesat sojovu omacku Kikkoman a ryzovy ocot.
Moc som obzeral tie rozlicne zazvory je ich tak vela :palec:

http://www.tytyga.com/…ts+and+Bulbs

 
wydra  17.02.11 14:21

Jo taaaak, cili prusvitne, ryzove nudle?! :-P
Videa jsou bezvadna !

Mas Bento i recept na tu omacku, do ktere to namaceji, nebo si vyrobim sama nejakou ze sake a sladke chilli a sojovky?

 
Bento
794 příspěvků 17.02.11 14:14

Tie slize sa volaju Harusame su bud z fazuloveho alebo bramboroveho skrobu ale su podobne tym co kupis v azijskych obchodoch pood menom "celofanove -priesvitne "
 http://japanesefood.about.com/…-Picture.htm

Ten zazvor naozaj kvitne na " elektricku modru "
 http://floreznursery.blogspot.com/…-ginger.html

gabi asi je, ale mne sa pacilo toto video ze ukazuju velmi jasne sposob rolovania jarnej rolky :palec:

 
wydra  17.02.11 13:54

Nadherny recept, prekrasna fotka (jako vzdy ) .
Vsechno bych na pripravu mela, ale Bento, co jsou slize z fazuloveho skrobu?
Ten kvetouci zazvor vidim prvne, krasny!!

:potlesk:

Příspěvek upraven 17.02.11 v 13:54

 
gabi
551 příspěvků 17.02.11 13:47

Bento, ak das do vyhladavaca spravny nazov jedla „Harumaki“ najdes na youtube urcite aj japonske zavitky :)

 
glama  17.02.11 13:42

Bento…nádhera!!
Mít klobouk, smekám.. :potlesk: :palec:

 
Bento
794 příspěvků 17.02.11 12:12

Pre zahradnikov :wink: tie krasne modre kvietky su zo zahrady kvitne zazvor.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz