Recept Kuře po myslivecku

aneb Jamieho kuře po myslivecku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře po myslivecku

Postup

Kuřecí stehna posypeme mořskou solí a drceným pepřem, potřeme utřeným česnekem, vložíme do mísy a zalijeme chianti. Přidáme bobkové listy a rozmarýn. Necháme odležet nejméně hodinu, nejlépe však přes noc.
Maso vyjmeme z nálevu (po vyndání z lázně je kuře nevalného vzhledu, ale na finálním výtvoru se to neodrazí..:-)), pečlivě osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce (přebytečnou mouku oklepeme) a ze všech stran zprudka opečeme na olivovém oleji.
Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C.
Opečené maso vyndáme z pánve a ve výpeku orestujeme stroužek česneku, nakrájený na plátky. Jakmile zavoní, přidáme ančovičky, promíchneme, vhodíme olivy, kostku cukru, obsah rajčatové konzervy a nálev z masa.
Do zapékací mísy nalijeme směs z pánve, kterou jsme nechali probublat, do ní přidáme maso, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby na hodinu a půl.
Z hotové omáčky odstraníme rozmarýn a bobkový list a dochutíme ji solí a pepřem.

Zdroj: Jedná se o mojí osobou nepatrně (v průběhu realizace) upravený recept z knihy Jamie po italsku. Z jakého důvodu je nazývaný „mysliveckým“ nevím..:-))

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.08 vloženo
  • 16586x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 konzerva loupaných rajčat (400 g)
  • 4 filátka ančovičky
  • 300 ml chianti (možno nahradit jiným silným červeným vínem)
  • 100 g černých oliv
  • 4 stroužky česneku
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 5 bobkových listů
  • hladká mouka
  • kostka cukru
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě drcený černý pepř

Doporučená příloha

  • rýže (my jsme měli šunkovo-cibulovou…) a rajčátkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 18.08.12 15:27

Super!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kuře po myslivecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku

S pomalým hrncem nemám žádné zkušenosti, ale myslím, že by to určitě šlo. I v obyčejné troubě si toho člověk vůbec nemusí všímat hodinu a půl… Takže zkuste a dejte případně vědět. Krásnou neděli. B.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku - hou,

uz me to preslo, takze mohu i podekovat za tu mouku. Driv to neslo, bylo jsem desne nastvana. Znam se a proto vim, ze je lepsi si pockat, az me to prejde. Preji hezky den, Sona

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku

Picnuté je, pic pic pic,
z života už nemá nic.
A ta zvláštní kořenářka
cpe ho už do jitrnic.

Noskovičko, ještě se na mě mračíte?

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku

To znamena, ze kure je picnuté.........?…

 
korenaricka
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku

Udělala bych to v pomalém hrnci alespoň 16 hodin na LOW.
Proč se říká po myslivecku-? Protože myslivci většinou umí střílet.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jamieho kuře po myslivecku

Bona, jak bude příležitost … tak vařím, opravdu to vypadá moc dobře, díky …

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz