Recept Jamajský velikonoční beránek

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jamajský velikonoční beránek

Úvod

Beránek z Jamajky mne zaujal, voňavé kořeněné těsto, připomínající trochu perník, černé pivo na zadělání těsta … a bylo rozhodnuto :-)
Jamajčani jsou z 80% křesťané, takže beránek pro ně není nic zvláštního, ale kdoví jestli pečou i zajíce :-)

Postup

Našleháme máslo s cukrem, přidáme pivo a šleháme až se cukr rozpustí.
Přidáme marmeládu a med, dobře promícháme a dáme vychladit.
Potom přidáme mírně našlehaná vejce a vanilkový extrakt, dobře promícháme.
Mouku prosijeme, smícháme s kypřícím práškem, přidáme sušené ovoce a v mouce promícháme.
Přidáme suchou směs do tekuté.
Důkladně promícháme.
Pečeme při 160°C 15min, snížíme teplotu na 150°C a pečeme asi jednu hodinu.

Recept je z kategorií: Beránci


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.04.17 vloženo
  • 1041x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1,5 hodiny

Ingredience

  • 1/4 šálku másla
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 sklenice černého piva
  • 1/4 šálku pomerančové marmelády
  • 1/4 šálku medu
  • 2 vejce
  • 3 šálky mouky
  • 2 kávové lžičky kypřícího prášku
  • 2 kávové lžičky muškátového ořechu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička nového koření (jamajský pepř)
  • 1 šálek směsi (rozinky, třešně, kandovaná kůra, ořechy ...)
  • 3 kávové lžičky vanilkového extraktu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.04.17 19:07

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jamajský velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1137 příspěvků 17.04.17 15:16

@Lyduska Pekla jsem v letité, přiklápěcí, plechové formě. Polovina má objem 300ml.
Polovinu těsta, která se nevešla, jsem dala do košíčků a pekla zároveň, po vyndání upečených košíčků jsem zajíce pekla ještě 15 minut - na 160°C 15 minut, po snížení teploty asi 40 minut. Čas jsem odvodila od pečení velkého beránka v litinové přiklápěcí formě, známá ho pekla 45minut na 200°C, i od pečených košíčků. Časy jsou pokaždé orientační, protože ne všechny trouby pečou stejně. A když se nemůžeš podívat, je to trošku znervózňující, ale dopadl nadmíru chutně, stejně jako košíčky :mavam:

 
Lyduska
347 příspěvků 16.04.17 19:41

Spolu teda pečieme 1 hodinu a 15 minút, ano?
Zajačik je peknučký.

 
Eja
3811 příspěvků 16.04.17 19:22

Ten je krásnej :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz