Recept Jamajský velikonoční beránek
daduuja Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Beránek z Jamajky mne zaujal, voňavé kořeněné těsto, připomínající trochu perník, černé pivo na zadělání těsta ... a bylo rozhodnuto :-) Jamajčani jsou z 80% křesťané, takže beránek pro ně není nic zvláštního, ale kdoví jestli pečou i zajíce :-)
Postup
Našleháme máslo s cukrem, přidáme pivo a šleháme až se cukr rozpustí. Přidáme marmeládu a med, dobře promícháme a dáme vychladit. Potom přidáme mírně našlehaná vejce a vanilkový extrakt, dobře promícháme. Mouku prosijeme, smícháme s kypřícím práškem, přidáme sušené ovoce a v mouce promícháme. Přidáme suchou směs do tekuté. Důkladně promícháme. Pečeme při 160°C 15min, snížíme teplotu na 150°C a pečeme asi jednu hodinu.
Recept je z kategorií: Beránci
- 16.04.17 vloženo
- 3352x zobrazeno
Čas přípravy
- asi 1,5 hodiny
Ingredience
- 1/4 šálku másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 sklenice černého piva
- 1/4 šálku pomerančové marmelády
- 1/4 šálku medu
- 2 vejce
- 3 šálky mouky
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku
- 2 kávové lžičky muškátového ořechu
- 1 kávová lžička skořice
- 1 kávová lžička nového koření (jamajský pepř)
- 1 šálek směsi (rozinky, třešně, kandovaná kůra, ořechy ...)
- 3 kávové lžičky vanilkového extraktu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jamajský velikonoční beránek
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jamajský velikonoční beránek
1151 příspěvků 17.4.17 15:16
@Lyduska Pekla jsem v letité, přiklápěcí, plechové formě. Polovina má objem 300ml.
Polovinu těsta, která se nevešla, jsem dala do košíčků a pekla zároveň, po vyndání upečených košíčků jsem zajíce pekla ještě 15 minut - na 160°C 15 minut, po snížení teploty asi 40 minut. Čas jsem odvodila od pečení velkého beránka v litinové přiklápěcí formě, známá ho pekla 45minut na 200°C, i od pečených košíčků. Časy jsou pokaždé orientační, protože ne všechny trouby pečou stejně. A když se nemůžeš podívat, je to trošku znervózňující, ale dopadl nadmíru chutně, stejně jako košíčky
Spolu teda pečieme 1 hodinu a 15 minút, ano?
Zajačik je peknučký.
Ten je krásnej