Recept Jalovcové pivo - Piwo "kozicowe" Pra
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Kdo bude chtět strávit dovolenou na Mazurách, mohl by narazit na tento regionální nápoj. Podávaný jako velmi osvěžující, chutný s velmi zajímavou chutí. A co na to český pivař: "Kdo to může, je to dobrý. Člověk má zkusit všechno."
Postup
Jalovec rozemeleme, osvědčuje se tříštivý mlýnek na kávu z robota ETA, svaříme s vodou. Na 12 hodin necháme odležet a poté přecedíme přes plínku nebo utěrku. Chmel povaříme cca 20 minut v ½ l vody, přecedíme do jalovcového vývaru. Přidáme cukr, kvasnice a důkladně promícháme. Necháme v pokojové teplotě stát na 24 hodin. Potom lahvujeme, do každé lahve vhodíme několik rozinek, uzavřeme lahve a uložíme do chladna a temna. Před požitím s lahví manipulujeme jen velmi, ale velmi opatrně. Otevíráme tak delikátně, jak jen možno a snažíme se o to, abychom obsah zachovali v lahvi nikoliv na stěnách či stropě obývacícho pokoje.
Recept je z kategorií: Nápoje Výroba alkoholu a destilátů
- 02.06.12 vloženo
- 3701x zobrazeno
Ingredience
- ½ l jalovcových zrn
- 1,2 kg cukru - varianta 1,5 kg medu
- 250 ml chmele
- 10 l vody
- 20 g kvasnic
- 50 g rozinek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jalovcové pivo - Piwo "kozicowe"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jalovcové pivo - Piwo "kozicowe"