Recept Jalovcové pivo - Piwo "kozicowe" Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kdo bude chtět strávit dovolenou na Mazurách, mohl by narazit na tento regionální nápoj. Podávaný jako velmi osvěžující, chutný s velmi zajímavou chutí. A co na to český pivař: „Kdo to může, je to dobrý. Člověk má zkusit všechno.“

Postup

Jalovec rozemeleme, osvědčuje se tříštivý mlýnek na kávu z robota ETA, svaříme s vodou. Na 12 hodin necháme odležet a poté přecedíme přes plínku nebo utěrku. Chmel povaříme cca 20 minut v ½ l vody, přecedíme do jalovcového vývaru. Přidáme cukr, kvasnice a důkladně promícháme. Necháme v pokojové teplotě stát na 24 hodin.

Potom lahvujeme, do každé lahve vhodíme několik rozinek, uzavřeme lahve a uložíme do chladna a temna.

Před požitím s lahví manipulujeme jen velmi, ale velmi opatrně. Otevíráme tak delikátně, jak jen možno a snažíme se o to, abychom obsah zachovali v lahvi nikoliv na stěnách či stropě obývacícho pokoje.

Recept je z kategorií: Nápoje Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 02.06.12 vloženo
  • 2324x zobrazeno

Ingredience

  • ½ l jalovcových zrn
  • 1,2 kg cukru - varianta 1,5 kg medu
  • 250 ml chmele
  • 10 l vody
  • 20 g kvasnic
  • 50 g rozinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jalovcové pivo - Piwo "kozicowe"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz