Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Moravák se možná pousměje, ale co jsou to frgale, to je pro většinu Čechů otázka. Jen zasvěcení vědí, že jsou to ohromné kulaté sváteční valašské koláče. Těsto zadělejte a nechejte vykynout na teplém místě. Potom rozválejte na kulaté koláče, potřete klasickou makovou, tvarohovou nebo povidlovou náplní. Posypte drobenkou a nastrouhaným perníkem a nechejte ještě chvíli kynout. Těsně před pečením potřete okraje koláčů vejcem rozšlehaným s troškou oleje. Středy upečených koláčů lehce pokapte máslem s cukrem a vanilkou. Okraje koláčů ještě jednou potřete tukem.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jak se pečou frgale
5 příspěvků 25.1.09 03:43
najdete taky na http://www.frgal.cz
) Dobrou chuť.
1075 příspěvků 27.6.03 19:53
Preji Ti teda krasnou a prijemnou dovolenou. Moc se tesim, az se nam ozves. Ahoj
6 příspěvků 27.6.03 16:02
jakmile se vratim z tydenni dovolene, ozvu se. Zatim ahoj!
1075 příspěvků 27.6.03 10:34
Diky Bobino, uz se moc tesim. Posli nam taky vice nejakych Tvych oblibenych receptiku -jo ? papa
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško, protože svuj hlavní receptář mám na chalupě, kam pojedu až příští víkend, recept dodám se zpožděním. Zdraví Bobina.
1075 příspěvků 26.6.03 18:35
Vim, ze se jim rikavalo i hruscaky. Prosim, bud tak hodna a napis nam taky ten Tvuj recept na ty hruscaky. Znam lidi, kteri delavaji ty frgale na nekolik zpusobu, a vsechno to jsou frgale. Tesim se na Tvuj recept. Mej se hezky
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliško, mohu potvrdit, že ty „hruščáky“, jak se na Bečvách říká, jsou opravdu nejlepší. Mám na ně recept, ale bez uvedení druhu hrušek. Jenom si vzpomínám, že když jsem je pomáhala čistit (byly to malé hrušky, které se sušily celé a vnitřek se vylupoval), byla to tenkrát pro mne ta nejpatlavější práce. Ale hruščáky byly skvělé.
1075 příspěvků 26.6.03 11:19
Babi, musim Ti rict, ze od tety frgale byvavaly nejlepsi. Vzdycky, kdyz jsme se tam sesli, tak nas jen deti bylo 9. Nejlepsi frgale byly s hruskovou nadivkou. Kdyz jsem se ptala moji maminky, jakou to davavala teta nadivku, tak mi rekla, ze to bylo z hrusek ovesnacek a z nich je nejlepsi nadivka. Tento posledni recept jsem si vyptala od me kamaradky z Luhacovic. Kdyz jsme u ni byli na navsteve, tak nam nabidla frgala a byly moc dobre. Ja kdyz delam frgale, tak je delam z testa, ze ktereho delavam (svatebni) male kolacky. Ja totiz mam vyzkousene, ze kdyz dam do kynuteho testa i bilky, tak se mi zda to testo docela tuhe. Ale co doporucuji vsem je posypat drobenkou a postrouhanym pernikem. Po vychladnuti pokapat maslem
kterým těm frgálům dáváš přednost? Těmto, nebo těm od Tvé tety?