Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Měla jsem možnost koukat slečně přes ramena, když vytvářela tyto, dle mého, vynikající rohlíčky, dostala jsem povolení se o recept podělit i s vámi. Ráda tak dělám :)
Z droždí, vlažného mléka, špetky cukru a trošky mouky udělala Jája kvásek, nechala vzejít. Mezitím nastrouhala do jedné misky goudu, do druhé nivu. Ve třetí rozšlehala vejce. Rozpustila máslo. V zadělávací míse smíchala mouku, máslo, velkou hrst goudy, kvásek a sůl, pořádně propracovala a dala vykynout. Po vykynutí rozdělila těsto na šest bochánků, každý bochánek rozválela na kulatou placku asi 2 mm silnou. Posypala šestinou nivy a rozdělila ji rádýlkem na 16 trojúhelníčků. Každý trojúhelníček zamotala od širšího konce do rohlíčku a položila na pečícím papírem vystlaný plech. Rohlíčky na plechu potřela rozšlehaným vejcem a posypala opatrně strouhanou goudou. Upekla do růžova v troubě. Jaké byly, mohli posoudit a třeba k vínu ochutnat účastníci srazu v Českém Dubu :-)
Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr
víno, pivo, pohoda
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.3.13 18:13
Dnes jsem vyzkoušela, povedli se a jsou vynikající! Děkuji
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jájinčiny sýrové rohlíčky
2302 příspěvků 9.3.12 18:53
Dělám si zase pořádek v Oblíbených a chystám se upéct tyto rohlíčky. Dám pak vědět.
2904 příspěvků 27.6.10 23:52
Vďaka všetkým trom!
zařazeno jest
2904 příspěvků 27.6.10 22:41
Alenka, povedz Ájinke, nech to dá, podľa mňa, medzi slané pečivo…
2904 příspěvků 27.6.10 22:38
ako si kukáš „přes rameno“?:D
Ája jsem já… tedy někdy někdo Alenám Ája říká

A kam mám tedy recept zařadit? Poraďte
2904 příspěvků 27.6.10 21:45
nepoznáš ma? Do cesta som dala viac syru, pretože na placky som nesypala už nič…iba na povrch, pretože ten pripečený syr vyzerá veľmi dekoratívne…a trochu sa sem tam musím vytočiť, nie? To by som dávno bola svätá…
Recept je zaradený do studenej kuchyne, ja by som ho tu ale nehľadala, beztak s vyhľadávačom bojujem dosť.
Pozdravujem Jáju aj Áju aj teba!
netřeba se omlouvat, Ája a Jája ti odpouští

Tak mě napadlo, co dát o trochu víc sýra do těsta a nesypat? Vždyť rohlíčky jsou dekorativní i tak a ty by sis ušetřila jedu na jindy
2904 příspěvků 26.6.10 02:14
Jáju som nazvala Ájou.
2904 příspěvků 26.6.10 02:12
dnes som v rámci výskumu polovicu rohlíčkov robila podľa tvojho (Ájinho) postupu a polovicu podľa svojho. Objektívne musím povedať, že som zrejme nie extra zručná, pretože ma nebavil ani jeden spôsob a na konci som bola nepríjemná a jedovatá, žiaľ, nikto sa nevyskytol na blízku a nemohla som sa odreagovať na nikom (pes chrnel veselo ďalej).
Do cesta som dala asi 180 g margarínu a ostatné - dobrú čerstvú bravčovú masť. Myslím, že tá masť je v tom veľmi dobrá, sú krehké, tie šnečky - rohlíčky.
492 příspěvků 22.6.10 16:40
no dievčatá tieto rohlíčky pečiem už pár rokov,sú vynikajúce,ale tento recept by som určite nehľadala v kategorii studená kuchyňa…
2904 příspěvků 21.6.10 22:39
srdečná vďaka.
2302 příspěvků 21.6.10 22:26
Alis, takový recept, to je radost!
Pusu posílám
Míša
na přání přidán obrázek rohlíčků od Aničky, myslím, že příště namáčíme do vajíčka i sýra
2904 příspěvků 21.6.10 15:57
mne sa zdá, že keď som rohlíčky natierala a posýpala syrom na plechu, že vtedy bolo na papieri toho syra viac, ako mojím spôsobom…teda, musela som sa snažiť a pomaličky, opatrne dávať iba na rohlíček…na piplačky veľmi nie som, pri tom deväťdesiatom ma čerti berú, obyčajne nikto nie je nápomocný (nejsou lidi)…do vajca namočím iba ten vrch rohlíčka a iba ten namočím potom aj do syra…ale spotreba syra je väčšia, to uznávam. Moje vyzerajú ako vaše, pekné šneky.
584 příspěvků 21.6.10 15:22
Slaný, domácí, sýrový…hmmmmlask. Na rohlíčky bych si netroufl, jedině kdyby přišla Raquel Welsh a poodhalila kotník. Lenost je máma pokroku, rozválím placku na plechu, dlaní potřu koncentrovaným roztokem soli a cukru, rádlem nakrájím na rovnostranné trojúhelníky, posypu čímsi a šmytec. Vypadá ten postup vědecky, leč není. Hustota osídlení plechu - vynikající, rychlost- chvalitebná, estetický dojem - dobrý
jednodušší to jistě je, ale musíš spotřebovat trojnásobné množství sýra, ne? A nepálí se ti sýr na papíru? My jsme postupovaly dost opatrně, aby se moc sýra nedostalo kolem a ano, uznávám, byla to trošku piplačka. Ale ne zas taková, že by se to nedalo zvládnout. A je potom ještě vidět struktura rohlíčku? Pokud ne, pak by stálo za úvahu, jestli neudělat třeba trojúhelníčky, kuličky, placičky…
2904 příspěvků 21.6.10 04:41
Vyrábam obdobné, vo finále namočím do rozšľahaného vajíčka a namočím do strúhaného syra. Zdá sa mi, že je to rýchlejšie a jednoduchšie ako pidirohlíčky natierať a potom posýpať…
Sú veľmi žravé.
410 příspěvků 21.6.10 03:37
jj, byly výborné i k nealko nápojům:D
Potvrzuji, že ty rohlíčky byly dobré (i bez vína). Pila jsem minerálku.