Recept Jahody v šampaňském těstíčku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jahody omyjeme, osušíme, stopky ponecháme. V hlubší misce rozšleháme žloutky s vlahým máslem a po částech přidáváme mouku a šampaňské, špetkou osolíme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na menší, těžké pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Jahody držíme za stopku, omočíme v těstíčku a zprudka osmažíme ze všech stran. Jakmile zezlátnou, vyndáváme na savý papír. Necháme okapat, urovnáme na mísu a zlehka ocukrujeme. Uchopíme za stopku a sníme. Jahody by měly být uvnitř téměř syrové.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.05.08 vloženo
  • 2787x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 300g jahod
  • 150g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 2 PL vlahého másla (vlahé = vlažné, tedy ne ihned horké, poté, co se rozpustí)
  • 200ml šampaňského (brut)
  • tuk na smažení
  • 2 PL vanilkového pudrového cukru

Doporučená příloha

  • zbytek z láhve šampaňského

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahody v šampaňském těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody v šampaňském těstíčku

Jejda, ty jsi odpovídala. Ono to patřilo na kolenko :-) Tak promiň promiň a hezký den.

 
Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody v šampaňském těstíčku

Tedy Sylvie, teď jsi mě zklamala. Vlahé máslo je skoro něco jako povinný kuchařský termín. A ty nevíš co to je?

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody v šampaňském těstíčku

Kolenko, znamená to rozpuštěné a vlažné.
Pěkný den
 S.

 
kolenko
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody v šampaňském těstíčku

Prosím tě a to je jako co to vlahé máslo? Jinak to docela ujde.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuře na medu Kuře na medu
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz