Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gemma Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jahody omyjeme, osušíme, stopky ponecháme. V hlubší misce rozšleháme žloutky s vlahým máslem a po částech přidáváme mouku a šampaňské, špetkou osolíme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na menší, těžké pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Jahody držíme za stopku, omočíme v těstíčku a zprudka osmažíme ze všech stran. Jakmile zezlátnou, vyndáváme na savý papír. Necháme okapat, urovnáme na mísu a zlehka ocukrujeme. Uchopíme za stopku a sníme. Jahody by měly být uvnitř téměř syrové.
Recept je z kategorií: Moučníky
zbytek z láhve šampaňského
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahody v šampaňském těstíčku
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Jejda, ty jsi odpovídala. Ono to patřilo na kolenko
Tak promiň promiň a hezký den.
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy Sylvie, teď jsi mě zklamala. Vlahé máslo je skoro něco jako povinný kuchařský termín. A ty nevíš co to je?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Kolenko, znamená to rozpuštěné a vlažné.
Pěkný den
S.
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím tě a to je jako co to vlahé máslo? Jinak to docela ujde.