Recept Jahody se zeleným pepřem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jahody se zeleným pepřem

Postup

1. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nakreslíme 8 kruhů o průměru 12 cm. Marcipán utřeme doměkka, přidáme žloutek a cukr a do hladké hmoty zapracujeme mouku. Pomocí mokré lžíce rozprostřeme těsto do kruhů a 8 minut pečeme. Ještě horké jedenkrát přehneme. 2. Jahody omyjeme, očistíme, necháme od­kapat, nakrájíme na čtvrtky a v misce smíchá­me s pepřem. Zalijeme sektem a dáme asi na 30 minut chladit. 3. Jahody stejnoměrně rozdělíme do misek, do každé misky přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a podáváme s marcipánovou placičkou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 24.06.04 vloženo
  • 4406x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 320 kalorií, 7 g bílkovin, 11 g tuků, 49 g sacharidů
  • 100 g marcipánové hmoty
  • 1 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 3 lžíce mouky
  • 500 g ja­hod
  • 2 lžičky kuliček zele­ného pepře
  • 250 ml chlazeného sektu
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • Tip: Máme-li naspěch, můžeme koupit hotové marcipánové ozdoby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahody se zeleným pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz