Recept Jahody San Remo

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahody San Remo

Postup

Jahody nakrájejte na stejne velké kousky. Posypte je 3 PL cukru a nechte je proslazovat 15 minut. Zbytek cukru rozslehejte se zloutky, vanilkovým cukrem, muskátovým orískem a konakem do peny. Smetanu uslehejte a vmíchejte ji do této peny.
Jahody rozdelte do ctyr sklenic a zakryjte je krémem, nebo strídejte vrstvy krému a jahod. Posypte je nastrouhanou cokoládou a mandlemi. Dejte vychladit do chladnicky na 1-2 hodiny.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.08 vloženo
  • 3562x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+chlazenÄ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g jahod
  • 9 PL cukru
  • 3 vajecné zloutky
  • 1 PL vanilkového cukru, nebo podle chuti
  • spetka strouhaného muskátového orísku
  • 5 PL konaku
  • 0,25 l smetany ke slehání
  • 1 mensí tabulka horké cokolády
  • 2 PL mandlových stepin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahody San Remo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody San Remo.-bona

Boní, to víš, že ty jahůdky nebudu dělat den ze dne, ale nejspíš víkend co víkend. To bychom mohli fakt dostat osipky a v polovině těch receptů je nějaký ten alkohol, tak to potěš pánbů..........Teď mi dozrály kanadské borůvky, tak je jdu nasbírat a spáchám něco z nich, než se dám do jahod- budu tak nějak ty vitaminové bomby střídat. Měj se hezky Jana

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody San Remo.

Teda Terrinko, z tolika jahod mi naskakuje virtuální kopřivka :-))), přestože mám jejich chuť ráda.
Já si Spiserovy jahodové recepty raději rozložím do mnohem delšího časového období. Myslím, že všeho moc škodí. To ovšem není můj původní názor, ačkoli sem se dost hodí.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahody San Remo.spiser

Jeníčku, tak to také nemá chybu, ostatně jako všechny tvé ódy na jahůdky. Právě mi dozrávají, tak budu páchat jeden tvůj recept za druhým!!!
Přeji hodně sluníčka a krásné dny Jana

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz