Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ruger2 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hezký recept, foto není ode mě,
Vypadá to divoce, ale zatím všichni chválili, ochutnáno na severu Itále v SAS Radisson. jahody podélně rozkrojte na osminky, nebo pracněji na poloviny a pak na plátky.Dejte do mísy, vydatně procukrujte, přidejte lžici medu, na proužky nasekanou čerstvou bazalku, přidejte zelený pepř, nahrubo sekaný , nakládaný. přikrejte potravinářskou fólií , lehce zmáčkněte dlaní (Abyste vytlačili ze směsi velké bubliny) a dejte do lednice na 40 minut -hodinu uležet. Mascarpone utřete s trochou smetany a cukrem na pastu Jahody podávejte ve sklenici (třeba široká sektovka), lehce zmáčkněte , ozdobte jedním malým bobíkem z maskarponového krému a zapíchněta snítečku máty Fajnovější servírování je, že rajčata dáme do kulatého tvořítka (profi, nebo z plechovky s uříznutým dnem), zhora lehce na talířku zmáčkneme - po vysunutí tvořítka drží jahody ve tvaru válce Je to naprosto skvělé.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.6.13 22:24
Do té miskové šampusky jsem přidal trošku smetany a v obou jsem
„TATARÁK“ zastříkl brandy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jahodový tatarák s bazalkou a mascarpone
Ano a ne
Až do teď ne všechno dohromady jak
je psáno. Jen jsem použil nakládaný pepř… mám ho rád např i se
zmrzlinou 

Zajímavá je ta bazalka. Ne to použití, ale to množství; opravdu to chce relativně velké množství (skoro bych řekl, že je jí škoda) protože jinak se chuťově „ztratí“ Já jsem chuti (nejen bazalky) vytáhl trochou alkoholu
MAKRONKY a Jahodový tatarák?
Jedna odpadla jen co to slyšela! Druhá pravila, že si zase dělám prču a ta třetí prý jen co vezme česnek, cibuli a foťák. Když vyfotily, tak vzaly „tyčák“, rozfofrovaly to a prý: „Až fčíl je to tatarák!“
15 příspěvků 2.6.13 20:08
Casino, „jahodový tatarák“ se tento dezert nazýval právě ve zmíněném Radissonu

Ale klid, možná se to jmenuje tak, že to puritána irituje, ale je to naprosto skvělé, vyzkoušel jsi to?
… tak ještě fčéra bych hlasoval pro Ananasové carpaccio
, ale v novinách citují jednoho
českého michelina a prý: „… sladkou variantu tataráku vykouzlíte třeba
z jahod nebo loupaných broskví.“ 


Napřed jsem si představil, jak večer po celodenním rajtování jezdec jazykem hřebelcuje srst svému komoni (také si solím ocukrované jahody), když ráno vložil pod sedlo jahody…, ale protože je známo, že název TATARSKÝ BIFTEK je od TATARSKÉ OMÁČKY, která se na maso dávala kolem r. 1900, tak jsem klikl na LAB a ejhle… ta jahodová pitomost je zde už půl tuctu let!
LABUŽNÍk byl zkrátka nadčasový…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mňam - do toho bych šla okamžitě, ale nemám jahody:-((. Takže příležitostně, už se těším!! Hezký receptík! B.
Určitě vyzkouším, zajímavé chutě. Díky
15 příspěvků 25.1.09 03:43
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
a jinak VÍTEJ zde
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
i tohle je moc zajímavá kombinace, díky, pokud to chutná zpola tak, jak dobré jsou ingrediene…tak se moc těším…teď už přeji hezký den