Recept Jahodový sirup

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody, raději celé. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty.
Ještě vřelé přiklopíme pokličkou a dáme chládnout na 24 hodin.
Přecedíme do lahví a mezi víčkem a hladinou nenecháme moc vzduchu.
Přecezené jahody můžeme použít např. do mléčného koktejlu.

Kdo chce, může sirup ještě sterilovat.

Nevyzkoušel jsem, ale asi to půjde podobně i z borůvek a nebo jiného drobného ovoce.

Recept je z kategorií: Nealko limonády a koktejly


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.06.09 vloženo
  • 17296x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 + 24 hodin

Ingredience

  • 1,25 kg jahod
  • 2 kg cukru
  • 1 l vody
  • 50 g kyseliny citronové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový sirup

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz