Recept Jahodový sirup

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dáme vařit vodu s cukrem a kyselinou citronovou. Až to trochu rozmícháme, přidáme očištěné jahody, raději celé. Přivedeme postupně za míchání k varu a vaříme cca 2 minuty. Ještě vřelé přiklopíme pokličkou a dáme chládnout na 24 hodin. Přecedíme do lahví a mezi víčkem a hladinou nenecháme moc vzduchu. Přecezené jahody můžeme použít např. do mléčného koktejlu. Kdo chce, může sirup ještě sterilovat. Nevyzkoušel jsem, ale asi to půjde podobně i z borůvek a nebo jiného drobného ovoce.

Recept je z kategorií: Nealko limonády a koktejly

Nahlásit recept

  • 13.06.09 vloženo
  • 17797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 + 24 hodin

Ingredience

  • 1,25 kg jahod
  • 2 kg cukru
  • 1 l vody
  • 50 g kyseliny citronové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodový sirup

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz